Acer Aspire 5755G Bluetooth ve Kapanmama sorunu

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
merhabalar. bende eski bi laptop mevcut ve laptop kendi bluetooth aygıtını görmüyor yani bluetooth hiç bir şekilde kullanamıyorum. Bir de laptopu kapatınca 3 5 saniye sonra tekrar açılıyor. İnternetteki iki yöntemide denedim düzelmedi. Denediğim yöntemler güç seçenekleri ve gelişmiş sistem ayarlarındaki otomatik yeniden başlatmayı kaldırmak oldu.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Bluetooth genelde Wi-Fi aygıtı ile birlikte bir modül olarak ana karta bağlıdır ve bozulduğunda yenisi ile değiştirilebilir. Wi-fi çalışıyor mu? Ayrıca pilinizde de problem olmuş olabilir. Bu nedenle kendiliğinden sistem açılıyor olabilir.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
merhabalar. bende eski bi laptop mevcut ve laptop kendi bluetooth aygıtını görmüyor yani bluetooth hiç bir şekilde kullanamıyorum. Bir de laptopu kapatınca 3 5 saniye sonra tekrar açılıyor. İnternetteki iki yöntemide denedim düzelmedi. Denediğim yöntemler güç seçenekleri ve gelişmiş sistem ayarlarındaki otomatik yeniden başlatmayı kaldırmak oldu.
Elinizde ki dizüstü bilgisayarın tam marka modelini yazın yardımcı olalım size

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
Bluetooth genelde Wi-Fi aygıtı ile birlikte bir modül olarak ana karta bağlıdır ve bozulduğunda yenisi ile değiştirilebilir. Wi-fi çalışıyor mu? Ayrıca pilinizde de problem olmuş olabilir. Bu nedenle kendiliğinden sistem açılıyor olabilir.
format attıktan sonra oldu öncesinde bi ara olmuştu yine kendiliğinden düzeldi. windows 10 kurulu
Elinizde ki dizüstü bilgisayarın tam marka modelini yazın yardımcı olalım size
acer aspire 5755g

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
format attıktan sonra oldu öncesinde bi ara olmuştu yine kendiliğinden düzeldi. windows 10 kurulu

acer aspire 5755g
Kasasını açıp bios piline ulaşabiliyorsanız pili çıkarın 5 dakika garanti olsun diye çıkarıp bekleyin sonra bios pilini takıp pc yi açın aygıt yöneticisinden kontrol edin gelmiş ünlem varsa özelliklerden güncelleyin olması gerek. 2. nesil 2630qm işlemcili gt540m li laptop sanırım sizin ki

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
Kasasını açıp bios piline ulaşabiliyorsanız pili çıkarın 5 dakika garanti olsun diye çıkarıp bekleyin sonra bios pilini takıp pc yi açın aygıt yöneticisinden kontrol edin gelmiş ünlem varsa özelliklerden güncelleyin olması gerek. 2. nesil 2630qm işlemcili gt540m li laptop sanırım sizin ki
evet o laptop. aygıt yöneticisinde ise 2 tane ünlem var uzun süredir ne olduğunu çözememiştim fakat güncellenmiyor normalde ama dediğinizi müsait olduğumda deneyip buradan bildireceğim teşekkür ederim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Format sonrası yaşandıysa driver kurulumu istiyor olabilir. İnternetten ürün koduyla beraber driver aratıp deneyin bakalım. Olmadıysa Bluetooth aygıtında arıza olabilir gibi duruyor.

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
Format sonrası yaşandıysa driver kurulumu istiyor olabilir. İnternetten ürün koduyla beraber driver aratıp deneyin bakalım. Olmadıysa Bluetooth aygıtında arıza olabilir gibi duruyor.
kendi sitesinde win10 driverları mevcut değil. daha öncesinde format attığımda yine windows 10 kurduğumda böyle sorunla karşılaşmadım. bende internetten windows 10 için bluetooth driverlarıyla denedim yine olmadı. sanki laptopta bluetooth yok. yarın bi bios piline bakacağım bir de onu deneyeceğim.

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
bios pilini değiştirdim özellikle. ama sorun hala devam ediyor.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
bios pilini değiştirdim özellikle. ama sorun hala devam ediyor.
Pili komple değiştirin demedim sadece çıkarıp belli bir süre bekleyin bios sıfırlansın diye demiştim . Benim de o yıllardan kalma sony vaio dizüstü bilgisayarım vardı onda da aynı sorunu yaşamış bluetooth u hiç bir şekilde doğru driver yüklememe rağmen görmemişti . Bende ki dizüstü 2670qm gt540m 2 gb vramlı dizüstü idi bios pilini çıkarın wifi+bluetooth kartını sökün bekleyin, sonra takın direk üretici den bilgilerle hangi modülü kullanıyorsa onun driverini bulun çünkü baktığımda aynı kod adda farklı işlemcide aspire dizüstüler var, driveri yüklediğiniz de olmazsa aygıt yöneticisinde görünüm kısmında gizli aygıtları gösteri seçin orada bluetooth kısmında görünüyorsa onun seçip güncelleştir deyin olmazsa aygıt yöneticisinde eylem kısmında eski donanım ekleden listeden seçeceğim donanımı ekle deyip ağ bağdaştırıcısından disketi var deyip indirdiğiniz driverdan yükleme yapın. Biraz karmaşık gelebilir ama bu yöntemlerle sıkıntınızı çözmemiz lazım

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
uzun zamandır değişmemişti bios pili bu yüzden bende bios pilini çıkarmışken yeni pil takayım dedim :D tamamdır yarın müsait olduğumda bakabilirsem bakıp size tekrar dönüş yapacağım çok teşekkür ederim. Laptop modeli ise Acer Aspire 5755G-2634G75Bnks

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
uzun zamandır değişmemişti bios pili bu yüzden bende bios pilini çıkarmışken yeni pil takayım dedim :D tamamdır yarın müsait olduğumda bakabilirsem bakıp size tekrar dönüş yapacağım çok teşekkür ederim. Laptop modeli ise Acer Aspire 5755G-2634G75Bnks
Peki şu an aygıt yöneticisinde Bluetooth sekmesi var mı ? varsa sekmede doğru şekilde görünüyor mu?

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
merhaba. laptop kapatınca tekrar açılmıyor şuan. bluetooth için sökecektim fakat kardeşim dersleri için kullanıyor gerek yok dedi söktürmedi tekrar. teşekkür ederim yardımların için.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
merhaba. laptop kapatınca tekrar açılmıyor şuan. bluetooth için sökecektim fakat kardeşim dersleri için kullanıyor gerek yok dedi söktürmedi tekrar. teşekkür ederim yardımların için.
Tamam bluetooth da çözülür ama uğraşmak istemiyorum diyorsanız bir şey diyemem bios piliyle sıfırlanmıştır bilgisayarın açılması maus kapak açma gibi eylemlerle devreye sokulmuş olabilirdi bios sıfırlanınca düzelmiştir . Burada olduğum müddetçe bizzat yardıma ihtiyacınız olduğunda yardım edeceğim ve forumda yardım edecek bir sürü kişi var . Rica ederim bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana iyi akşamlar dilerim.

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
Tamam bluetooth da çözülür ama uğraşmak istemiyorum diyorsanız bir şey diyemem bios piliyle sıfırlanmıştır bilgisayarın açılması maus kapak açma gibi eylemlerle devreye sokulmuş olabilirdi bios sıfırlanınca düzelmiştir . Burada olduğum müddetçe bizzat yardıma ihtiyacınız olduğunda yardım edeceğim ve forumda yardım edecek bir sürü kişi var . Rica ederim bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana iyi akşamlar dilerim.
ben ugrasirim ugrasmayi seviyorumda kardesimin cok bos zamani yok o yuzden uzun surecte alamiyorum laptopunu. yine benzer bi konuda birsey danismak isterim hazir burda yaziyorken yeni konu acmayim bilginiz varsa. benim kendi laptopum msi ge72 7re 235xtr ve laptopu islemci performansi yuzde 95te kullaniyorum ve dengelide kullaniyorum yuzde 100 oldugu zaman isi 75ten 95 96 derecelere cikiyor. termal macununu 2 3 ay once yeniledim degisen birsey olmadi fanlarini degistirmem sorunu cozer mi acaba. bu konuda cok uzun bi suredir cozum bulamamistim.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
ben ugrasirim ugrasmayi seviyorumda kardesimin cok bos zamani yok o yuzden uzun surecte alamiyorum laptopunu. yine benzer bi konuda birsey danismak isterim hazir burda yaziyorken yeni konu acmayim bilginiz varsa. benim kendi laptopum msi ge72 7re 235xtr ve laptopu islemci performansi yuzde 95te kullaniyorum ve dengelide kullaniyorum yuzde 100 oldugu zaman isi 75ten 95 96 derecelere cikiyor. termal macununu 2 3 ay once yeniledim degisen birsey olmadi fanlarini degistirmem sorunu cozer mi acaba. bu konuda cok uzun bi suredir cozum bulamamistim.
Eğer detaylı bir şekilde temizlik yapıldıysa fanları çıkarıp temizleyip macunu da kaliteli bir şey alıp düzgün bir şekilde sürüldüyse o kadar çıkmamalı maksimum 90 derecelerde kalmalıydı. Ama şunu anlamadım işlemci performansı yuzde 95 derken sonra dengelide kullanıyorum demişsiniz zaten yüzde 100 olduğu zaman o derecelere çıkıyorsa ileride problem yaratabilir . MSI da dragon center var orada fan ayarlarını manuele almış olabilir misiniz eğer öyleyse otomatiğe alın çünkü manuel kaçta ayarlı kalırsa o rpm de gerekli soğutmayı sağlamayabilir.

KS

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
88
Güç Seçenekleri - İşlemci Güç Yönetimi - En Yüksek İşlemci Durumu yüzde 95 te kullanıyorum. Yüzde 100 olduğu zaman 96 97 dereceyi görüyor. Laptopun içi temiz fanlar temiz termal macun yeni ve altında soğutucuz stand var yani hava akışı dengeli olduğunu düşünüyorum. Fan ayarları otomatikte zaten ısı yükselince turboya alıyor otomatik ondan yanada bir sıkıntı yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri