Amd rx6900xt lc

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Selam, kısaca sorunumu özet geçicem
Öncelikle pc sağlıklı bir çok şeyi hızlı yüksek performansla alıyorum lakin bazen kapatıp açınca ekran gelmemekte tekrar kapatıp açınca kasmalı laglı gibi hareket ediyor mouse oyun vs. Bazen de düzeliyor. Nadiren olan şey ise bazen oynarken birden ekran gidiyor üstte displayport simgesi yanıyor ancak kasa çalışmaya devam ediyor sorunsuz şekilde problemi çözemedim pc iyi falan ama tek sorunu bu
En son yarım saat önce yaşadım monitore takılı displayportu çıkarıp takınca geldi ekran şöyle de bir uyarı vardı, alta atıyorum sorun nedir ekran kartında mıdır

Ekli dosyalar

• 20221115_032333.jpg
    20221115_032333.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 23

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ddu ile ekran kartı driverini kaldırın. Sonrasında driver seçeneklerinde yanında (WHQL) yazan en yeni driveri kurun.

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Güncel driver olması yetmiyor hocam. Optimize edilmiş olan WHQL olması gerekiyor. Amdnin özellikle yeni gönderdiği driverlar optimize olmuyor.
Dediğinizi yaptığımdan beridir ekranın gidip gelme sorunu yaşamıyorum hocam, teşekkür ediyorum ancak bazeb ufak tefek mouse da bozukluklar meydana geliyor ve bu bozukluk sadece ekranın %50sinde yarısında var her zaman olmuyor tabi ara sıra oluyor, bana engel olmadığı için takılmıyorum tabi

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Dediğinizi yaptığımdan beridir ekranın gidip gelme sorunu yaşamıyorum hocam, teşekkür ediyorum ancak bazeb ufak tefek mouse da bozukluklar meydana geliyor ve bu bozukluk sadece ekranın %50sinde yarısında var her zaman olmuyor tabi ara sıra oluyor, bana engel olmadığı için takılmıyorum tabi
Mouse driveri varsa onu güncellemeyi deneyin. USB slotunu da değişebilirsiniz. Ne olur ne olmaz niye Esed nod 32 veya Malwarebytes indirip tarama gerçekleştirin. Rica ederim, çözüldüğüne sevindim.

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Mouse driveri varsa onu güncellemeyi deneyin. USB slotunu da değişebilirsiniz. Ne olur ne olmaz niye Esed nod 32 veya Malwarebytes indirip tarama gerçekleştirin. Rica ederim, çözüldüğüne sevindim.
Hocam iyiydi de ta kü düne kadar dünden beri sürücü yükleyip 30 defa kapatıp açıyoruz sabaha kadar uğraştık. Görüntü gidip gelmiyor o sorun çözüldü ancak bazen kasma yapmaya ardından iyice bozulmaya başlıyor ekran tamamen atacağım Mousenin imleci gibi oldu kapatıp açınca düzeldi

Ekli dosyalar

• 20221120_022657.jpg
    20221120_022657.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 12
  • 20221120_022137.jpg
    20221120_022137.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 15

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hocam iyiydi de ta kü düne kadar dünden beri sürücü yükleyip 30 defa kapatıp açıyoruz sabaha kadar uğraştık. Görüntü gidip gelmiyor o sorun çözüldü ancak bazen kasma yapmaya ardından iyice bozulmaya başlıyor ekran tamamen atacağım Mousenin imleci gibi oldu kapatıp açınca düzeldi
Win 10 mu win 11 mi kullanıyorsun ? 1 eski WHQL denenebilir. Windowsun 11 ise bir ihtimal problemin tabanı ona dayanıyor olabilir.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Evet windows 11 kullanıyorum
Ekran kartı driver kendiniz silip bir önceki versiyonu yüklemek genelde işe yaradığı yazıyor. Otomatik güncelleme yapmışsa bir önceki sistem noktasına dönülebiliyorsa geçici çözüm olabilir.

KS

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Win 10 mu win 11 mi kullanıyorsun ? 1 eski WHQL denenebilir. Windowsun 11 ise bir ihtimal problemin tabanı ona dayanıyor olabilir.
Hocam w11den kaynaklı olduğunu düşündüm w10 proya çevirdim ama hala aynı sorun devam ediyor. Whql driverini kullandıö hala sorun devam ediyordu son güncel driverını da kullandım tekrar zaman aşımı hatası verdi

Hocam w11den kaynaklı olduğunu düşündüm w10 proya çevirdim ama hala aynı sorun devam ediyor. Whql driverini kullandıö hala sorun devam ediyordu son güncel driverını da kullandım tekrar zaman aşımı hatası verdi
Hata dediğim sadece zaman aşımı uyarısı verdi lakin ekranda bozulma gitme vs hiçbir şey yaşamadım daha pes oynarken başlarda biraz kasıyor o da düzeliyor oynadıkça başka bir sorunu yok

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri