Zor 9k ya hem anakart hem işlemci hem ram ddr5 bandında ddr4 onericem şimdi amd mi olsun intel mi ?9 bin lira butcem var..anakart islemci ram seklinde almak istiyorum..ddr5 toplayabilirmiyim ucunu..veya ddr4 en fp hangi parcalari alabilirim
Amd onceligim..ddr 4 olurda corsair 2x8 ramimde varZor 9k ya hem anakart hem işlemci hem ram ddr5 bandında ddr4 onericem şimdi amd mi olsun intel mi ?
Parcalari soyleyebilirmisiniz toplayayimDDR5 AMD tarafında toplanmaz. İntel tarafında toplanabilir.
5800x3d ve b550 anakart alabilirsin. Ama işlemci için soğutucu almanda gerekecekAmd onceligim..ddr 4 olurda corsair 2x8 ramimde var
Yani toplanır ama işlemci düşük olur , sadece DDR5 odaklı olur. DDR4 13600KF kursak elinizde Ram var daha mantıklı olur ama en az 240mm sıvı soğutma da gerekir.Parcalari soyleyebilirmisiniz toplayayim
Sadece oyun amacli kullaniyorum amd mi intelmi mantikli olurYani toplanır ama işlemci düşük olur , sadece DDR5 odaklı olur. DDR4 13600KF kursak elinizde Ram var daha mantıklı olur ama en az 240mm sıvı soğutma da gerekir.
13600KF İle DDR4 sistem bence mantıklı olur ama sıvı soğutmada gerekli.Sadece oyun amacli kullaniyorum amd mi intelmi mantikli olur
Sogutmam yoksoğutman var mı
Sogutmaya butce kalmiyor13600KF İle DDR4 sistem bence mantıklı olur ama sıvı soğutmada gerekli.
kardeşim o zaman 13600 değil 13400f alıcan bütçen kalıcakSogutmam yok
Sogutmaya butce kalmiyor
13400f alıyım almasınada anakartta alınca rame bile para kalmıyorki soğutma alayımkardeşim o zaman 13600 değil 13400f alıcan bütçen kalıcak
HAHAHAAHH bu kadar basit geçen gün kurdum kafamda 240mm sıvı soğutuc i5 13400f b660 anakart 8x16 ram 10900 tl ediyor rami çıkar 9.8k
ramim var dediniz13400f alıyım almasınada anakartta alınca rame bile para kalmıyorki soğutma alayım
ddr5 olarak düşünmüştüm pardonramim var dediniz
hocam işlemci anakart soğutcu 9.8k etti geçen hesapladım ram de alırsan 10900 ediyor ama ramim var dediğniz için 9.8
yok ddr 5 te fiyat uçuyorddr5 olarak düşünmüştüm pardon
o zaman ddr4 13400 e yöneleyim..ryzen 5 5600 de düşünüyordumyok ddr 5 te fiyat uçuyor
ddr5 te belki i3 13. 12. nesille bir şeyler çıkabilir ama ilerde upgrade yapmıcaksanız ddr4 iyidr
bırak hocam ryzen falan pişman olmao zaman ddr4 13400 e yöneleyim..ryzen 5 5600 de düşünüyordum
attım link hocam13400 yanına tavsiye ettiğiniz anakart varmı fiyat performans
tamam hocam cok teşekkür ederim..bende corsair 240 lık soğutucusunu almayı düşünüm o güzel gibi. ramler corsair 8x2 rgb 3600 mhz ramler var onları kullanırım..ama işlemci ve anakartta bunlara yöneliyimattım link hocam
bunları zaten dün konu açtığımda seçtik
anakart işlemci tamam zaten soğutma ile rami beyaz istemezsen daha iyileri seçilebilr özellikle soğutmada corshirn vardı bi tane