Hacı milleti gazlıyosun var ya. Adam ileriye dönük istiyorum demiş ama sen gidip mosfetlerinde heatsink bile olmayan basiretsiz bir anakartlı sistem için hiç düşünmeyin falan diyorsun. Sen bu öneriyi sunarken gerçekten de hiç düşünmedin sanırım. Bu yazıdan sonra seni engelliyorum çünkü millete gerçek öneriler vermek yerine milleti hazır sistemlere gazlıyorsun.
Anakarttan bahsettim zaten en basit şey olan vrm mosfet heatsinkinden yoksun.
Ramlarin aynısı bende var ama ileriye dönük bir sistemde kullanılacak bir ram değil, sistemi dizerken ramlara paran kalmadıysa alınacak bir ram. Her ucuzluğun bir sebebi var, sub timingleri iyi değil bu ramlarin mesela. Normal sisteme alınır mı alınır ama ileriye dönük olması istenen sisteme alınmaz.
Ssd ise pazarlama ssd'si, random write qd32 değerleri kendi sayfasında yok, internette bile yok. Benim attığım kc3000'in fiyatı neden daha yüksek ? Çünkü içinde dram var ve qd32 değerleri resmi sayfasında yazılmaya korkulmayacak kadar iyi ( 900k okuma / 1m yazma )
Sıvı soğutmayı bilmiyorum ama genelde bu tip bilinmeyen markaların sıvı soğutmaları bir süre sonra " fan bozuldu pompa bozuldu " postlarıyla kaynıyor internette, bir şey demeyeceğim deneyimlemediğim için.