Age Of Empires 4 Oynarken Bilgisayar Donması

goktancelik

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Oyunun ortalarına doğru bir anda bilgisayar donuyor ne oyunu alta atabiliyorum ne alt f4 atınca kapanıyor ne ctrl alt del den bir işlev yapıyor hiçbirşey olmuyor bilgisayar donuyor bildiginiz oyunun ortasında ve sadece bu oyunda oluyor fifa 23 witcher 3 rdr 2 gta 5 valorantta falan olmuyor neden kaynaklı olabilir bilgisi olan var mı ?

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Oyunun ortalarına doğru bir anda bilgisayar donuyor ne oyunu alta atabiliyorum ne alt f4 atınca kapanıyor ne ctrl alt del den bir işlev yapıyor hiçbirşey olmuyor bilgisayar donuyor bildiginiz oyunun ortasında ve sadece bu oyunda oluyor fifa 23 witcher 3 rdr 2 gta 5 valorantta falan olmuyor neden kaynaklı olabilir bilgisi olan var mı ?
sisteminiz nedir oyunlardaki sıcaklık değerleriniz nedir kasa modeliniz nedir kasanızın hava akışı nasıl ? bunları attıktan sonra msi afterburnerı acıp bi yandanda kayıt alın 5 dklık videoyu paylaşın drop giren yerlerde ne yaşanıyor anlamış oluruz

KS

goktancelik

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Ryzen 7 5700x soğutucu olarak AG400 kullanıyorum
B550 gigabyte b3dsh
16gb 3200 ram cl16
Rx 6700xt
1tb ssd
750 watt psu deepcool bronze
Kasa da Darkflash dk431 hava akışı iyi

KS

goktancelik

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
msi afterburner açtımda burdan test falan mı yapılıyor hocam ne yapıcam ss olarak mı atiyim nerden kayıt acayım anlamadım

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
hocam ramden dolayı şüphelendim ben ekran kartınız kaç gb

msi afterburner açtımda burdan test falan mı yapılıyor hocam ne yapıcam ss olarak mı atiyim nerden kayıt acayım anlamadım
telefonu ya bi yere sabitleyin ardından videoyu yutuba atın

KS

goktancelik

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Powercolor red devil Rx 6700 xt 12gb ekran kartı
Ramde 8x2 16gb 3200mhz xpg nin ramler

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
age of empires 16gb ram istiyor ondan dolayı drop yiyor olabilirsihniz raminiz tam 16 gb ekran kartınızın vramıde 12 gb burda ekran kartı belleğini 16 gb olarak kullanıyor gösteriyor

Powercolor red devil Rx 6700 xt 12gb ekran kartı
Ramde 8x2 16gb 3200mhz xpg nin ramler
ekran kartından dolayı drop yiyosunuz

age of empires 16gb ram istiyor ondan dolayı drop yiyor olabilirsihniz raminiz tam 16 gb ekran kartınızın vramıde 12 gb burda ekran kartı belleğini 16 gb olarak kullanıyor gösteriyor

ekran kartından dolayı drop yiyosunuz
oyunun istediği vram 16 gb

yok yanlış

kullandığı ram miktarı 16 gb

raminiz yeterli gelmediğinden tamamını kullandığından dolayı drop yiyor olabilirsiniz

KS

goktancelik

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Hocam arkadasımda GTX 1650 4gb ekran kartı
16gb ram var ama onda donma falan sorun yok sorunsuz oynuyor saatlerce birlikte oynarken benim bir anda donuyor hiçibrşey hareket etmiyor hiçbir komut algılamıyor oyun esnasında drop yemiyor bir anda ansızın donuyor

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
kullandığınız ramden dolayı drop yiyosunuz fifa 8 gb ram kullanıyor withcher 6 gb valorant 4 gb ram kullanıyor ama

Age Of Empires 4 16 gb ram kullanıyor​

16gb ram var ama onda donma falan sorun yok sorunsuz oynuyor saatlerce birlikte oynarken benim bir anda donuyor hiçibrşey hareket etmiyor hiçbir komut algılamıyor oyun esnasında drop yemiyor bir anda ansızın donuyor
hmm

yani test videosu gelmeden bişi diyemceyeceğim test videosunda gpu cpu kullanımı cpu gpu ısı değeri fps değeri vram değeri ram değeri bunlarla beraber atın

ekran kartından drop yemiyosun

ramden şüphelendim ama oda değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri