Soru 7500F Sicakliklari Normal Mi?

scevola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar 7500F işlemci kullanıyorum, sogutucum Thermalright Assassin King, Anakart Asus Tug Gaming B650M-E Wifi, Kasamda Coolermaster Masterbox TD500 V2. Bu sistemde işlemci boşta 50, Oyun oynarken 70-75, Occt stress testte ise max 80 dereceyi goruyor. Sıcakliklar normal sanirim fakat, hic bir sekilde bu sicakliklar dusmuyor. Bu sicakliklar islemcinin fabrika cikis ayarlariyla olan sicakliklar, uv yapiyorum, watti kisitliyorum her seyi yapiyorum hic bir sekilde daha soguk olmuyor yada daha sicak olmiyor hep ayni. Hatta normalde kasam 3 ön fan 1 egzoz fan toplam 4 fandı. Kasanin ust kismina 3 tane daha egzoz fan ekledim ona ragmen hala sicaklik ayni. Tek derece bile oynamiyor fix bu dediklerim. Bir sorun mu var acaba? Bu kadar şeyden sonra daha soguk calismasi gerekmez mi?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Benim değerler de benzer, normaldir. 5 7500f ve phantom spirit kullanıyorum. Boşta 53 civarında, cinebench2024de ise maksimum 79 dereceyi gördü.
Şimdi bir kaç dakikalığına fanların hepsini %100 yaptım ve sıcaklık en az 50 derece oldu. Bu işlemcinin çalışma sıcaklığı 50 derece sanırım. Underwolt vs. hiç bir şey yapmadım ben.

KS

scevola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Benim değerler de benzer, normaldir. 5 7500f ve phantom spirit kullanıyorum. Boşta 53 civarında, cinebench2024de ise maksimum 79 dereceyi gördü.
Şimdi bir kaç dakikalığına fanların hepsini %100 yaptım ve sıcaklık en az 50 derece oldu. Bu işlemcinin çalışma sıcaklığı 50 derece sanırım. Underwolt vs. hiç bir şey yapmadım ben.
birebir ayni sicakliklarimiz. Bende denemek icin kasadaki tum fanlari + islemci fanini %100 yaptim yine 50 derece, hepsini pwm de birakinca yine 50 derece. Sanirim dedigin gibi calisma sicakligi 50 derece bu işlemcinin. Bende Prime95 testi yaptim maximum 80 derece görüyor. Birebir aynı değerlerimiz. Sanırım bir anormallik yok.

nikilaudaxxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam dostlar. Konuyu canlandırıyorum. Phantom Sprit 120 Evo ve 7500f işlemcim var. İlk başlarda boşta 35-40 arasındaydı. Soğutucuyu Sökmem gerekti tekrar taktım. Şimdi boşta 50 derece oyunlarda ise 55-65 maksimum 70 derece görüyorum normal mi? Macun surmeme gerek var mı tekrar elimde yok şuan.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,437
Selam dostlar. Konuyu canlandırıyorum. Phantom Sprit 120 Evo ve 7500f işlemcim var. İlk başlarda boşta 35-40 arasındaydı. Soğutucuyu Sökmem gerekti tekrar taktım. Şimdi boşta 50 derece oyunlarda ise 55-65 maksimum 70 derece görüyorum normal mi? Macun surmeme gerek var mı tekrar elimde yok şuan.
Tekrar takarken macun sürdün mü ?

nikilaudaxxx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Macunu tekrar yeniledim ama çok da fark etmedi ya ben suremiyorum ya da çok pimpirikliyim normal değerler. Gtada maksimum 75i gördüm. Boşta 45-50 arası.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri