Öneri 75 K Bütçe Sistem Tavsiyesi

Gökhan SZDNLYN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
Ryzen
Ekran Kartı
Nvdia 5070
Merhabalar 1.5 sene PC olmadan idare ettim ama artık sistem toplama zamanım geldi bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var. Teknik olarak fazla bilgi sahibi değilim yazdığım parçalarda bir uyumsuzluk yanlışlık varsa lütfen beni uyarın.

Bütçem max 75.000₺
Genelde
Cs go valo Rdr forza warbant gibi oyunlar oyunuyorum iş için PC kullanımım excelden öteye gitmez.
2k ultra oyunculuğa uygun bir sisteme ihtiyacım var ama parça kalitesi olarak içime sinmesini istiyorum.

Ryzen 7 9700x

GIGABYTE B850M FORCE AMD B850 AM5 Soket DDR5 9600MT/s mATX Anakart

GIGABYTE GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G GDDR7 12GB 192Bit DLSS 4 NVIDIA Ekran Kartı

Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD

Thermaltake Versa T27 TG 750W 80+ Tempered Glass ARGB USB 3.0 E-ATX Mid Tower Kasa​

Bu şekilde bütçeyi de aşıyorum nerelerden ne kısabiliriz yada 75-80 yap kısma düzgün olsun dediğiniz önerilere açığım.

Kasa önceki bilgisayarımda kullandığım kasaydı bu yüzden seçtim ama değişiklik önerisine açığım.

Ram olarak 1x16 ne taksak iyi olur.
Patriot 6000 MHz cl30 ddr5

İyimidir ?

Buraya kadar yazdığım parçalar ile
Maliyet toplam
79.400 gibi çıkıyor soğutucu hariç :)

İşlemci soğutucu kule tipi yeterli olur mu olursa önerileriniz nedir.

Psu olarak kasadaki yeterlimi harici başka birşey yada farklı bir kasa ve psu mu almalıyım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Seçtiklerinize göre:
İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.

Kasa önceki PC de kullandığım diye bahsetmişsiniz, şu an elinizde değil sanıyorum. Elden çıkardınız mı?

DeepCool CG540 Mesh PL750 750W 80+ Bronze ATX3.1 / PCIe 5.1 ARGB Fanlı Mid-Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası
5000 TL

DeepCool CG540-PF750W 2xUSB3.0 750W 80Plus Mid-Tower ATX Siyah Gaming Kasa
5800 TL

PSU DAN fark çıkıyor sanıyorum. Birinde PL750, diğerinde PF750 PSU VAR.

------------------------------

RAM mecburen artık tek modül de olsa alınacak. Sonrası 32GB a tamamlamak için yine aynısından bulunabilme olasılığı yüksek olan bir marka ve model.
Seçtiğiniz uygun.

-------------------------------

M.2 SSD Kingston KC 3000 bunu kısmaya gerek yok. Hem DRAM lı hemde kaliteli bir ürün. Kısmaya çalışsak şöyle eli yüzü düzgün bir model üstelik te DRAMSIZ olanlarda 1000 TL gibi bir fark çıkıyor.

-----------------------------

İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.
Artı M.2SSD ekleyelim 7160 TL eklenecek
60500 TL
Buna kasayı da ekleyelim.
5000-5800 TL gibi
5800 TL eklersek
66300TL ---- Buna bir soğutucu fiyatı eklenecek---

NOT:
Eğer bu şekilde tercih ederseniz kasa ile gelen PSU - Ekran kartı güç bağlatı kablosunu sitesinden ve 5070 in güç bağlantısını yine kontrol etmekte fayda olacaktır. Tam bakamadım.

Son düzenleme:
KS

Gökhan SZDNLYN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Seçtiklerinize göre:
İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.

Kasa önceki PC de kullandığım diye bahsetmişsiniz, şu an elinizde değil sanıyorum. Elden çıkardınız mı?

DeepCool CG540 Mesh PL750 750W 80+ Bronze ATX3.1 / PCIe 5.1 ARGB Fanlı Mid-Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası
5000 TL

5800 TL

RAM mecburen artık tek modül de olsa alınacak. Sonrası 32GB a tamamlamak için yine aynısından bulunabilme olasılığı yüksek olan bir marka ve model.
Seçtiğiniz uygun.

M.2 SSD Kingston KC 3000 bunu kısmaya gerek yok. Hem DRAM lı hemde kaliteli bir ürün. Kısmaya çalışsak şöyle eli yüzü düzgün bir model üstelik te DRAMSIZ olanlarda 1000 TL gibi bir fark çıkıyor.

İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.
60500 TL
5000-5800 TL gibi
5800 TL eklersek
Öncelikle kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

Evet eski kasayı elden çıkarttım
Büyük kasaları daha çok seviyorum ve bildiğim kasa diye seçtim.

Anakart konusunda bir tavsiyeniz var mı bu iyimidir yada şunu taksak daha iyi olur dediğiniz her türlü parça tavsiyesine açığım.

Ekran kartını da 5000 serisi genel olarak serin çalışıyor diye biliyorum bu yüzden uygun olanını seçtim yoksa sanırım Asus dual 2 fan olmasına rağmen daha serin diye biliyorum ama fiyat farkına değermi bilemedim. ( hem 3 fan kasada daha iyi durur dedim :) )

Seçtiklerinize göre:
İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.

5000 TL

5800 TL

Seçtiğiniz uygun.

İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.
60500 TL
5000-5800 TL gibi
5800 TL eklersek

NOT:
Eğer bu şekilde tercih ederseniz kasa ile gelen PSU - Ekran kartı güç bağlatı kablosunu sitesinden ve 5070 in güç bağlantısını yine kontrol etmekte fayda olacaktır. Tam bakamadım.
bu arada işlemci yi kısmalımıyım mesela 7800x3d gibi ?
Kısmadığımız düzen de soğutucu seçimin ne olmalı nasıl olmalı

Şimdiden yardımız için teşekkür ederim

Seçtiklerinize göre:
İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.

5000 TL

5800 TL

Seçtiğiniz uygun.

İşlemci+anakart+RAM
53340 TL ye gelecek.
60500 TL
5000-5800 TL gibi
5800 TL eklersek

NOT:
Ayrıca kasa olarak şöyle bir kasa alıp harici psu almak gibi bir çılgınlık yapasımda yok değil :)

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
''Ekran kartını da 5000 serisi genel olarak serin çalışıyor diye biliyorum bu yüzden uygun olanını seçtim yoksa sanırım Asus dual 2 fan olmasına rağmen daha serin diye biliyorum ama fiyat farkına değermi bilemedim. ( hem 3 fan kasada daha iyi durur dedim :) )''
Birebir tecrübem olmadığı için iki fanlı 5070 ler de ısınma - soğuma durumu nasıldır ... Yorum yapmam güç.
Forumda tecrübesi olan arkadaşların önerilerini bekleyin diyebiliyorum ancak...

İşlemci konusunda kullanım amacınız ön planda olsun. 9700x ile 9800X3D arasında ciddi fiyat farkı var.
Şahsen 9700x yeterli diye düşünüyorum

@yunusx36 ve diğer arkadaşların tavsiyelerini bekleyin....

Kasa konusunda son aşamada elde kalan bütçe yeterli ise elbette kasa ve psu yu ayrı ayrı alabilirsiniz.
Kasa için beğendiğiniz bir modeli seçebilirsiniz. ATX formfaktör anakart destekli bir kasa daha avantajlı olabilir..

Yine bütçeye göre ki anakart için 3 - M.2 SSD yuvalı bir model, hatta ATX bir formfaktör.
3 M.2 yuvalı bir ANAKART ileriye doğru açılımlarda faydasını gösterecektir.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Merhaa ilk etapta sunu sorayım yüzlerce kişiye sistem toplamıs birisi olarak en başta sormam gerekn soru ürünleri NAKİT fiyatları ile mi alıcaksınız yoksa taksit ile mi ona göre parça linklerini sizinle paylasıcam

KS

Gökhan SZDNLYN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhaa ilk etapta sunu sorayım yüzlerce kişiye sistem toplamıs birisi olarak en başta sormam gerekn soru ürünleri NAKİT fiyatları ile mi alıcaksınız yoksa taksit ile mi ona göre parça linklerini sizinle paylasıcam
Merhabalar Ömer hocam öncelikle yüzler kişi adına birken daha teşekkür ederek cevaplıyorum :)

Nakit alıcım yada kredi kartı tek çekimde olur taksit olursa tadından yenmez ama şart değil şuan tek önemsediğim içime sinen bir sistem yapıp 3-4 sene arkama yaslanıp oyun oynamak yaş 32 çoluk çocuk tan kalan vaktimde iyi bir zevk almam lazım 2k ultra takıntısıda ordan 😂 tabi gönül ister 4k ultra ultra bir sistem olsun ama yerimizi de bilmek lazım 😂

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Merhabalar Ömer hocam öncelikle yüzler kişi adına birken daha teşekkür ederek cevaplıyorum :)

Nakit alıcım yada kredi kartı tek çekimde olur taksit olursa tadından yenmez ama şart değil şuan tek önemsediğim içime sinen bir sistem yapıp 3-4 sene arkama yaslanıp oyun oynamak yaş 32 çoluk çocuk tan kalan vaktimde iyi bir zevk almam lazım 2k ultra takıntısıda ordan 😂 tabi gönül ister 4k ultra ultra bir sistem olsun ama yerimizi de bilmek lazım 😂
o zaman butcemız monıtor hariö 75k dıyebılırız ona göre ben sıze bir kac sistem önerisinde bulunayım siz değerlendirin

KS

Gökhan SZDNLYN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
o zaman butcemız monıtor hariö 75k dıyebılırız ona göre ben sıze bir kac sistem önerisinde bulunayım siz değerlendirin
Doğrudur hocam klavye mause kulaklık onlar eskiden olanlar elimde güzellerde zaten değiştirmeyeceğim. Sistem konusunu hallettikten sonra 2k pilotlu vs güzel bir monitör öneriside alırım.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
İŞLEMCİ

ANAKART

EKRAN KART 1. SEÇENEK NAKİT FİYAT

EKRAN KARTI 2. SEÇENEK PEŞİN TAKSİTLİ

EKRAN KARTI 3. SEÇENEK PEŞİN TAKSİTLİ ( AKCE1000 KODU İLE )

SSD

RAM BELLEK

KASA PSU

İŞLEMCİ SOĞUTUCU (9700X COK DÜŞÜK TKETİMİ VAR COK RAHAT SOGUTUR)

HOCAM BU 32GB RAMLİ ÖNERİYDİ

eğer bütçe konusunda ilk etapta 32 tamalayamıyorsanız ssd yi 1 tb ramleride 16 gb lık modül le değiştirince ortalama olarak 12-13 bin tl arasında fiyatı assağı indirmiş olucaksınız

Anakart olarak daha düşük model mATX anakartlara da bakılabilir bütceyi kısmak için ama sahsen anakart ve işlemci olarak uygun fiyatlısana kacmakdansa alabılecegımız en ıyısını almak en mantıklısı olucaktır.

uzun vadede her türlü isteklerimizi ve ihtiyaclarımızı giderebilmesi gerekli

Son düzenleme:

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
İŞLEMC SOĞUTUCU

ANAKART ÖNERİ 2

ANAKART ÖNERİ 3

ANAKART ÖNERİ 4

Son düzenleme:
KS

Gökhan SZDNLYN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Öncelikle kıymetli emeğiniz için 🙏
Sanırım sizin ve benim seçimlerimi harmanlayacağım ortaya şu şekilde birşey çıkıyor. Toplam maliyetide 83.000₺ oluyor yanlış toplamadıysam 😂😂

ANAKART

İşlemci 9700x

Ekran kartı 5070

m2 ssd Kingston-KC3000

Ram şuan için 1x16 6000mhz cl30 ilerde ekleme yaparım

Kasa yı bilmiyorum psu vs araştıracağım

Soğutma da segotep bilmediğim bir marka onuda araştıracağım şimdilik yazıyorum

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Öncelikle kıymetli emeğiniz için 🙏
Sanırım sizin ve benim seçimlerimi harmanlayacağım ortaya şu şekilde birşey çıkıyor. Toplam maliyetide 83.000₺ oluyor yanlış toplamadıysam 😂😂

ANAKART

İşlemci 9700x

Ekran kartı 5070

m2 ssd Kingston-KC3000

Ram şuan için 1x16 6000mhz cl30 ilerde ekleme yaparım

Kasa yı bilmiyorum psu vs araştıracağım

Soğutma da segotep bilmediğim bir marka onuda araştıracağım şimdilik yazıyorum
hocam öncelikle sectoıgınız ssd stokda yok olsa bıle 9600 tl falan yazıyor kı oda gereksız pahalı aynı ssd den kendımde olmasına ragmen . size önerdıgım ssd daha mantıklı .

onun dısında hayırlı olsun demekten baska carem kalmadı :)

Hocam bilmem düşünürmüsün bilmem ama bi incele derim SUBAT750 kodu ile mobilden ekleyince 13250 tl ye geliyor işbankası kartında varsa bi 250 tl de ordan geliyor

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri