Akim Korumalı Priz Onerisi

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
Akim korumalı 3 lu priz onerebilirmisiniz

KS

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B002Z7EE9Y/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&th=1

çok iyi bir marka ve ürün fiyatı biraz pahalıdır ama hiçbir sıkıntı yapmaz
mutfak için almayı düşünüyordum hocam şu nasıldır ?

@Rediron siz ne önerirsiniz hocam bunun benzeri birkaç konuda bilgi vermişsiniz.

birde bu var bu nasıldır hocam? *philips mi yoksa schneider*

Son düzenleme:

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893

@Rediron siz ne önerirsiniz hocam bunun benzeri birkaç konuda bilgi vermişsiniz.

birde bu var bu nasıldır hocam?
Keşke attığım ürüne baktiysaniz :) aynısını sormussunuz attığım ürünün

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
hangisi daha iyi ? bende pc için alayım

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

birde bu var bu nasıldır hocam?
Philips de iyi duruyor. Ama philips'in daha yeni serisi vardı bu modelin. Hatta 8lisi de var. Joule olarak schneiderdan daha iyi duruyor. Ama bu akım korumalı prizlerin bazıları tek korumalık oluyor. Yani o koruma rolesi bir kere patladı mı değişmesi gerekiyor. Philipsin bu modeli hakkında net bilgim yok.

KS

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
Philips de iyi duruyor. Ama philips'in daha yeni serisi vardı bu modelin. Hatta 8lisi de var. Joule olarak schneiderdan daha iyi duruyor. Ama bu akım korumalı prizlerin bazıları tek korumalık oluyor. Yani o koruma rolesi bir kere patladı mı değişmesi gerekiyor. Philips hakkında net bilgim yok.
hocam bu akım korumalı prizlere gereksiz diyorlar o konu hakkında ne düşünüyorsyunuz?

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
hocam bu akım korumalı prizlere gereksiz diyorlar o konu hakkında ne düşünüyorsyunuz?
Şimdi şöyle bişey var. Diyelim ki gereksiz dedikleri kadar koruma saglamiyorlar. Ama alacağıniz başka ucuz uzatma kablolari kesinlikle zarar çıkartıyor. Kaç kere yaşadım çevrem dahil. Ucuz alınca takip cikarirken elektrik ses çıkarıyor belli bir zaman sonra temassızlik yapmaya başlıyorlar. Sadece bunları yaşamamak için bile alınır.

KS

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
Şimdi şöyle bişey var. Diyelim ki gereksiz dedikleri kadar koruma saglamiyorlar. Ama alacağıniz başka ucuz uzatma kablolari kesinlikle zarar çıkartıyor. Kaç kere yaşadım çevrem dahil. Ucuz alınca takip cikarirken elektrik ses çıkarıyor belli bir zaman sonra temassızlik yapmaya başlıyorlar. Sadece bunları yaşamamak için bile alınır.
tamamdır hocam

Philips de iyi duruyor. Ama philips'in daha yeni serisi vardı bu modelin. Hatta 8lisi de var. Joule olarak schneiderdan daha iyi duruyor. Ama bu akım korumalı prizlerin bazıları tek korumalık oluyor. Yani o koruma rolesi bir kere patladı mı değişmesi gerekiyor. Philipsin bu modeli hakkında net bilgim yok.
bide bu var schneidere o kadar para vermektense bunu almak daha mı mantıklı yoksa schneider daha iyi bir seçenekmi olur?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Akım korumalı priz aslında giden elektriği değil, tekrar gelirken ki ilk dengesiz akımın belli sınırlar içerisinde geçmesini sağlıyor. Kesilmeden de olabilir bu oynama, normal kullanırken fazla bir akım geldiğinde sınırı aştığından elektriği keser priz. Yani aslında amacı fazla akım geçirmemek. Buzdolabı gibi beyaz eşyalar için daha mantıklı bence akım korumalı priz. 7/24 çalışan bir cihaz ve evde olmayabilirsin, elektrik giderse fişini çekemezsin, şarteli kapayamazsın. O zaman sorun olursa priz korur. Ama ben bilgisayar için kullanmıyorum, oturduğun bölgede yılda bilemedin 2-3 kere falan kesiliyor elektrik. Elektrik kesintisinden kapanma sayısı, benim fişi çekmemden daha azdır :D Elektrik kesildikten sonra gelene kadar fişi çeksen aynı olay anormal bir dalgalanma olmayıp sadece elektrik kesildiyse. Çok elektrik kesiliyorsa, akım oynuyorsa bilgisayarlar için akımı az da gelse, çok da gelse düzenleyen ups ler daha bu işin uzmanı. Bütçe ortalama ise, akım korumalı priz alınır, elektrik normalde de, akım korumalıda da kesiliyor zaten, gelebilecek fazla akımdan bilgisayarının zarar görmesinin önüne geçmiş olursun.

Son düzenleme:
KS

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
Akım korumalı priz aslında giden elektriği değil, tekrar gelirken ki ilk dengesiz akımın belli sınırlar içerisinde geçmesini sağlıyor. Kesilmeden de olabilir bu oynama, normal kullanırken fazla bir akım geldiğinde sınırı aştığından elektriği keser priz. Yani aslında amacı fazla akım geçirmemek. Buzdolabı gibi beyaz eşyalar için daha mantıklı bence akım korumalı priz. 7/24 çalışan bir cihaz ve evde olmayabilirsin, elektrik giderse fişini çekemezsin, şarteli kapayamazsın. O zaman sorun olursa priz korur. Ama ben bilgisayar için kullanmıyorum, oturduğun bölgede yılda bilemedin 2-3 kere falan kesiliyor elektrik. Elektrik kesintisinden kapanma sayısı, benim fişi çekmemden daha azdır :D Elektrik kesildikten sonra gelene kadar fişi çeksen aynı olay anormal bir dalgalanma olmayıp sadece elektrik kesildiyse. Çok elektrik kesiliyorsa, akım oynuyorsa bilgisayarlar için akımı az da gelse, çok da gelse düzenleyen ups ler daha bu işin uzmanı. Bütçe ortalama ise, akım korumalı priz alınır, elektrik normalde de akım korumalıda da kesiliyor zaten, gelebilecek fazla akımdan bilgisayarının zarar görmesinin önüne geçmiş olursun.
tamamdır hocam mutfak için kesin alıyorum o zaman pc içinde şimdilik akım korumalı alayim dursun ileride usp alırım düzgün birtane

KS

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
Akım korumalı priz aslında giden elektriği değil, tekrar gelirken ki ilk dengesiz akımın belli sınırlar içerisinde geçmesini sağlıyor. Kesilmeden de olabilir bu oynama, normal kullanırken fazla bir akım geldiğinde sınırı aştığından elektriği keser priz. Yani aslında amacı fazla akım geçirmemek. Buzdolabı gibi beyaz eşyalar için daha mantıklı bence akım korumalı priz. 7/24 çalışan bir cihaz ve evde olmayabilirsin, elektrik giderse fişini çekemezsin, şarteli kapayamazsın. O zaman sorun olursa priz korur. Ama ben bilgisayar için kullanmıyorum, oturduğun bölgede yılda bilemedin 2-3 kere falan kesiliyor elektrik. Elektrik kesintisinden kapanma sayısı, benim fişi çekmemden daha azdır :D Elektrik kesildikten sonra gelene kadar fişi çeksen aynı olay anormal bir dalgalanma olmayıp sadece elektrik kesildiyse. Çok elektrik kesiliyorsa, akım oynuyorsa bilgisayarlar için akımı az da gelse, çok da gelse düzenleyen ups ler daha bu işin uzmanı. Bütçe ortalama ise, akım korumalı priz alınır, elektrik normalde de, akım korumalıda da kesiliyor zaten, gelebilecek fazla akımdan bilgisayarının zarar görmesinin önüne geçmiş olursun.
1696882966456.png
bundan aldım hocam.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hocam bir sorum olacakti simdi priz elime gecti ancak kisa geldi prize takip sonra onada uzatma taksam nasil olur?
Kaliteli bir uzatma ise önce uzatmayı takın, devamına akım korumalıyı takın. Bir şey takmamaya çalışın lazım değilse uzatma üzerindeki diğer prizlere.

KS

Laws

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
135
Kaliteli bir uzatma ise önce uzatmayı takın, devamına akım korumalıyı takın. Bir şey takmamaya çalışın lazım değilse uzatma üzerindeki diğer prizlere.
Hocam elimdeki uzatmanin soyle bir sikintisi var acma kapama tusu bozuldu hep acik kalıyor o yuzden yenisini aldim zaten peki once bu schneideri takip sonra uzatmayi taksam olurmu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri