Yardım AMD Adrenalin 25.11.1 Hakkında

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Amd'nin bu güncellemesini yaptıktan hemen sonra 2.monitörüme olan bağlantım koptu. 2. monitörüm anakarta bağlıydı ama sadece ekran kartı girişlerine takılı olan monitörler algılanıyordu. Battlefield 1'e giremiyordum detected amd radeon driver version 0.0.0 gibi bir hata alıyordum. Ardından güvenli başlat, ddu ile sürücüleri temizleyip eski bir sürümü kurduğumda tüm sorunlarım çözüldü şu an arkada bf1 açık 2.monitörüm de normal şekilde çalışıyor. Yani demek istediğim muhtemelen elimdeki sistemi satıp intel işlemcili, nvdia ekran kartlı bir sistem dizeceğim. Bu hatayı yaşayan arkadaşlar için de bir çözüm yolu olabilir belki yazdıklarım.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Nvıdıa ekran kartına geçmene gerek yok. AMD yazılımsal olarak son güncellemeler de sorun var herkes eski sürümleri kullanıyor. Güncellemeden sonra ayarlar bozulur, eski sürüme döndüğünde tekrar yaparsın ayarları.

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
16
Nvıdıa ekran kartına geçmene gerek yok. AMD yazılımsal olarak son güncellemeler de sorun var herkes eski sürümleri kullanıyor. Güncellemeden sonra ayarlar bozulur, eski sürüme döndüğünde tekrar yaparsın ayarları.
Dostum sorun da tam olarak bu! Ben AMD kullanıyorum ve bıktım artık. Ben neden eski sürümlere dönmekle uğraşmak zorundayım? Ben güncellerim yoluma bakarım. NVIDIA ya geçeceğim en kısa sürede. Bu nedir her gelen güncelleme de geçmelimiyiz geçmemelimiyiz diye mi düşüneceğiz?

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Dostum sorun da tam olarak bu! Ben AMD kullanıyorum ve bıktım artık. Ben neden eski sürümlere dönmekle uğraşmak zorundayım? Ben güncellerim yoluma bakarım. NVIDIA ya geçeceğim en kısa sürede. Bu nedir her gelen güncelleme de geçmelimiyiz geçmemelimiyiz diye mi düşüneceğiz?

Hocam afedersiniz ama sizin imzanızda olan ekran kartını da kullandım, RX 460 da kullandım, şu an bizzat 7700 XT ekran kartı kullanıyorum ve bu kartlarda coilwhine harici hiçbir problem yaşamadım. Coilwhine'a da ne kadar problem derseniz tabii ki. Çoğu insan 6000 serisiyle AMD'nin problemlerinin çözüldüğünü düşünürken; ben ATI'yi satın aldıklarından hemen sonrasında RX 460 ile bile sorun yaşamadım.

Hatalı sürücüler Nvidia'da yok mu? 7700 XT'li sistemi sadece eşime kullandırıyorum, diğer bir sistem topladım kendime RTX 4060'ı sistem. Her sürücüyü Google Drive'ıma yedekliyorum artık. Hatta bir dönem; her sürücü güncellemesinden sonra ayarlarım değişiyordu, Cache'lerde sorun yaşıyordum ve DDU ile temiz kurulum yapıp, sıfırdan sürücüyü kurduğumda düzeliyordu. Özellik 580 ile başlayan sürücüleri ağır problemliydi Nvidia'nın. Şu an durumu düzelttiler. Aylarca 560'larda kullandım RTX 4060 ile beraber. Bu demek değil ki; AMD iyi, Nvidia kötü. Teknolojik ürün bunlar. Stabilite sorunları her firmada olacaktır. Kolay bir şey değil. Piyasada Nvidia, AMD'ye nazaran daha hatasız kabul edilebilir ama ikisinin de iyi yaptığı işler var, ikisinin de kötü yaptığı işler var. Son zamanlardaki ram modüllerinin fiyatlarının artmasıyla; artık Nvidia kartlar daha da ulaşılmaz gibi olacak bence. Global'de bile büyük fiyat farkı var. Türkiye'de o fiyat farkına 2-3 katı daha fazla eklenecek bir de. Bence Nvidia'nın tekelleşmesi hiç bizim işimize olmaz. Intel Arc'a dahi ilk çıktığında şans verdim. Aldım, sattım. Onun da iyi olduğu ve kötü olduğu noktalar vardı.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-11-21 234333.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-21 234333.png
    34.4 KB · Görüntüleme: 16
KS

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam amd sistem dizeli 3 ay oldu bak. 3 aydır her türlü sorunu yaşadım 8-10 tane buraya konu açtım. Şu anda da güncel sorunum mesela ekranımda renk bozulmaları, google kullanmayı bırakıp edge geçtim düzeldi ama spotifyda donanım hızlandırma, uyumluluk modu gibi bir şey var açınca spotifyda da bozulmalar oluyor, brave ve operada da bozulmalar oluyor. 50 bine sistem dizdim 3 aydır rahat rahat kullanmak nasip olmadı sistem kitlenmeleri mi dersin, güncellemeden sonra sistemin gitmesi mi dersin, her türlü şeyi yaşadım 3 ayda. Şu anda da ramlerimi 4800 üstü kullanamıyorum 5000 bile yapsam ekran kartım kitleniyor halbuki ramler 6400, anakart ise oc ile 7200 destekliyor galiba b650m r

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam amd sistem dizeli 3 ay oldu bak. 3 aydır her türlü sorunu yaşadım 8-10 tane buraya konu açtım. Şu anda da güncel sorunum mesela ekranımda renk bozulmaları, google kullanmayı bırakıp edge geçtim düzeldi ama spotifyda donanım hızlandırma, uyumluluk modu gibi bir şey var açınca spotifyda da bozulmalar oluyor, brave ve operada da bozulmalar oluyor. 50 bine sistem dizdim 3 aydır rahat rahat kullanmak nasip olmadı sistem kitlenmeleri mi dersin, güncellemeden sonra sistemin gitmesi mi dersin, her türlü şeyi yaşadım 3 ayda. Şu anda da ramlerimi 4800 üstü kullanamıyorum 5000 bile yapsam ekran kartım kitleniyor halbuki ramler 6400, anakart ise oc ile 7200 destekliyor galiba b650m r

Donanım hızlandırma olayı(HAGS) 25.5.1 sürücüsü ile geldi Amd'ye. Oyun içi hiç problem yaşamadım ama tarayıcıdayken bende de glitch'ler oluşturuyordu. Tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatınca düzeliyor zaten hocam. Hatta bunun için Amd'ye e-mail dahi attım, düzeltin şunu diye.

Ram frekanslarında sistemin kilitlenmesini pek ekran kartı ile bağdaştıramadım hocam. Ddr5 kanalı zaten ram frekanslarında pek stabiliteyi sağlayamadı. Başka bir şeyle alakalı olabilir, agesa güncellemesi alması gerekiyor olabilir. Birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir.

Teknoloji biraz şans işi ama donanım hızlandırmayı kapatarak sorunu çözebilirsiniz o bahsettiğiniz konuda. 25.5.1'den önceki sürücülere dönerseniz zaten hiç yaşamazsınız bile o sorunları. İlla ben son sürüm kullanacağım derseniz terminal üzerinden de direkt hags'yi iptal edebilirsiniz. Kayıt defterinden silerek de yapılabiliyordu. Biraz araştırarak 5-10 dakikada çözülebilir. Ben tarayıcı harici sorun yaşamadığım için direkt Windows'tan kapatmadım.

KS

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Şu sorunu servise anlattım sıkıntı nedir diye resimlerle adamlar bilgisayarı servise gönderin diye kod verdiler...

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şu sorunu servise anlattım sıkıntı nedir diye resimlerle adamlar bilgisayarı servise gönderin diye kod verdiler...

Türkiye'deki yetkili servisler, teknik servisler ve bilgisayarcılar çok kâle alınmamalı hocam. İşini illa iyi yapanlar vardır ama işini iyi yapmayana denk gelmeniz daha olası. Sorunsuz hiçbir marka yoktur yalnız. Her markanın kendi içinde iyi oldukları, kendi içinde problemli oldukları ve illa sevmeyen birileri vardır. Nvidia, Amd'ye göre daha kaliteli ve daha iyi bir marka ama aradaki o fiyat farkına değer mi işte. Benim için önemli olan o. Aynı performansı daha ucuza alabiliyorsam benim için daha iyi. Ekran kartında nvidia neyse; işlemci kanalında da Amd o. Belki de daha fazlası. Intel yeni jenerasyonu yakalayamadı. Uzun bi zamanı daha var Intel'in kendine gelmesine. Önce soket işlerini bi halletsinler. Yıllardır aynı muhabbet. En basit kullanıcı problemlerini bile takmıyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri