Yardım AMD Rx7800Xt Youtube Benzeri Sitelerde Video Izlerken Bulanıklık?

erenalisen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba öncelikle.

Sinerji indirimlerinden aldığım rx7800xt pulse modelini dün kurdum ve youtubedan video izlerken bişey farkettim. Video başlangıcındaki 1 2 saniye video gayet keskin ve net şekilde açılıyorken bir anda sanki snapchatteki soft filtresi gibi videoya bir bulanıklık veriyor keskinlik ve netlik azalıyor çok ufak bir şekilde oluyor alışınca gözü rahatsız etmez ama nvidia ekran kartı kullanırken bu olmuyordu monitörüm 1080p ve 1080p de dahil üzeri çözünürlüklerde oluyor bu 4K 8K vs. Ancak tam tersi şekilde de 360pde izlersem videoya keskinlik ve netlik ekleniyor :) driver silip öyle denedim driverdan dolayı olduğunu anladım driver yokken olmadı çünkü. Acaba bir özellik mi bu kapatmam veya açmam gereken bir ayar mı var yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemcim: R7 5700X

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
504
Youtube videoları sıkıştırmak için farklı algoritmalar kullanıyor.
Bunlarla ilgili olabilir.
rx7800xt default ayarlarda ve son driver yüklü olsun.
Monitör de yine aynı fabrika ayarlarında;

Dışarıdan Youtube harici değişik çözünürlükte görüntü test videoları indirip, Pot Player, VLC Player ile (Codec leri yüklemelerine izin verin) izlemeyi deneyin. Farklılık görebilecek misiniz..

Şuradakiler gibi:

KS

erenalisen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Dışarıdan Youtube harici değişik çözünürlükte görüntü test videoları indirip, Pot Player, VLC Player ile (Codec leri yüklemelerine izin verin) izlemeyi deneyin. Farklılık görebilecek misiniz..

Şuradakiler gibi:

Yani demek istediğiniz ekran kartıyla alakalı bir durum değil mi aslında? Nvidia rtx 3060 kullanırken olmuyordu aslında bu ama her videoda oluyor. Aslında telefondan çekerken belli olsa ekleyeceğim buraya dediğim gibi baya bir ufak bulanıklık ve yumuşaklık veriyor keskinlik ve netlik gidiyor videonun ilk 2 saniyesindeki ama dediğim gibi diğer hiç bir sitede oyunda bu sorun yok

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
504
Youtube harici videolarda karşılaştırma yapmaya çalışın.
Her video demişsiniz, fakat yukarıda verdiğim test yükleme videolarını kıstas almaya çalışın. Playerlerdeki codec okuyucular da etki eder.

Bunların dışında rx7800xt ince görüntü ayarları, bunlarda da nvdia daki gibi denetim masası türü araçlar varsa buralardan biraz araştırmanız gerekecek.

Genel görüntüde, monitör özellikleri ve ince ayarların da etki edeceğini düşünüyorum.

Genel olarak aklıma gelenler bunlar.

Video sıkıştırma olumsuz etkileri:

KS

erenalisen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Youtube harici videolarda karşılaştırma yapmaya çalışın.
Her video demişsiniz, fakat yukarıda verdiğim test yükleme videolarını kıstas almaya çalışın. Playerlerdeki codec okuyucular da etki eder.

Bunların dışında rx7800xt ince görüntü ayarları, bunlarda da nvdia daki gibi denetim masası türü araçlar varsa buralardan biraz araştırmanız gerekecek.

Genel görüntüde, monitör özellikleri ve ince ayarların da etki edeceğini düşünüyorum.

Genel olarak aklıma gelenler bunlar.

Video sıkıştırma olumsuz etkileri:
Hocam bir video çekmiştim dün belli oluyor videoda baya nasıl bulanıklaştığı onu atacağım şimdi buraya zahmet olmayacaksa eğer bakarsanız sevinirim.

Hocam yakınlaştırarak da bakma imkanınız varsa intel yazısının harflerinin kenarlarına odaklayın kendinizi sayfa değiştirirken tekrar youtube sayfasına döndüğümden 1 2 saniye sonra yazının kenarları yumuşaklaşıyor keskinlik gidiyor tabi gözle daha belli oluyor

Son düzenleme:
KS

erenalisen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam bir video çekmiştim dün belli oluyor videoda baya nasıl bulanıklaştığı onu atacağım şimdi buraya zahmet olmayacaksa eğer bakarsanız sevinirim.

Hocam yakınlaştırarak da bakma imkanınız varsa intel yazısının harflerinin kenarlarına odaklayın kendinizi sayfa değiştirirken tekrar youtube sayfasına döndüğümden 1 2 saniye sonra yazının kenarları yumuşaklaşıyor keskinlik gidiyor tabi gözle daha belli oluyor
0.25 hıza alınca daha da belli oluyor sonlara doğru daha net çekmişim

0.25 hıza alınca daha da belli oluyor sonlara doğru daha net çekmişim
22. saniyeden itibaren

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Youtube de sol üst köşede üç çizgili ayar sekmesi var o açıksa görüntü siyah gölgeli gibi olur onu kapatırsan net parlak olur.
2.png

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
KS

erenalisen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Şuradakiler gibi:

Hocam merhaba dediğiniz gibi indirdim ve 4k videolarda herh

bir
Hocam merhaba dediğiniz gibi indirdim ve 4k videolarda herh
sıkıntı yok

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri