AMD Driver Problemi

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bu amd kullanmayı ben mi bilmiyorum, yoksa amd gerçekten çok mu sıkıntılı? AMD'nin eski bir sürümünü kullanıyordum, dün kız arkadaşımla oyun oynarken bir de discorddan yayın veriyorum bir anda adrenalin hata vermeye başladı ekranım da gitmiyordu discorda sürekli dönüyordu karşı tarafta. Oyunlar da açılmamaya başladı. Sistemi yeniden başlattım 2 saatte açıldı açılınca ne görev yöneticisi yükleniyor ne ana ekran, ardından siyah ekran geliyor falan anca geliyor bilgisayar kendine 30 dakikada ama mesele şu. Ne driver, ne windows hiçbir şeye dokunmadım dümdüz oyun oynuyordum bir anda oldu. En son sürümü yükleyeyim dedim ddu ile silip bu sefer daha da beter. Gittim 24.5.1'i yükledim güzelce şu an düzeldi ama yarınım garanti değil gibi hissediyorum...

evdetekbasina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
amd nin 570 serileri çıktığı zaman heyecanla almıştım wattman hataları çökmeleri.. aman aman amd işlemcide kalsın

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
amd nin 570 serileri çıktığı zaman heyecanla almıştım wattman hataları çökmeleri.. aman aman amd işlemcide kalsın
Çok önyargılı konuşuyorsunuz hocam aradan kaç sene geçti sorunların çoğu düzeldi böyle sorun yaşayan çok az insan var.
Bu amd kullanmayı ben mi bilmiyorum, yoksa amd gerçekten çok mu sıkıntılı? AMD'nin eski bir sürümünü kullanıyordum, dün kız arkadaşımla oyun oynarken bir de discorddan yayın veriyorum bir anda adrenalin hata vermeye başladı ekranım da gitmiyordu discorda sürekli dönüyordu karşı tarafta. Oyunlar da açılmamaya başladı. Sistemi yeniden başlattım 2 saatte açıldı açılınca ne görev yöneticisi yükleniyor ne ana ekran, ardından siyah ekran geliyor falan anca geliyor bilgisayar kendine 30 dakikada ama mesele şu. Ne driver, ne windows hiçbir şeye dokunmadım dümdüz oyun oynuyordum bir anda oldu. En son sürümü yükleyeyim dedim ddu ile silip bu sefer daha da beter. Gittim 24.5.1'i yükledim güzelce şu an düzeldi ama yarınım garanti değil gibi hissediyorum...
Hocam düzeldiyse sorun yoktur yakın zamanda sorun olursa yine foruma yazın.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Ozaman için sahibinden.com üzerinden ucuz 8gb rx 580 aldım. Yorulmuş mining kartıydı vbiosu değiştirilmişti ve anakart tam uefi moda geçtiği zaman ( csm aktif edildiğinde ) ilk açılışta garip grafikler çıkıyor sonra açılıyordu. Uefi uyumlu olması gereken kart tam uefi modunda stabil değildi.

Techpowerup'tan markaya göre olası tüm vbiosları indirdim. Tam uyumlu bir rx 580 vbios'u birde rx 570 vbios'u buldum. Kartta vbios switchi var. Biri sessiz mod biri performans modu. Sessiz moda rx 570 diğerine rx 580 vbios'u yükledim. Uefide sorunsuz çalıştı. O zamandan itibaren denediğim her sürücüyle kart sıfır problem sıfır wattman hatası ile çalıştı. Rx 470 lerden itibaren çeşitli sürücülerle çeşitli radeon gpu kullandım overclock denemelerim dışında wattman hatası görmedim. Wattman hatası şayet overclock yapılmıyorsa genellikle bir donanımdaki sıkıntıya işaret. Sürücü kısmen bu durumu etkilebilir ama genellikle şayet bir donanım sıkıntısı yoksa sorun çıkmaması gerekir.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
peki yakın zamanda bir nvdia kart aldınız ve
şansınıza o seride nvdia çok kötür driver yayınladı yakın zamanda da çözemedi diyelim
ne yapacaksınız

amd nin üstünü çizdiniz
intel de yeni model ekran kartı çıkarmıyor şu an için

nvdia üstünü de çizecek misiniz

biraz mantıklı düşünün lütfen

evet
saç baş yolduran serilerde problem yaşayanlar
bir sonraki serisini almak için muallakta kalabilir
aklında soru işareti olabilir

ama sorun yaşadığı sistemin üzerinden 3-4 nesil geçmişken
her nesilde olumlu adımlar atılmışken
bir ürünün üstünü çizmek mantıklı değil

AMD FANBOYU DEĞİLİM

bütçeye ve ihtiyaca yönelik her ürüne kapım açık
ama mantık dışı eleştirilerde bulunuyorsunuz

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
ya rtx 5000 serisi ilk çıktığında siyah ekran sorunları ayyuka çıktı. bir ara sürücüler yeni 5000 serisine göre tasarlanmaya başlanınca eski rtx 4xxx 3xxx gibi kartlarda sorun çıktığı oldu.

arc b580 ilk sürücülerle okadarda verimli değildi. bende ufak tefek sıkıntılar vardı. ( muhtemelen PCIE ASPM yi aktif ettiğim için ) ender olarak bazı açılışlarda ekranda çizgilenme oluyordu. son vbios ve sürücü güncellemesinden beri hiç olmadı.

amd kanadında hatırladığım rx 5600xt lerin belli ram yada gpu frekanslarına çıkması hakkını vermesi için vbios güncellemesi gerekiyordu.

eski zamanlarda nvidia 8800 gt yada gts gibi bir seri vardı. onun ilk sürümü kronik sıkıntılıydı.

işlemcide bazı 13 ve 14 üncü serilerde intel vmin shift instability konusu ayyuka çıktı. ryzen 7 1700 lerin ilk revizyonlarında tam yükde özellikle linux altında stabiliteyi bozan bir hata vardı. ilerki revizyonlarda sessizce düzeltildi.

yani her firmanın hataları olabilir.

Son düzenleme:
KS

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Nvdia'da bu işler biraz daha az gördüğüm kadarıyla. Yıllardır amd'den nefret eden sadece nvdia, intel kullanan kişiler var çevremde. Bana da dediler amd alma hata yapıyorsun başın ağrır diye. Onlar yıllardır kullanmalarına rağmen belki format bile atmadı adamlar bilgisayarına. Ben ise içinden girdim dışından çıktım. Ha dersin ki şanssızlık olabilir hocam belki ben çok şanssızımdır ama şu bir gerçek amd kullanıcıları daha fazla sorun yaşıyor nvdia kullanıcılarına göre.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
570 nere şimdiki kartlar nere? Tek bi' seriyle tüm marka kötülenebilir mi?
Yazılım tarafında tabii ki Nvidia kadar ileride değil ama sürekli kendini geliştiriyor.
Sorun yaşadığınız bi' ürün ya da seri üzerinden, sanki tüm seriler bu şekilde gibi bi' algı yaratmak biraz saçma olur.

Nvdia'da bu işler biraz daha az gördüğüm kadarıyla. Yıllardır amd'den nefret eden sadece nvdia, intel kullanan kişiler var çevremde. Bana da dediler amd alma hata yapıyorsun başın ağrır diye. Onlar yıllardır kullanmalarına rağmen belki format bile atmadı adamlar bilgisayarına. Ben ise içinden girdim dışından çıktım. Ha dersin ki şanssızlık olabilir hocam belki ben çok şanssızımdır ama şu bir gerçek amd kullanıcıları daha fazla sorun yaşıyor nvdia kullanıcılarına göre.
Şu an bakınca kafa kafaya kartlar arasında 10K kadar fark var. Günlük kullanıcı ve sadece oyun oynayacak adam neden AMD almasın ki, haa bütçem sınırsız diyen herkes Nvidia alabilir zaten orada sorun yok; bu adamlar yazılım tarafında daha hızlı çalışıyor ona kimse bi' şey diyemez.

• Beğen
Reactions: GNU

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri