AliExpress'den Alışveriş Yap-(?)

murrat256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba arkadaşlar ben murrat256 youtube kanalıma..frekans karıştı kusura bakmayın:rolleyes:

Saygıdeğer forum sahipleri,yöneticileri, saygıdeğer hocalarım, sevgili arkadaşlar ve tüm bu yazıyı okuyan kardeşlerim sizlere bu gün aslında kısa olan ama böyle yazarak belkide yüzünüzdeki gülücük kaslarının azıcık da olsa oynamasına sebebiyet vermek düşüncesiyle hazırlamış ve merak etmekte olduğum soruyu sormak üzere konu açmış bulunmaktayım.

Sorum şu aliexpress sitesinden mouse ekran kartı işlemci vs. her türlü iç dış temizlik (bak yine frekans gitti) her türlü iç dış bilgisayar donanımı almak akla ve mantığa sığıyor mu bunu merak ettim sabırla okuyanlara ayrı ayrı teşekkür ederim saygılar sevgiler.

DİP NOT: Ucuz

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Şöyle söyleyeyim; AliExpress dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden bir tanesi şuanda. Güven konusunda hiçbir sorun yaşamazsınız. Ancak ekran kartı ve diğer bilgisayar bileşenlerini oradan almanızı tavsiye etmiyorum.

1-) Gümrük vergisi 30 Euro'ya düştü çok fazla gümrük bedeli çıkar.

2-) Ürünler elektronik olduğu için PTT kargo ürünü yurtdışından aldıktan sonra Allah ne versiyse sallaya sallaya kıra kıra getirebiliyor. Çünkü yurt dışından gelen kargolar takipsizmiş o yüzden ilgisizlermiş. (Başıma geldi)

3-) Takriben 25 günde filan geliyor..

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Taklit ürünlerle dolu. Orjinal yazan ürünlerin hepsine inanma. Bir profesyonelin bile anlayamayacağı şekilde üretiliyor. Tabi bunları yanında orjinal ürün de var.

KS

murrat256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevaplar için teşekkür ederim haklısınız bu yönden düşünmedim zarar gelebilir gelene kadar yada orjinal olmayabilir gümrük vergisini 75 euro olarak öğrendiğim için bunuda hesaba katmamıştım.

Oyuncu mouse için aynı sorunlar yaşanır mı gelene kadar bozulur mu acaba çünkü fiyat olarak ucuz ordan almayı düşündüm yine.

Lustral

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 sene önce arkadaşım ile cosplay vb. kostüm ve maskeler satan bir işletme açma girişimimiz olmuştu. Sermayeyi ayarladık herşey çok güzel gidiyordu. Dükkanı bile kiralamıştık. Bir tekstil firması ile elbiseler ve tişörtler konusunda anlaştık. Maske ve diğer metaryelleride yurt dışından tedarik ederiz dedik. Piyasa biraz araştırma yaptık ve Türkiye'de Payday maskesi satan kimse yok. Listemize ekledik falan. Amazon ve ebay da fiyatlara baktık, bir firmanın ürettiği güzel slikon bir maske grubu vardı. Ama fiyatı 40$ falandı. Birde ali expresse bakalım dedik. Aynı firmanın ürettiği maske firma kaşesi falan herşey aynı idi ve 12$ . Hani seri üretilen malzemelerin %80 lik bir kısmının Çin'de üretildiğini düşündüğümüzde bu bize baya mantıklı geldi ve ilk parti olarak 20 adet sipariş verdik. He bu arada satıcının Ali expressde ki puanı baya yüksekti birazda ona güvenerek verdik siparişi. Her neyse maskeler elimize ulaştı şok olduk. Canlı yayında bayılan stv spikeri gibi oldum aynı. Silikon yerine sert plastik yollamışlar. Bak hayla yazınca elim ayağım titriyor. Her neyse ilk girişimim böyle taklaya geldi. Maskeleri de 5 liradan yabancılar çarşısında okutabildim. Ali Baba ise gezdim tozdum ve ürünlerin %70lik kısmını taklit ürünler %25ini saçlar %5ini normal orjinal ürünler oluşturuyor. (Ali Baba gerçekten öyle.Sağa bakıyorum saç sola bakıyorum saç. Kelim diye mi böyle yapıyorlar anlamadım :D )

Bu da benim böyle bir anım.

Lustral

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mr_Robot' Alıntı:
Şimdiye kadar bahsi geçen sitelerden 300'ü aşkın siparişi olmuş biri olarak 3-5 bir şey anlatmaya çalışayım.(Diğer yurt dışı satış sitelerinden de yüzlerce farklı siparişim oldu)

Silikon yerine sert plastik yollanmışsa dispute (anlaşmazlık)açıp paranızın tamamını veya yeni ürünleri sorunsuz alabilirdiniz.Satıcıya durumu ilettiniz mi?Binlerce farklı mağaza bulunan bir sitenin sadece 1 mağazasından 20 adet siparişiniz olmuş.Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birine sırf bu yüzden uzak durun diyemeyiz,denmemeli.
Alibaba ile yazdıklarınız site hakkında bilginiz olmadığını çok belli ediyor.
Alibaba firması toptancı,fabrika sahipleri ile ithalat yapacak firmaları birleştiriyor.Oradan da toplu ithalat yaptığımız ürünler oldu hiçbir sıkıntı yaşamadık çok şükür.Ve taklit,sahte ürün de gelmedi hiçbir zaman.
Eğer Alibaba'da İphone 7 diye 100 dolar yazan ürünü satın almaya çalışırsanız elbette sahte çıkacaktır.Zaten satıcılar da böyle ürünlere orijinal demezler.

İade konusunda adamlar ile iletişime geçtik. Tam 2 aylık bir zaman dilimi geçti ve söz konusu firma bize "ürünün %12'si silikon olduğunu, her hangi bir yanıltma olmadığı için iade olarak alamayız" minvalinde birşeyler zırvaladılar. Daha sonra e postalarımıza da cevap vermediler. Ali Express ile iletişime geçtik oradan da birşey çıkmadı. Ali Baba mevzusu ise kendi gezdiklerim, gördüklerim ve internette genel olarak yorumlardan yola çıkarak edindiğim bilgi.

KS

murrat256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani denemekte zarar yok eğer bir sorun olursa zaten benim sipariş vereceğim şeyler çokta pahalı şeyler değil ekran kartı vs. almaktan vazgeçtim zaten küçük küçük şeylerle oyalanalım bakalım sonucunu da paylaşırım kısmetse.

KS

murrat256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1-)Profesyonel Kablolu Gaming Mouse 7 Düğme 5500 DPI LED Optik USB Oyun Bilgisayar Mouse Fare Kablosu Fare Yüksek Kalite X7

2-)Profesyonel Kablolu Gaming Mouse 4800 DPI USB Optik Kablolu Mouse Fare 6 Düğmeler Bilgisayar Gamer Fare LOL Dota2 CS GITMEK Için V6

3-)Kablolu Makro Definition Gaming Mouse 4-color Solunum Işık Sessiz Dilsiz Gamer Fareler PC Dizüstü Masaüstü

4-)Kablolu Makro Definition Gaming Mouse 4-color Solunum Işık Sessiz Dilsiz Gamer Fareler PC Dizüstü Masaüstü

5-)Oyun Fare DPI Ayarlanabilir Bilgisayar Mause Optik LED Oyunu Fare Profesyonel Gamer için Kablolu USB Oyunları Kablo Fare LOL

6-)Oyun Fare Ajustable 3200 DPI 6 Düğmeler Optik Yüksek dereceli USB Kablolu Oyun Fare Oyun 4 Renk Solunum Işık

Bunlardan hangisi fiyatlardan anlaşıldığı üzere en fazla 7-8 dolar filan vermek istiyorum mouse için yada bunlar hariç sizin önerebileceğiniz var mı bu fiyatlarda özellik olarak dpi filan hiç anlamam  :) makroymuş mikroymuş aynı şekilde  :) boyutu küçük olmamalı elim büyük birde fiyatı bu aralarda işte olursa hemde tecrübe etmiş olurum bu siteyi bu şekilde.[Daha ucuz senin işini görür diyorsanız sıkıntı yok memnun olurum :)  ]

KS

murrat256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mr_Robot' Alıntı:
Hepsi de güzel duruyor,hangisini beğendiyseniz onu alın bence.
Birde şuan Aliexpress'in bir kampanyası var.Daha önce Aliexpress'e üye olmadıysanız arkadaş davet et seçeneği ile kayıt olursanız 6 dolar limitli 5 dolar indirim veriyor size.Mouse siparişinizi süper fiyata almış olursunuz  :)

Malesef daha önce kayıt oldum :)  3 dolar mı 10 dolar mı bir kupon verdi ama onunda süresi doldu kuponlardan pek anlamıyorum 10 dolar harcarsam 3 dolar mı veriyor bunun gibi bir şey mi ?

KS

murrat256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mr_Robot' Alıntı:
Farklı bir telefondan üye olup Aliexpress uygulamasını daha önce indirilmemiş bir telefona yüklerseniz yine indirimden faydalanabilirsiniz.(Üye olmadan önce benim size bir davet linki göndermem gerekecek.)
Şu şekilde;7 dolar olan mouse'u sepete ekliyorsunuz ödeme aşamasında 5 usd olan kuponunuzu seçip 2 dolar ödeme yapıyorsunuz :)

Süper olur ama başka telefon yok bunun ayrıntılarını gün içinde müsait olursak konuşalım yardım için çok teşekkür ederim :shy: :shy:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri