8Bit+Frc Ile 8Bit Arasındaki Fark

Sawgent

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Bazı monitörler 8bit+frc(1.07milyar)renk derinliğine sahip bazılarıda 8 bit arasında çok fark oluyormu? birde 240hz monitörde 8bit +frc kullanabilmek için yineleme hızını düşürmek gerekiyormuş sanırım 240hzde sadece 8bit veriyormuş sıradan kullanıcıyım arasındaki fark çok etkilermi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
8bit + FRC olan bir monitör aslında 6 bittir. Fabrikasyon olarak FRC aslında bir tür hile. Kişinin monitöre bakınca daha fazla renk ve daha doygun renk görmesini sağlar. Doğal rengi direkt temsil etmez.

8-bit ile 6+FRC ile 8-bit yapılan monitörler arasında renk farkı vardır. Aslında en iyisi 10-bit monitörler ama piyasada çok pahalı oldukları için, 8-bit öneriliyor. 8-bite bütçesi yetmeyen 6+FRC satın alıyor.

KS

Sawgent

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
hocam monitör bakıyorum alıcamda genelde 8bit ve 8bit+frc var fiyat olarak aşağı yukarı aynılar o yüzden sordum mesela viewsonic elite 8 bit 2k 240hz baska bir marka 8bit+frc 10bit diyor bu fark çok önemlimidir onu öğrenmek istedim

şu 2 monitör mesela

KS

Sawgent

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
8+frc destekli bu monitör 2k arıyorsan tavsiye ederim
240hz arıyorum hocam yukarda 2 tane attım hangisi iyidir sizce bit olayını çok bilmediğim için soruyorum

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
240hz arıyorum hocam yukarda 2 tane attım hangisi iyidir sizce bit olayını çok bilmediğim için soruyorum
Asus olanın maks parlaklığı daha fazla 600 e kadar çıkıyor o yüzden güneşli günlerde kullanman daha kolay olur.Renk paleti olarakta 1 milyar rengi destekliyor diğerki 16milyon renk.Zaten diğer özellikleri aynı sayılır.Asusun yazılım olarak da güzel yanları var sana gönderdiğim monitörü kullanıyorum aynı yazılım ondada var.Viewsonic de kaliteli marka ama elime hiç geçmedi yazılım desteğini bilmiyorum.

KS

Sawgent

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
A
Asus olanın maks parlaklığı daha fazla 600 e kadar çıkıyor o yüzden güneşli günlerde kullanman daha kolay olur.Renk paleti olarakta 1 milyar rengi destekliyor diğerki 16milyon renk.Zaten diğer özellikleri aynı sayılır.Asusun yazılım olarak da güzel yanları var sana gönderdiğim monitörü kullanıyorum aynı yazılım ondada var.Viewsonic de kaliteli marka ama elime hiç geçmedi yazılım desteğini bilmiyorum.
anladım teşekkür ederim hocam

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri