9800X3D Isınıyor

LoansharK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar işlemci anakart ve rami yeni değiştirdim. sistemde şu anda 9800x3d mevcut anakartım msi pro x870-p wifi. last of us oyununa girdiğimde msi afterburner kullanarak sıcaklık değerlerini kontrol ediyordum ve işlemci sıcaklığının 88 dereceye ulaştığını gördüm. msi mag coreliquid m240 sıvı soğutma kullanıyorum. anakart henüz yeni çıkmış bir anakart bios sürümü beta olarak geliyor. bu sıcaklık değerleri bios sürümünden kaynaklı olabilir mi? izlediğim testleride bu işlemci bu kadar ısınmıyordu. bilgileri olan paylaşırsa sevinirim.

Anakart: MSI Pro X870-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX
İşlemci: AMD Ryzen 9800x3d
Sıvı soğutma: MSİ mag Coreliquidm240

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
youtube testlerinde 240mm ile gayet güzel sonuçlar alıyorlardı hocam. acaba bios sürümünden kaynaklı olabilir mi sizce?
Sanmam biosla alakalı olacağını. Bende de aynı işlemci ama farklı bir sıvı soğutma var 360mm. Daha oyunlarda 65 olduğunu hatırlamıyorum.

KS

LoansharK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sanmam biosla alakalı olacağını. Bende de aynı işlemci ama farklı bir sıvı soğutma var 360mm. Daha oyunlarda 65 olduğunu hatırlamıyorum.
Şundan kaynaklı söylüyorum. İşlemci ilk monte ettiğimde cs2de bile 77 dereceyi görüyordu fakat daha sonrasında son sürüm beta biosu indirince sıcaklık 50ye düştü last of us ı ilk defa açıyorum umarım düzelir.

Siz kullandığınız sıvı soğutmanın performansından memnun musunuz?

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
Şundan kaynaklı söylüyorum. İşlemci ilk monte ettiğimde cs2de bile 77 dereceyi görüyordu fakat daha sonrasında son sürüm beta biosu indirince sıcaklık 50ye düştü last of us ı ilk defa açıyorum umarım düzelir.

Siz kullandığınız sıvı soğutmanın performansından memnun musunuz?
Çok memnunum arctic candır.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
bios ayarlarınız nedir ? bende 9800x3D güncellemesi yaptım sisteme
Valla benimki karışık biraz ben baya undervolt falan yaptım ince ayarlar. Artık hem daha serin çalışıyor hem daha iyi fps veriyor ilk aldığımda valoda 700-800fps alıyordum. Artık 1000 900 arası gidip geliyor. Bilen bi arkadaşla yaptık ince ayarı. Ama hiç biri aklımda değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri