Aldigim toplama kasa kusurlu geldi, ne yapabilirim?

irfancaylak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar sinerjiden kampanyali olarak aldigim venom 4 kasanin ethernet kartini hic bi sekilde gormeme sorunu var. Kasa 2 gun once teslim alindi. Tum driverlarini guncellememe gerekli tum bios varsayilan donuslerini yapmama ragmen saniyorum anakartinin ethernet kisminda donanimsal bi kusur var. Bu sebeple cihazi tam anlamiyla 1 saniye bile kullanamadim. Ben izmirde oturuyorum tekrar iade ile ugrasmamak icin istanbula 2 gun boyunca ugrastim ve sorun cozulmedi. En sonunda yanlis bios surumune guncelleyerek monitore hic goruntu gelmemesine sebebiyet verdim. Sinerji bilgisayara ulastigimda iade gondermem gerektigini onlarda garanti sistemi icin baska yere kargolayacaklarimi ve tamiratini yapacaklarini soyledir. Bayram sebebiyle teknik destek ekipleri calismiyor 1 hafta boyunca. Ee kargoladik desek 2 gundede izmirden istanbula gonderecekler. Onlarda servise gonderdiler tamir ettiler sonuc cikti derken surec 2-4 haftayi bulabilecek. Hic kullanilmamis 0 cihazi garantiye gondermenin ve kusurlu gonderdikleri urun sebebiyle 0 alinan cihazin 1 ay bekletilmesi, benim garanti, servis suresini beklemem ne kadar dogru oldugunu sorguluyorum? Ben 1 yillik cihazin tamirini gondermiyorum servise. 0 gelen kusurlu urunu tamire gonderiyorum. Bana en basinda zaten kusursuz urun gondermeleri gerekmez mi? Neden tamir gorecek parca gonderilecek bana yada neden 0 aldigim cihazi kullanabilmek icin 1 ay servis beklemek zorundayim?

Aile ziyareti sebebiyle istanbula geldim bugun. Yanimda kasayida getirdim. Yarin yada yarindan sonraki gun magazalarina gidecegim. Direk anakart degisim talebinde bulunacagim kafa kafaya servis bekletmeksizin yada tum kasayi iade alin diyecegim. Not siparis vereli daha 5 gun bile olmadi. Teslim alali 3 gun bile olmadi. Yanliz teknik servisleri calismiyor olacak magazada olmayacaklar. Sizce bu talebimde haksizmiyim yada ne yapmaliyim fikir verebilirmisiniz hakkim nedir diye. İnsanlarida zor durumda birakmak istemiyorum ama verilen hizmet cok yanlis. Bana kusursuz urunu test edip gondermekle yukumluyduler, taahhut edilen buydu ama yerine getirilmedi. Ethernet kartini gormedigini sag alt kosedeki simgeden bile anlayabilecekken boyle bi magduriyet yasatildi. Ne yapmaliyim sizce?

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Hocam teknolojik aletlerde yüzde yüz sorunsuz çıkacak diye bir şey yoktur. Sizin şansınız bu sefer yaver gitmemiş üstüne bir de bayram tatiline denk gelmişsiniz. Bu durumda beklemekten başka çare kalmıyor maalesef. Geçmiş olsun.

KS

irfancaylak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tesekkur ederim hocam ama beklemekle yukumlu olmadigimi biliyorum. Şöyle ki: "Tüketici; arızalı veya bozuk malı iade edip parayı alabileceği gibi, bozuk ürünü verip yenisi ile değiştirebilir. Ya da maldaki sorunun giderilmesini isteyebilir, indirim talep edebilir. Bunların arasından hangisini yapacağı tüketicinin inisiyatifindedir, üretici veya satıcının bu konuda bir yönlendirmesi olamaz." aksi halde tuketici haklarina basvuruda bulunabiliyorum diye biliyorum.

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Tabii ki hakkınız var, fakat her satıcı bu yasalara uyuyor mu? İsterseniz hakkınızı savunmak için tüketici haklarına başvurabilirsiniz fakat ne yazık ki bu süreç zaten 1 hafta hatta belki daha uzun bir süreç gerektiriyor. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

KS

irfancaylak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlgili firmanin kotu niyetli davranacagini sanmiyorum ki şayet oyle davranilmasi durumunda sureci tuketici haklari mahkemesine tasiyacagim aksi halde iade edecegim. Cok tesekkur ederim cevapladiginiz icin

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Şimdi öncelikle geçmiş olsun hevesiniz kursağınızda kalmış bu üzücü bir durum.
Birincisi ürün size geldi kutusundan çıktı, bu artık ikinciel demek. Her ne kadar siz açıp deneseniz de her zaman iyi niyetli insanlar olmuyor. Atıyorum bir rami değiştiren mi dersiniz ekran kartı takarken soket kıran mı dersiniz. Şimdi sinerji dahil herkes böyle çalışıyor mecburen. Ürün 1 kere bile açılsa onlar için sorun oluyor. Garantide ürünü teyit ettirmek zorundalar. Bunu uyanıklık olarak değil de kendilerini korumak olarak görmek lazım. Sinerjiden 26k bütçe ile 6 ay önce hazır sistem aldım sorun yaşamadım. Ama yaşayabilirdim o zaman süreç mecburen böyle işleyecekti. Siz mağazaya gidip tesliminizi yapın. Teknik destek için ricada bulunun erken yapabilirlerse ne iyi.
Keşke daha kolay bir yolu olsa.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri