Selam dostlar. Daha kesin değil ama 1 2 ay sonrası için işe girip çalışıp para biriktirebilirsem sistem toplamayı düşünüyorum. Beyaz takıntım var belli bir zamandır ama fiyatları görünce tüm hevesim gidiyor. Aliexpreste yorumları çok iyi olan anakartlar görüyorum. Aklımda proje var ve anakartın mini itx olması lazım. Bu anakarta i3 1200f alıp (evet evet biliyorum darboğaz konusu... bütçe kısıtı var maalesef zaten sim rig için kullanacağım sorun etmiyorum.) 2k da kullanmayı düşünüyorum. Elimde rm850 white ve evga ftw3 3080 var.(beyaza boyayacağım herşey düzgün giderse takipte kalın
) Anakart bu https://a.aliexpress.com/_mqr3Rw4 . 2400tl ye geliyor vergi dahil. Mağaza yorumları iyi hatta Tr'den alanda var başka anakart. Ne dersiniz burda bu fiyata istediğim iki özellikte anakart bulmak imkansız. Elimde beyaza boyayacağım sıvı soğutma da var. Sadece işlemci, anakart ve ram açığım var. Kasayı da kendim yapacağım (bir duvara monte birde mini itx şeklinde kafamda iki düşünce var bu konudada fikrinize açığım). İşlemci ikinci elde 1700tl civarı, anakart dediğim gibi 2400tl, ram olarakta ilerde uğraşmamak için 2x16gb kit alacağım o da 2000tl civarına geliyor. Düşüncelerinizi bekliyorum.