Yardım Almış Olduğum SSD Sahte Olabilir Mi ?

CrossPage

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar merhaba,
2–3 gün önce Amazon’dan Kioxia Exceria Pro 1 TB SSD satın aldım. SSD’yi sistemime bağladığımda kapasitesi 1 TB yerine 120 GB olarak görünüyordu ve hiçbir program SSD’yi düzgün şekilde tanıyamadı. Kioxia SSD Utility bile diski tanımadı; ayrıca SSD’yi Patriot P300 modeli olarak gösteriyordu.

Bu durumu sahte ürün olabileceğini düşünerek video kaydı aldım ve ürünü iade gönderdim.
Kioxia ürünlerinde sahte olma durumu olabilir mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    44.4 KB · Görüntüleme: 12

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Sahtelik meselesi değil. Orjinaldir Kioxia
Sistemin algılayıp algılamaması, tanıtma ve bios ayarları buradan AHCI modla da ilgili olabilir.

Klasik İlerleme:
---Öncelik yerşne taktınız tekrar iyice kontrol edin.. Yerine tam oturma durumunu ... Bu kontrol önemli çünkü burada bir sıkıntı varsa diğerleri boşa gider.

--- Bundan sonraı BİOS ta görünüp görünmemesi, Windows Disk yönetiminde görünüp görünmemesi
----Windows Disk yönetimi burada biçilenmemiş siyah çubuk görünümü, biçimlendirme ve harf atama.

Bütün bunlardan sonra dahi görünmüyora özellikle SSD aracında Kioxia SSD Utility

Üst aşama, biostan AHCI ayarına bakın diyorlar:

''Sorunu gecikmeli de olsa çözdüm BIOS'tan RST premium u kapatıp AHCI moduna geçmek lazım tabii bunu yapmak içinde bazı adımlar var.''

Güzel ve faydalı bir paylaşım yapmışlar. Kaynak Technopat

Kod:
1 - CMD (Admin) olarak açıyoruz.
2 -bunu yazıyoruz bcdedit /set safeboot minimal.
3- daha sonra restart ile BIOSa girip ordan SATA modunu AHCI yapıyoruz. ( gözükmezse ctrl + S ile bu ayar açılıyor)
4- kaydetip başlatıyoruz Safe mode ile açılacak.
5- CMD (Admin) olarak açıyoruz.
 bcdedit /deletevalue safeboot.
6- yeniden başlatabiliriz sorun çözülümüş oluyor :D

Kod:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/kioxia-exceria-ssd-sahte-mi.2466469/

KS

CrossPage

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sahtelik meselesi değil. Orjinaldir Kioxia
Sistemin algılayıp algılamaması, tanıtma ve bios ayarları buradan AHCI modla da ilgili olabilir.

Klasik İlerleme:
---Öncelik yerşne taktınız tekrar iyice kontrol edin.. Yerine tam oturma durumunu ... Bu kontrol önemli çünkü burada bir sıkıntı varsa diğerleri boşa gider.

--- Bundan sonraı BİOS ta görünüp görünmemesi, Windows Disk yönetiminde görünüp görünmemesi
----Windows Disk yönetimi burada biçilenmemiş siyah çubuk görünümü, biçimlendirme ve harf atama.

Bütün bunlardan sonra dahi görünmüyora özellikle SSD aracında Kioxia SSD Utility

Üst aşama, biostan AHCI ayarına bakın diyorlar:

''Sorunu gecikmeli de olsa çözdüm BIOS'tan RST premium u kapatıp AHCI moduna geçmek lazım tabii bunu yapmak içinde bazı adımlar var.''

Güzel ve faydalı bir paylaşım yapmışlar. Kaynak Technopat

Kod:
1 - CMD (Admin) olarak açıyoruz.
2 -bunu yazıyoruz bcdedit /set safeboot minimal.
3- daha sonra restart ile BIOSa girip ordan SATA modunu AHCI yapıyoruz. ( gözükmezse ctrl + S ile bu ayar açılıyor)
4- kaydetip başlatıyoruz Safe mode ile açılacak.
5- CMD (Admin) olarak açıyoruz.
 bcdedit /deletevalue safeboot.
6- yeniden başlatabiliriz sorun çözülümüş oluyor :D

Kod:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/kioxia-exceria-ssd-sahte-mi.2466469/
Hocam sonradan farkettim ürünü iade ettim , kıoxia mavi renkli , bana gelen siyah sahte olduğu belli zaten.
Ama cevabın için teşekkürler yine de

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri