AMD kartlı hazır sistem alacaklara tavsiyeleriniz nelerdir ?

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Arkadaşlar merhabalar. Yarın sipariş vermiş olduğum Mantıs 6800 sistemini teslim alacağım. Ben gibi bir çok insan da bu sistemi sipariş etmiştir elbet. Forumda gereksiz başlık kirliliğinin önlemesi ve aynı durumda olan arkadaşlar için rehber olması amacıyla bu başlığı açtım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sizlere sormak istediğim ;
Amd konusunda kullanıcı bazlı hataları en aza indirgeyebilmek için önerebileceğiniz şeyler nelerdir ?
Driver ın hangi sürümünü indirmeliyim ?
Driverlar için otomatik güncelleme sorun olur mu ?
Windows güncellemelerini devre dışı mı bırakmam gerekli ?
Undervoltaj yapmam gerekli mi ?
Software ayarlarım nasıl olmalı ?
Sistemi teslim alırken mağazada kontrol etmem gereken bir şey var mıdır ?
Kullanan arkadaşlar sistemin soğutma performansından memnun mu ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Driver olarah WHQL olan son surumu indirmen gerekmekte.
Aşagidaki konuya driver ayarlarimi attim orayi okursan guzel olur birde konuda guncelleme kismi icin dedigim ayari yapmalisin yoksa WHQL surumu İndirmenin bir anlami olmaz.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Hocam peki windows update ile driverların çakışması durumunu duydum birkaç yerden . Windows update kapatmamı önerir misiniz?

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Windows update olarak driver güncellemesi yapmayin istege bagli olanlari yapmayin sadece windows surum güncellemelerini.
Bu yapılanlar sonrasında herhangi bir ekran kartı hatası ile karşılaştınız mı ? wattman v.b.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Kontrol edilmesi gerekenler:
WHQL ekran kartı sürücüsü (sadece "önerilen" seçili olsun) (opsiyonel sürümü kullanmayın)
BIOS update sürümü (anakart sitesinden edinebilirsiniz)
Anakart chipset sürücüleri (anakart sitesinden edinebilirsiniz)
Güç seçenekleri >> High performans ayarlayın ve uyku ayarlarını "hiçbir zaman" yapmanızı tavsiye ederim
BIOS >> (Asus: DOCP) XMP ayarı aktif değilse profil seçip aktif edebilirsiniz (performans için gerekli)
Windows update
Güncel olmayanları güncelleyin.

Wattman hatası almadığınız sürece AMD yazılımı ile ekran kartı frekansını veya voltajını oynamayın.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Arkadaşlar merhabalar. Yarın sipariş vermiş olduğum Mantıs 6800 sistemini teslim alacağım. Ben gibi bir çok insan da bu sistemi sipariş etmiştir elbet. Forumda gereksiz başlık kirliliğinin önlemesi ve aynı durumda olan arkadaşlar için rehber olması amacıyla bu başlığı açtım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sizlere sormak istediğim ;
Amd konusunda kullanıcı bazlı hataları en aza indirgeyebilmek için önerebileceğiniz şeyler nelerdir ?
Hide or show updates tool indirip Advanced Micro devices ınc display güncellemesini kapatmanız lazım ki windows AMD yazılımlarını değiştirmesin. En güncel WHQL driver sürümünü indirin.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Hide or show updates tool indirip Advanced Micro devices ınc display güncellemesini kapatmanız lazım ki windows AMD yazılımlarını değiştirmesin. En güncel WHQL driver sürümünü indirin.

videodaki adımları izlesem sonda dediğiniz kapatmam gereken güncellemeyi kapatsam olur sanırım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

videodaki adımları izlesem sonda dediğiniz kapatmam gereken güncellemeyi kapatsam olur sanırım.
Evet orda açılan listede Advanced Micro devices ınc display yazmaz ise windows güncellemelerini yapın o zaman görünecektir. Bu işlem sonrası driverı kurun daha sağlıklı olur.

Birde internette 30-40 TL ye GPU tutacakları var ekran kartını taktıktan sonra ölçüsünü alıp bir tane almanızda fayda var 3 fanlı olduğu için ilerde sarkma yapabilir.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Advanced micro devices hepsini kapatayım mı ?

Ekli dosyalar

• 16697300200744100678920121658744.jpg
    16697300200744100678920121658744.jpg
    5.3 MB · Görüntüleme: 7

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Windows update konusunda problem yok. Ancak her gelen güncellemeye geçiş sağlamayın. 2-3 ay geçmesi beklenebilir geçiş için. Mümkünse benim önerim Win 10 Home' dan yana.
Yanında (WHQL) yazan en yeni sürüm yüklenebilir. Güncelleme yapılacağı zaman yeni Whql driver beklenmeli.
Otomatik olarak kurulum yapan programları indirerek driver kurulumu yapmayın. Ne indirdikleri belli değil.
Bios update yapmayı unutmayın. UV gerek yok ısınma sorununuz olmaz.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Kapattım hocam dediklerinizi
amd driver olarak 22.11.1 whql kurdum.
işlemcim de amd smart access memory açmamı önerir misiniz ?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Anakart destekliyor ise açmanızı öneririm

Hocam yanlış sürümü kurmuşsunuz optional olan değil diğerini kurmanız lazımdı. DDU indirin sonra güvenli modda bilgisayarı başlatıp DDU çalıştırın ve amd driverını silin sonra yeniden başlatın ve 22.5.1 sürümünü kurun

Anakart destekliyor ise açmanızı öneririm

Hocam yanlış sürümü kurmuşsunuz optional olan değil diğerini kurmanız lazımdı. DDU indirin sonra güvenli modda bilgisayarı başlatıp DDU çalıştırın ve amd driverını silin sonra yeniden başlatın ve 22.5.1 sürümünü kurun
Bu arada güvenli modda başlatınca ekran ölçeği değişebilir normal bir durum yeniden başlatınca otomatik olarak güvenli moddan çıkar

Son düzenleme:
KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
DDU dan driver ları kaldırdım 22.5.1 sürümünü kurdum. Bios ayarlarından smart access memory etkin hale getirdim.

Yusufb23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Rx 570 ve rx 6700 kullanan birisi olarak Amd bütün sürümlerini denedim hepsi sıkıntılı şuan 3060ti sipariş ettim

Rx 570 ve rx 6700 kullanan birisi olarak Amd bütün sürümlerini denedim hepsi sıkıntılı şuan 3060ti sipariş ettim
22.5.1 22.7.1 22.8.2 22.10.1 di galiba kurdum hep bi sıkıntı var

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

22.5.1 22.7.1 22.8.2 22.10.1 di galiba kurdum hep bi sıkıntı var
RX6700 ü kullandığın sistemi yazarmısın

DDU dan driver ları kaldırdım 22.5.1 sürümünü kurdum. Bios ayarlarından smart access memory etkin hale getirdim.
Güvenli modda yaptınız demi yoksa tam olarak silinmiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri