Acil Yardım Eder Misiniz Lütfen

Miraccan1112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ryzen7 5700x
Msı b550m pro vdh
Xfx 6700xt

Bios güncel
Dün açılıyordu görüntü vardı fakat şimdi çalıştırdığımda görüntü alamıyorum bios ekranı dahi gelmiyor anakartta boot ışığı yanıyor arada birkaç kez kapatıp açtığımda da söndü fakat bios ekranı bile gelmedi ramleri çıkarıp temizleyip taktım ekran kartını çıkarıp taktım tam soket yerlerini değiştirdim sonuç hep aynı

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 15

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Ram bir tane ise 2. ya da 4. slota tak, kasanın power düğmesini kapatmadan Bios sıfırla. Bios sıfırladıktan sonra ekran alırsın, sıfırlamadan sonra ekran alamassan bios güncelleyip alırsın, bu işlemlerden birtanesi mutlaka işe yarar. Sonuç alamassan birşeyi yanlış yapıyorsun demektir.

KS

Miraccan1112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram bir tane ise 2. ya da 4. slota tak, kasanın power düğmesini kapatmadan Bios sıfırla. Bios sıfırladıktan sonra ekran alırsın, sıfırlamadan sonra ekran alamassan bios güncelleyip alırsın, bu işlemlerden birtanesi mutlaka işe yarar. Sonuç alamassan birşeyi yanlış yapıyorsun demektir.
Rami 2. Slottan 4. Slota aldım anakart arkasında reset bios düğmesi var açıkken 10 saniye kadar basılı tuttum fakat yine de görüntü gelmedi boot ışığı yanmıyor klavye mouse ışıkları var num lock ışığı falan da yanıyor fakat görüntü yok DP ile bağlı HDm ile de denedim ekran kartındaki farklı girişlerde de denedim sonuç hep aynı

Lütfen biri yardım edebilir mi

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Rami 2. Slottan 4. Slota aldım anakart arkasında reset bios düğmesi var açıkken 10 saniye kadar basılı tuttum fakat yine de görüntü gelmedi boot ışığı yanmıyor klavye mouse ışıkları var num lock ışığı falan da yanıyor fakat görüntü yok DP ile bağlı HDm ile de denedim ekran kartındaki farklı girişlerde de denedim sonuç hep aynı
Power tuşunu kapatmadan, kasanın açma kapama düğmesine 6-7 defa basıp içerdeki statik elektriği boşalt. Bios sıfırlama işlemini anakart üzerindeki pimlerden yap, pimlere tornavidanın ucunu temas ettir. JBAT 1 yazar bios pilinin yanında iki tane iğne şeklinde pim oradan yap. Rami 2. slota tak anakartın resmi sitesinde tek ram kullanımı öyle diyor. Hdmı kablo ile dene.

CMOS-jumper-on-MSI-B550M-PRO-VDH-WiFi.jpg

KS

Miraccan1112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Power tuşunu kapatmadan, kasanın açma kapama düğmesine 6-7 defa basıp içerdeki statik elektriği boşalt. Bios sıfırlama işlemini anakart üzerindeki pimlerden yap, pimlere tornavidanın ucunu temas ettir. JBAT 1 yazar bios pilinin yanında iki tane iğne şeklinde pim oradan yap. Rami 2. slota tak anakartın resmi sitesinde tek ram kullanımı öyle diyor. Hdmı kablo ile dene.

Ekli dosyayı görüntüle 44408
Dediğin şekilde 6-7 defa bastım ekran kartını sökmem gerekti tornavida ile dokundum fan ayarları full dü fan daha sessiz çalışıyor şuan fakat yine görüntü yok ve boot ışığı yanıyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Dediğin şekilde 6-7 defa bastım ekran kartını sökmem gerekti tornavida ile dokundum fan ayarları full dü fan daha sessiz çalışıyor şuan fakat yine görüntü yok ve boot ışığı yanıyor
Biosun sıfırlandı ekran kartını tam taktığından emin ol soketini tam oturt. Rami sök tak yap tekrar dene. Klavye mouse ışıkların yanıyorsa ekran gelicek demektir sistemi açınca biraz bekle.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri