60.000 TL ve üstü Am5 Soket (X870 Altı Olmamak Kaydıyla) Anakart Tavsiyeleriniz Neler Olurdu.

MeMaTi_3587

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 9 9950X3D
Ekran Kartı
ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Kendime toplayacağım sistem üzerine uzun süredir kafa yoruyorum. Açıkçası 20 yıllık bilgisayar teknisyeni olunca da her markanın her platformun iyi olduğu kötü olduğu yanları karşılaştırmak gerçekten işkence haline geldi. Anlamayan biri olsak direkt al geç yapar kafa rahat olurdu :)

Öncelikle benim toplamak istediğim sistem rekabetçi FPS oyunları oynatacak A'dan Z'ye premium bir sistem. Buna istinaden bütçeyi kriter içine almıyorum.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere işlemcide INTEL tarafı AMD'ye göre daha zayıf kaldığı için AM5 bir sistem toplamak istiyorum. İşlemcimi de belirledim fakat burda işlerin benim kafamda karıştığı nokta anakart seçimi.

X870 serisi bir anakartta benim ilk tercihim ASUS ROG serisi anakart. Fakat iş yerinde bir arkadaşım Bu anakartın PRIME x870 wifi versiyonunu aldı ve iki aydır anakartın çıkartmadığı sıkıntı kalmadı nerdeyse. Klavyeyi hangi usb portuna takarsa taksın makina kapanıp açıldığında klavyeyi algılamıyor. Makina açıkken sök tak yapması gerekiyor. Boot süreleri bazen 30-35 saniyeleri buluyor. Denenmedik ayar bios versiyonu kalmadı. Tabiki ROG serisi ile PRIME serisi başka dünyalar fakat chipset aynı olunca açıkçası ROG serisi almaktan da çekinmeye başladım açıkçası.

Yeni bir platform olduğu için elbette bazı sorunlar olacaktır bios güncellemesi vs ile düzeltilecektir elbette fakat yüksek meblağlar harcayıp üreticinin hala bazı şeyleri düzelmesini beklemek de hoş bir durum değil. Ayrıca AMD'nin yazılım tarafında hala çok zayıf olduğunu düşünüyorum. CHIPSET yazılımından kaynaklandığını da söyleyebilirim ama ispatlayamam :)

Sizden istediğim öneri X870 serisi sorunsuz çalışan stabilizasyonu yüksek bir marka öneriniz var mıdır. Deneyimleyen arkadaşlar varsa tavsiyeleri benim için çok önemli. Ya da tam tersi X870 serisi alıp da sorun yaşayan arkadaşlar yaşadıkları sorunları da dile getirirse çok çok iyi olur.

Şimdiden yaptıklarınız için teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri