8000 TL'ye laptop önerisi

Furylânders

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ablam için kaba durmayacak ve 4 sene rahat götürebilecek bir laptop arıyoruz. Üniversiteye başlayacağı için ihtiyacı olacak. Bilgisayarda Office programları, Spotify'da müzik dinlemek, Chrome'da gezinmek ve canlı derslere katılmak amacıyla vs. (Microsoft Teams tarzı programlar) kullanacak. Şarj anlamında da uzun süreli olursa iyi olur. Bütçeyi fazla aşmamasını (Maksimum 800 TL) istiyoruz mümkün olduğunca. Eğer olursa 16 GB Ram olmaz ise 8 GB Ram ama çift kanal olmasını istiyoruz.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
800 değil 8000 demek istedin değil mi? Yani harici ekran akrtına ihtiyacı olmayacak ablanın. Boyut olarak da 15.6" yeterli olacaktır.

Bu bence işini çok rahat görecektir. 512GB ssd, 8gb ram ve i3 10. nesil işlemcili. Ayrıca IPS panel.
Asusun ürünü de güzel. İşlemciden dolayı ben de bu ürünü önerebilirim. Panel olarak IPS'e göre kötü o kadar.
Lenovo V14 G2 ITL

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
772
Ablam için kaba durmayacak ve 4 sene rahat götürebilecek bir laptop arıyoruz. Üniversiteye başlayacağı için ihtiyacı olacak. Bilgisayarda Office programları, Spotify'da müzik dinlemek, Chrome'da gezinmek ve canlı derslere katılmak amacıyla vs. (Microsoft Teams tarzı programlar) kullanacak. Şarj anlamında da uzun süreli olursa iyi olur. Bütçeyi fazla aşmamasını (Maksimum 800 TL) istiyoruz mümkün olduğunca. Eğer olursa 16 GB Ram olmaz ise 8 GB Ram ama çift kanal olmasını istiyoruz.

şu iki üründe tam ablana göre.
bataryası 7 9 saat gidiyor. kasa alüminyum ve çok şık çok ince cihazlar. detaylı özellikelerine linkte tıklayıp bakarsın artık.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
şu iki üründe tam ablana göre.
bataryası 7 9 saat gidiyor. kasa alüminyum ve çok şık çok ince cihazlar. detaylı özellikelerine linkte tıklayıp bakarsın artık.

Depolama sorun olmayacaksa Ryzenli model tercih edilebilir. Ancak o seri işlemci laptoplarda ilk kullanılanlardan olduğu için optimizasyon konusunda bir şey diyemeyeceğim.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
772
Depolama sorun olmayacaksa Ryzenli model tercih edilebilir. Ancak o seri işlemci laptoplarda ilk kullanılanlardan olduğu için optimizasyon konusunda bir şey diyemeyeceğim.
ben i3 10. nesil modelini kullandım. bahsedilen günlük işler için işlemci yeterliydi. ayrıca panel kalitesi de iyiydi.
konu sahibinin yazdığına göre kız kullanacak, önceliklerde şıklık ve incelik bu yüzden önerdim cihazları

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
ben i3 10. nesil modelini kullandım. bahsedilen günlük işler için işlemci yeterliydi. ayrıca panel kalitesi de iyiydi.
konu sahibinin yazdığına göre kız kullanacak, önceliklerde şıklık ve incelik bu yüzden önerdim cihazları
Doğrudur hocam güzel tasarıma sahip ürünler. Pil konusunda da bu segment başarılı. Göz önünde bulundurması açısından belirttim. Yeni nesil daha uzun ömürlü olur, depolama yetersiz kalabilir. Ona göre kıyaslayıp alabilirler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri