Anakartta CPU Işığı Yanıyor Görüntü Grpmiyor

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bacagım kasaya carptı bi anda kasanın ışıkları geldi gitti sonrada anakartta cpu ışığı yanmaya başladı sorunu nasıl çözebilirim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
Ben hergün dizimi kasaya çarpıyorum sizinki bahaneye bakıyormuş Ramleri dikkatli bir şekilde söküp takıp Power ve Ekran kartı bağlantılarını kontrol edip deneyin.

KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
malesef olmadı bilgesayarcoyamı götürmeliyim

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
tamamdır yapabilecegim baska kolay birşey varsa yazarsanız sevinirim
Eğer yapabilirseniz BIOS pilini ve ramleri çıkartın. Ramlerin girişini silgi ile silip 5-10 dakika bekleyip tekrar takın. Aynı sorunla çok defa karşılaştım. Bu şekilde çözebilmiştim.

KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer yapabilirseniz BIOS pilini ve ramleri çıkartın. Ramlerin girişini silgi ile silip 5-10 dakika bekleyip tekrar takın. Aynı sorunla çok defa karşılaştım. Bu şekilde çözebilmiştim.
bios pilini çıkarttım ramleri tak çıkart eski işlemci ile denedim belki biosluk bişedir diye yine görüntü gelmedi vga boot dram ışıgı 0.5 saniye yanıyor sonra cpuya dönüyor işlemci r7 5800x3d anakart b450 gamingplus

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
Power düğmesinden gücü kapatıp Ramin bitanesini 2. Slota takıp deneyiniz,açılmaz ise Rami söküp diğer Rami tekrar 2.Slota takıp deneyin. Komple bütün parçaları sök tak yaptıysanız işlemci fan soketinin yerinin doğru olduğundan emin olun.

KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Power düğmesinden gücü kapatıp Ramin bitanesini 2. Slota takıp deneyiniz,açılmaz ise Rami söküp diğer Rami tekrar 2.Slota takıp deneyin. Komple bütün parçaları sök tak yaptıysanız işlemci fan soketinin yerinin doğru olduğundan emin olun.
yaptım direkt çalıştı ama yinede görğntü ve klavye ışığı gelmedi macundan olabilirmi (işlemci power kablosuna kadar sök tak yaptım belki bi gevşeme olabilir diye)

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
yaptım direkt çalıştı ama yinede görğntü ve klavye ışığı gelmedi macundan olabilirmi (işlemci power kablosuna kadar sök tak yaptım belki bi gevşeme olabilir diye)
Cpu ve Dram hatası Led ışığı düzeldimi ?

KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cpu ve Dram hatası Led ışığı düzeldimi ?
hayır sadede cpu ışığı yanıyor power tuşuna bastıgımda cpu haric hepsi yanıyor hemen sönüp cpu ışığınına dönüyor hiç bi değişiklik yok

sorun anakartta olabilirmi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
hayır sadede cpu ışığı yanıyor power tuşuna bastıgımda cpu haric hepsi yanıyor hemen sönüp cpu ışığınına dönüyor hiç bi değişiklik yok

sorun anakartta olabilirmi
Bios ekranı gelmiyor mu ? F2 Ya da F8 tuşlarına basın gibi.

KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
cpu ışığı söndü yandı klavye ışığı geldi ama görüntü gelmedii

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
Kasanın arkasından Mönitör bağlantısı ve kasanın içinden Ekran kartının bağlantısını ve işlemci fanının bağlı olduğu soketlerin fotoğrafını yükleyebilirmisiniz ?

KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasanın arkasından Mönitör bağlantısı ve kasanın içinden Ekran kartının bağlantısını ve işlemci fanının bağlı olduğu soketlerin fotoğrafını yükleyebilirmisiniz ?
tamamdır reis yaptım çok teşlekkür ederim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
Ramlerin hepsi aynı modelse sorun olmaz. Mesala bende 2 tane kingston var 1. ve 3. Slota bağladım,2 tane de lexar marka var 2. ve 4. slota bağladım o şekilde çalışıyor.Geçmiş olsun günlük Bilgisayar heycanı yaşandı.

Son düzenleme:
KS

bigssı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlerin hepsi aynı modelse sorun olmaz. Mesala bende 2 tane kingston var 1. ve 3. Slota bağladım,2 tane de lexar marka var 2. ve 4. slota bağladım o şekilde çalışıyor.Geçmiş olsun günlük Bilgisayar heycanı yaşandı.
tek ram çalışıyoe diğerlerini takınca aynı hata yinede çözülmedi anakarttaöı acaba hata

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
Tek Rami taktığınız slottaki Rami söküp onu bi köşeye koyun diğerleriyle karışmasın,sonra diğer Ramleri o çalışan yerde tek tek deneyin.Bilgisayar hatasız açılıyorsa Ramler sağlam demektir ve Bios ayarı yapılıcak demektir,BİOS ayarı yapıldıktan sonra Ramlerin hepsi takılıyken yine çalışmassa,diğer Ram slotlarını sök tak yaparken yakmış olabilirsiniz.Anakartı teknik servise göstermeniz lazım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri