- Tepki
- 0
Merhabalar. AMD Ryzen 9 9950X işlemci için kule tipi soğutucu önerebilir misiniz? Oyun için kullanılmayacak. İşlemci uzun süreler tam yükte çalışacak. Mesela 20 saat aralıksız tam yükte çalışacak. Teşekkürler.
Uzun süre tam yükte çalışacaksa Noctua NH-D15 G2 ya da Noctua NH-D15 gibi üst düzey kule tipi soğutucular da iş görecektir. Ancak yine de eğer kasanız müsaitse Arctic Liquid Freezer 3 360 mm ya da 420 mm gibi üst düzey sıvı soğutucular hem ses hem de soğutma bakımından daha iyi performans sunacaktır.Merhabalar. AMD Ryzen 9 9950X işlemci için kule tipi soğutucu önerebilir misiniz? Oyun için kullanılmayacak. İşlemci uzun süreler tam yükte çalışacak. Mesela 20 saat aralıksız tam yükte çalışacak. Teşekkürler.
Aslında Noctua NH-D15 modelini almayı planlıyordum ama Noctua ürünlerinin fiyatları saçma bir şekilde yüksek. Bu yüzden başka öneriler bekliyorum.Uzun süre tam yükte çalışacaksa Noctua NH-D15 G2 ya da Noctua NH-D15 gibi üst düzey kule tipi soğutucular da iş görecektir. Ancak yine de eğer kasanız müsaitse Arctic Liquid Freezer 3 360 mm ya da 420 mm gibi üst düzey sıvı soğutucular hem ses hem de soğutma bakımından daha iyi performans sunacaktır.
Bütçeniz, ayrıca kasa, anakart ve ram gibi bileşenleriniz nedir? Bu bilgilere göre en uygun hava soğutucu önerisi sunalım. Zira ramlerden dolayı ya da kasa boyutundan dolayı bazı hava soğutucular sığmayabiliyor.
Anladım, peki hava soğutucu konusunda ısrarcı mısınız? Ona göre bir kaç öneride bulunayım.Aslında Noctua NH-D15 modelini almayı planlıyordum ama Noctua ürünlerinin fiyatları saçma bir şekilde yüksek. Bu yüzden başka öneriler bekliyorum.
Ram: KF556C36BBEK2/64TR (toplamda 4adet 4x32 şeklinde)
Kasa: NZXT H5 Flow 2024 CC-H52FB-01 2 Fanlı ATX
Anakart: MSI Pro B850-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX
Ayrıca kasaya bu fanlardan eklemeyi düşünüyorum : Arctic P12 PWM PST ACFAN00120A Siyah 12 cm
(toplamda üç adet almayı planlıyorum)
Evet hava soğutma olmalı.Anladım, peki hava soğutucu konusunda ısrarcı mısınız? Ona göre bir kaç öneride bulunayım.