Anakart Ve Ram Uyumsuz Mu?

Kostix52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gigabyte H610M DDR4 Rev 1.0 anakartım var ve buna XPG Spectrix D35G 32 GB RAM taktım RAM kodu AX4U320016G16A-DTBKD35G. XMP profilini 3200 MHz alınca PC bazen açılıyor, bazen açılışta kalıyor, bazen yarım saat çalışıp pc birden donuyor güç tuşuna basılı tutmadan kendine gelmiyor. Bir de Chrome'da "Hay aksi!" hatası alıyorum, ne yaptıysam sorunu çözemedim. RAM'leri tek tek iki slotta da 3200 MHz'de denedim, sorun yok; ikisi takılınca bunun gibi sorunlar alıyorum. OCCT'de 3200 MHz RAM testi yapınca bir sürü hata veriyor. 3000 Mhz de hiç bir sorun yok böyle bir hatayla karşılaşan kullanıcılar varmı ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
465
Ram konusu sıkıntı, kullandığın marka anakart Ram seçen bi yazılıma sahip.Gigabyte B650 anakart ve 7800X3D İşlemcide Ram overclock yaparken aynı sorunu yaşadık, sistem yarım saat sonra kapanıyordu ya da Bios menüye atıyordu. Ramler uyumlu olmasına rağmen bu sorunu yaşadık, ramleri değiştirerek çözdük.Sorunun asıl kaynağı Gigabyte anakart Bios yazılımı, bu durumlar da ayar tutmuyor ne yazıkki.
Çözüm olarak iki seçenğin var Bios sürümü betaysa bi önceki normal sürüme geçmek, aynı ayarları o sürümde denemek.
Ya da Ramleri satıp anakart listesinde adı geçen Ramlerden almak ama kesin çözüm değil.
Normalde en bilinmedik adı olmayan Ramler bile çalışıyor ama konu Gigabyte olunca işler karışıyor. Elimizde fazla sistem olduğu için hangi Ramleri satıp hangilerini aldık markaları hatırlamıyorum, yarın iş yerinden bakıp geri dönüş yaparım. Chrome Ram odaklı çalıştığı için ramler hata verince tarayıcıda hata verip çöker normaldir. İşlemci ve kullandığınız Ssd yi de belirtin başka çözüm yolu varmı bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri