Soru Anakart Ve Işlemci Soğutucu Uygun Mu?

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar geçen gün bir başlık açmıştım ve sonrasında bu soğutucuyu sipariş verdim

Sonradan farkettim ki soğutucu ARGB ama benim anakartımda RGB girişi var sadece. Siparişi iptal mi etmem gerekli yoksa dönüştürücü vb birşeyle kullanabilir miyim ? veya farklı bir çözümü var mıdır kasaya yada PSU'ya bağlamak gibi farklı yere takılabiliyor sanırım. Bilenler acil yardım ederse sevinirim iptal edeceğim duruma göre

Kasa: RAMPAGE TRAPPER MidT ATX GAMING
Anakart: Asus Prime B660M-K D4
İşlemci: Intel Core i5 12400F
Ekran Kartı: Nvidia GTX 1070

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ARGB Fanları Anakart üzerinde RGB soketine bağlayacaksınız yani aynı sayılır uygundur.

KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ARGB Fanları Anakart üzerinde RGB soketine bağlayacaksınız yani aynı sayılır uygundur.
Hocam 3 tane delik var fandan çıkan kablolarda anakarttaki RGB pin 4 çubuklu böyle girmez ki kırılır anakarttaki

1740394226989.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Hocam 3 tane delik var fandan çıkan kablolarda anakarttaki RGB pin 4 çubuklu böyle girmez ki kırılır anakarttaki

1740394226989.png
Çoklayıcı kablosu varsa elinizde onu kontrol edin yoksa fan kontrolcü almanız gerekli.
Linkini bırakıyorum buraya @thedeve :

Son düzenleme:
KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çoklayıcı kablosu varsa elinizde onu kontrol edin yoksa fan kontrolcü almanız gerekli.

çözdüm hocam dk 10 sonrasını izleyerek çözebilir kafası aynı soruna takılan varsa benim gibi. CPU FAN kısmına bağlayacak çoklayıcı kablo ile geliyormuş kutuda

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Şimdi Soğutucuda İki tane soket olması lazım birtanesi fanın dönmesi için güç kablosu bunu CPU_FAN kısmına bağlıyacaksınız diğeri de Ledlerin yanması için RGB soketi bunu da diğer RGB sokete bağlamanız gerekli. Normalde CPU fan 12V ile çalışır, Ledler 5V güç ile çalışır, CPU FAN düzgün çalışmazsa soğutma da problem yaşayabilirsiniz. Soğutucunun kutusundan ya da soğutucuda ki RGB led soketlerinde kaç volt yazıyor onu kontrol edin ona göre bağlantı yapın.

Son düzenleme:
KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Şimdi Soğutucuda İki tane soket olması lazım birtanesi fanın dönmesi için güç kablosu bunu CPU_FAN kısmına bağlıyacaksınız diğeri de Ledlerin yanması için RGB soketi bunu da diğer RGB sokete bağlamanız gerekli. Normalde CPU fan 12V ile çalışır, Ledler 5V güç ile çalışır, CPU FAN düzgün çalışmazsa soğutma da problem yaşayabilirsiniz. Soğutucunun kutusundan ya da soğutucuda ki RGB led soketlerinde kaç volt yazıyor onu kontrol edin ona göre bağlantı yapın.
Bağlantı: 4 Pin (PWM Fan bağlantı)
ARGB Bağlantı: 3 PIN 5V

bu şekilde gözüküyor bu durumda ışık yanmadan mı çalışacak yoksa hiç çalışmaz mı argb kontrolcü almak zorundayım galiba

kafama yatmayan kısım şu bende argb çıkışı yokken bu gücü satadan alacak. ama hazır olan bi argb kablosuyla buna anakarttan argb bağlantısı vermedikten sonra nasıl çoklayıcı olacak ki veya anakart nasıl görecek

Son düzenleme:

muhammedquler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Anakart eski dönüştürücü olmadığı sürece uyumsuz olur hocam kullanamasın iyi forumlar

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246

bu şekilde gözüküyor bu durumda ışık yanmadan mı çalışacak yoksa hiç çalışmaz mı argb kontrolcü almak zorundayım galiba
Fan kontrolcü alabilirsin ya da çevirici kablo kullanabilirsin ama fan kontrolcü daha mantıklı her zaman kullanırsın fan ekleyip çoğaltabilirsin vs.

KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Fan kontrolcü alabilirsin ya da çevirici kablo kullanabilirsin ama fan kontrolcü daha mantıklı her zaman kullanırsın fan ekleyip çoğaltabilirsin vs.

kafama yatmayan kısım şu bende argb çıkışı yokken bu gücü satadan alacak. ama hazır olan bi argb kablosuyla buna anakarttan argb bağlantısı vermedikten sonra nasıl çoklayıcı olacak ki veya anakart nasıl görecek

çözümü buldum arkadaşlar benim gibi anakartta argb yoksa bu linkteki gibi bir çoğaltıcı veya kontrolcü almanız gerekiyor bağlayıp renkleri düzenlemek için çünkü tekli kablo veya çoğu hub modelinde sadece 3pin argb çıkış mevcut bunu da fanla bağlıyorsunuz, hub sata ile gücü PSU'dan alıyor ama anakarta bağlayıp kontrol edemiyorsunuz kumanda vs olması gerekiyor. kısacası rgb olup renkler oluyor ancak ayarlanabilir rgb olmuyor kendi ayarı neyse o renk yanar sadece bu attığımı veya benzer 2 pin çıkış da mevcut olan bi model almanız gerekiyor.

Dark 6'lı ARGB Fan Kontrol​

Son düzenleme:
KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dark marka olan üründe 3pin argb çıkış dışında 2pinli çıkış mevcut bu 2pinli çıkışı kasanın reset veya varsa rgb tuşuna bağlıyorsunuz ordaki tuş ile kontrol edebiliyorsunuz. eğer rgb tuşu yoksa kasanızda reset tuşu iptal olacak sadece aşağıdaki videoda detaylı anlatıyor.

dakika 4:20 sonrası bahsettiğim yer

videoda olmayan ek bir bilgi : zaten tek bir kule fan bağlayacağınız ve cpuda kullanacağınız için direk anakarttaki CPU_FAN girişine takın fan kablolarını böylece hub yerine anakart kendi ayarlasın çalışma hızını. benim aldığım model fanın yanında 2li y tipi fan çoklayıcı kablo geliyor zaten iki fan kablosunu birleştirmek için elinizde yoksa onu da almanız gerekli

sonradan görenler bunlarla uğraşmak yerine sıvı soğutucu da alabilirsiniz. ben şahsen şuan 2150tl civarı fan + kontrolcüye harcadım. 2450tlye aşağıdaki model sıvı soğutucu gayet düşünülür tercih meselesi ben kule tipi istiyordum zaten.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ben de problem yok hem kontrolcü ile hem yazılım ile kontrol edebiliyorum fan renklerini. Bilmeyen arkadaşlar yararlansın fazla bilgi göz çıkarmaz :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri