Android’de Youtube Son Güncellemelerden Sonra Performans Düşüşü Yaşayan Var Mı?

avasinclair

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı durumu ben de yaşıyorum, özellikle son 1–2 aydır YouTube’un resmi uygulaması Android’de eskisine göre daha hantal çalışıyor gibi. Uzun süre izleyince cache şişiyor, ana sayfa geç yükleniyor, PiP modunda donup sesin devam etmesi bende de oldu. Bu biraz da son sürümlerin arka planda daha fazla servis çalıştırmasından kaynaklanıyor olabilir.

Bu noktada bazı kullanıcılar YouTube mod APK tarafına yöneliyor. Sebebi de genelde şu: reklamsız kullanım, arka planda oynatma ve PiP gibi özelliklerin daha stabil çalışması. Tabii burada şunu ayırmak lazım — mod APK’lar resmi değil, Google tarafından desteklenmiyor ve güvenlik açısından her kaynak aynı değil. O yüzden “kur geç” gibi düşünülmemesi lazım.

Benim gördüğüm kadarıyla insanlar daha çok bilinen topluluklarda adı geçen kaynakları tercih ediyor. Mesela ytmodz ismi bu konuda sık anılıyor; genelde temiz sürüm, hangi özelliklerin aktif olduğu ve hangi YouTube versiyonu baz alındığı net şekilde yazılıyor. Yine de kullanan herkesin kendi risk değerlendirmesini yapması şart.

Geçici çözüm olarak şunlar bende biraz işe yaradı:
  • YouTube önbelleğini temizlemek
  • Otomatik güncellemeyi kapatıp bir önceki stabil sürüme dönmek
  • Arka planda çalışan “kısa video / keşfet” servislerini kısıtlamak

Ama genel tabloya bakınca sorun bireysel cihazdan çok, YouTube’un son Android sürümleriyle ilgili gibi duruyor. Farklı cihaz ve Android sürümlerinde deneyimi olanlar yazarsa iyi bir karşılaştırma olur.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri