AMD Ekran Kartı Görünmüyor

kgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar herkese. Yeni sistem topladım Ryzen 9 7900x3d rx7900xt anakart msı mag x670e. Sistemi kendim topladım Windows 11 kurdum ancak sistem ekran kartını görmüyor. Güç kaynağı kasa ile gelen 750w thermaltake PSU. Ekran kartında 3 adet 8 pin güç girişi var ancak PSU da 1 kablodan 2 adet 6+2 pin var. Sorun güç kaynağından kaynaklı olabilir mi. Başka neden olabilir? Teşekkürler.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
AMD ekran kartı görünmüyor derken???
Şu an görüntü var mı?

Windows logosu sol alt > sağtık ve Aygıt Yöneticisi > Açılan sayfada Görüntü bağdaştırıcıları Burada ne görülüyor

KS

kgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD ekran kartı görünmüyor derken???
Şu an görüntü var mı?

Windows logosu sol alt > sağtık ve Aygıt Yöneticisi > Açılan sayfada Görüntü bağdaştırıcıları Burada ne görülüyor
Anakarttan bağladım görüntü var. Ama DP kablosunu ekran kartına bağlayınca görüntü gelmiyor.

Görüntü bağdaştırıcılarında sadece işlemci görünüyor ekran kartı yok

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
Normalde Ekran kartı üzerinden bağlayınca görüntü vermesi gerekirdi.
rx7900xt bunun sürücü güncellemesi şu durumda yaptınız mı? İşlemci grafik desteğini kullanırken güncelleme yapacak mı tam-net hatırlayamıyorum. Yapmadıysanız, önce bunu deneyip DP kablosu ile tekrar denersiniz.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
ekran kartına 3X6+2 den bağlamadın ise görüntü alamazsın

KS

kgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normalde Ekran kartı üzerinden bağlayınca görüntü vermesi gerekirdi.
rx7900xt bunun sürücü güncellemesi şu durumda yaptınız mı? İşlemci grafik desteğini kullanırken güncelleme yapacak mı tam-net hatırlayamıyorum. Yapmadıysanız, önce bunu deneyip DP kablosu ile tekrar denersiniz.
ddu ile komple sürücüleri silip tekrar kurdum yine olmuyor işlemci grafiğini kullanıyor

ekran kartına 3X6+2 den bağlamadın ise görüntü alamazsın
Tek kablodan yinede ekran kartını görür diye düşünmüştüm ama öyleyse yeni psu almam gerekecek

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Tek kabloda görmez işlemci gibi düşündün sanırım 4+4 bağladınmı +4 olmasada olur gibi sandın ama ekran kartı çalışmaz 3X8 mutlaka takılmalı

KS

kgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tek kabloda görmez işlemci gibi düşündün sanırım 4+4 bağladınmı +4 olmasada olur gibi sandın ama ekran kartı çalışmaz 3X8 mutlaka takılmalı
O zaman yeni psu alacam. Peki işlemci için anakartta 2 adet güç girişi var biri ile çalışıyor şuan ona ikinciyi takmak gerekir mi. Artısı ya da eksisi olur mu

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
işlemciye overclock yapmaya çalışırsanız ihtiyacınız olur diğer türlü normal olarak çalışır
madem amd kullanıyorsunuz bu gün olmasada yarın nasıl olsa sadece denemek için bile olsayapılıyor doldurmakta fayda var

KS

kgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemciye overclock yapmaya çalışırsanız ihtiyacınız olur diğer türlü normal olarak çalışır
madem amd kullanıyorsunuz bu gün olmasada yarın nasıl olsa sadece denemek için bile olsayapılıyor doldurmakta fayda var
Teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri