Akım koruma

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar iyi geceler. Umarım iyisinizdir. Masaüstü bilgisayarımda akım korumalı priz kullanıyorum. Bilgisayarı kapattıktan sonra akım korumalı prizin düğmesini kapatıyorum. Kısacası elektrik akışını komple kesiyorum. Olası bir voltaj değişimine karşı. Bilgisayara bir zararı veya yararı olur mu? Şimdiden teşekkürler.

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok yani şey diyorum hocam, bilgisayarı kapattıktan sonra her ihtimale karşı gücü kesiyorum. Yani elektriksizliğin bilgisayara yarayı veya zararı var mıdır?

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Valla hocam deneme yaptım sıkıntı oluyor. OverClock yaptığım için sistemin elektrik akışını kesince OverClock bozuluyor. Voltaj değerleri karışıp pc kafayı yiyor bir daha akışı kesmeyecem.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Suphi Kart' Alıntı:
Valla hocam deneme yaptım sıkıntı oluyor. OverClock yaptığım için sistemin elektrik akışını kesince OverClock bozuluyor. Voltaj değerleri karışıp pc kafayı yiyor bir daha akışı kesmeyecem.

bildiğim kadarıyla sertifikalı psu kullanıyorsun 80+ ise baya güçlü bir voltaj dalgalanması dışında sorun olmaz bronze güç kaynaklarında şuan sorun görmedim güçlü bir voltaj dalgalanmasından thermaltake 80+bronze psu sağlam ve sorunsuz çıkardı sistemi

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır hocam. Bu arada konu dışı ama ben kasanın içine çinden aldığım rgb akıllı LED döşedim kumandalı. Ayrı prize bağlı yani psu dan güç almıyor. Herhangi bir elektriksel sorun olur mu kasanın içinde? Kendi yapışkanı ile yapıştırdım. Hani bakır yüzeyi kasaya temas ederde elektrik akışını bozar mı diye soracaktım.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Suphi Kart' Alıntı:
Tamamdır hocam. Bu arada konu dışı ama ben kasanın içine çinden aldığım rgb akıllı LED döşedim kumandalı. Ayrı prize bağlı yani psu dan güç almıyor. Herhangi bir elektriksel sorun olur mu kasanın içinde? Kendi yapışkanı ile yapıştırdım. Hani bakır yüzeyi kasaya temas ederde elektrik akışını bozar mı diye soracaktım.
O konuda pek bilgim yok malesef voltaj sorununda patlayacaktır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri