Yardım Anakart Vga Işığı Yanıyor

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Herkese selam;

PC'i bazen açtığımda yada resetlediğimde bios logosu yüklendikten sonra siyah ekranda kalıyor.
Anakartta VGA ışığının yanık kaldığını görüyorum.. Tekrar Kasadan Resetlediğimde vga ışığı sönüyor ve bios logosundan sonra Windows açılıyor.
Bunun sebebi nedendir? Ekran kartımın arızalı olduğunu düşünmüyorum.
Sorun 1 hafta önce başladı.
Not: Ekran kartımı dikey kullanıyorum. Sistem özelliklerim imzamda yazmaktadır.

Bios'tan bir ayar falan mı yapmak gerekiyor?
Yardımlarınızı bekliyorum

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Yardımcı olabilecek birileri var mı? Siyah ekran ve Vga ışığının ara sıra yanık kalması ile ilgili çözüm önerisi var mı :)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ekran kartı ile alakalı bir şey olabilir. Ekran kartını çıkar tak yapmayı yada güç kablosunu çıkar tak yapmayı deneyebilirsiniz. Ram için Memtest86 ile test yapabilirsiniz ve anakart kitapçığına göre slotlara takmayı da deneyebilirsiniz. Varsa Bios güncellemesi falan yapılabilir. Monitörün kablosunu farklı porta takmayı deneyebilirsiniz.

KS

ilkeryuksel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Ekran kartı ile alakalı bir şey olabilir. Ekran kartını çıkar tak yapmayı yada güç kablosunu çıkar tak yapmayı deneyebilirsiniz. Ram için Memtest86 ile test yapabilirsiniz ve anakart kitapçığına göre slotlara takmayı da deneyebilirsiniz. Varsa Bios güncellemesi falan yapılabilir. Monitörün kablosunu farklı porta takmayı deneyebilirsiniz.
Syqex hocam, kusura bakmayın yeni görüyorum mesajınızı. Bu önerilerinizi deneyeceğim.
Ekran kartımı dikey kullanıyorum bunun için Dark'ın Kitini kullanıyorum. Anakartımda ki PCIE girişlerinden en üstünde ki yuvaya takılıydı. Bir alttaki PCIE girişe geçirdim. (Çözüm işe yaramadı)

Sanırım mevcut bios'um güncel versiyon;
BIOS ver : E7C02AMS.3F0 (sizde kontrol edebilir misiniz?)

Şimdiki etapta GPU'dan monitore giden kabloları ( 2 monitor kulanıyorum) farklı slotlara takarak deneyeceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri