Yardım Anakart Boot Veya Vga Işığı Yakıyor

00samet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar , 2 gün önce il dışından ikinci el kasa aldım. İşlemci ve ekran kartını kendi kasama takıp kendi kasamdakileri
o aldığım ikinci el kasaya taktım (5800x3d ve 3070 ekran kartını kendi bilgisayarıma taktım ,
bende ki 5600 ve 3060ti olan kartı da aldığım bilgisayara taktım).
Bilgisayarı açtım testleri yeniden yaptım sorun yoktu.Kasayı arkadasıma verdim
yaklasık 30 dk - 1 saat arasında görüntü gitti ve vga ışığı yandı. Parçaları sök tak yaptım bios sıfırladım yine görüntü yok.
Neyse aldım kasayı eve geldim değiştirdiğim 3070 i geri taktım bu sefer de çalıştı. Kafamı iyice karıştırdı .
biosu sıfırladım 3060ti yi geri taktım görüntü geldi ama yarım saat 1 saat sonra yine gitti boot ışığı yandı.
Zaten ya boot ya da vga ışığı yakıyor .Gittim bios sıfırladım ve biosu güncel hale getirdim sonrasında yine açmaya çalıştığımda
ilk seferde görüntü vermedi resleyip ikinci sefer açtığımda görüntü aldım ama yine de 30dk- 1 saat arasında görüntü gitti
ekran kartının ışığı sönerek.

3070 i ilk taktığımda Windowsu kurtar gelmişti düzgün yüklenememiş olabilir yazıyordu.Daha sonra 3060ti ile cs indirdim açarken virtual C++bilmem ne yazdı hata verdi görüntü gitti fakat ben bu parçalara ilk geldiğinde( dün yani ) furmark ve occt testi yapmıştım o zaman sorun yoktu. Sizce sebebi ne olabilir başına gelen var mıdır ben hiçbir şey anlamadım ? Kasa ekran kartı seçiyor resmen.

İşlemci : R5 5600
Ekran kartı : 3060ti
Anakart : msi x470 gaming plus max
ram : 2x16 3600mhz goodram
Güç Kaynağı : FSP Hydro 700W 80+ Bronze

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri