Yardım AMD Stok Soğutucu Fan Sökme

patates22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben 1 yıl önce vatan bilgisayardan toplama bilgisayar almıştım yaklaşık 1 yıldır sorunsuz kullanıyordum yaklaşık 1 hafta önce bir anda PC kendi kendine kapandı ve açılmadı bende prizi sök tak yaptım tekrardan açıldı sonra 20 30 dakika çalıştı sonra gene aniden kendi kendine kapandı şuandada poşet tuşuna bastığımda 1 2 saniyeliğine kasa RGB ışıkları yanıyor sonra kapanıyor durum böyle olunca bende vatan bilgisayara garantiye götürmeye gittim bilgisayar kasasını kutularını herşeyiyle götürdüm bana garantiye yollayabilmem için toplama bilgisayar olduğu için arızalı olan parçayı söküp kutusuna koyup getirmem istendi bende powersuplly de yada anakartta sıkıntı olabileceğini düşündüğümden herşeyi dökmeye başladım ama işlemci fanının anakarta bağlı olan vidası okadar zorlamama rağmen mm bile hareket etmedi kullandığım tornavida 6mm bir tornavida ama hiçbir şekilde hareket etmiyor birçok şey denedim bunu nasıl çıkartabilirim? YouTube'dan izlediğim birkaç videoda AMD fanlarını gayet normal birsekilde anakarta olan vidalarını gayet kolay bir sekilde çıkartiyorlardi ama ben okadar zorlamama rağmen mm bile hareket etmiyor çok hafif darbelerle tornavidayi vidaya yerleştirip tornavida in üzerine hafif darbelerle penseyle vurdum ama gene bir işe yaramadı vidanın üstüne plastik bant yerlestiril döndürmeyi denedim gene dönmedi sinirlerim bozuldu çıkmıyor bir türlü varmı bir tavsiyesi fikri olan yardımci olmak isteyen teşekkür ederim şimdiden
Not: fotoğrafı bu forumdaki başka bir konudan aldım

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250814-154049~2.png
    Screenshot_20250814-154049~2.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 22

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Hazır sistemlerde öncelikle garantiye sadece arızalı olduğunu düşündüğünüz parça gönderilir sökmeniz gerekli, Resimdeki soğutucunun vidaları takılırken ve sökülürken fan üzerinden biraz baskı yapılarak çapraz bir şekilde sökülür. Öncelikle fanın diğer üç vidasını 2 tur dönecek şekilde fazla sıkmadan yerine geri takın. Sökemediğiniz vida ise ;
Büyük ihtimalle vidanın altındaki o siyah küçük yay gri metal yuvanın içine girmiş onu ucu küçük düz tornavida ile gri metal çemberin içinden çıkartın ondan sonra düzelir . Görselde işaretledim mavi çizgi ile işaretlediğim siyah küçük yayı -> yeşil renk ille işaretlediğim gri yuvanın içinden çıkarırsanız problem çözlür.
vida.jpg

KS

patates22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim hocam fana hafif baskı uygulayinca vidalar dökülmeye başladı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri