Aniden kapanma

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar. Benim pc açılışta 35 C de işlemci 50 C ekran kartı açılıyor. Yük halinde ise islemci 55 C ekran kartı 65 C ye kadar çıkıyor. Aniden kapanma sorunu sizce bu yüzden olabilir mi yoksa psu veya anakart ile alakası var mıdır? Bazen sistem bosteyken de kapanıyor. PC kapandığında uzun bi süre açılmıyor. Elektrik bağlantısını kesip uzun süre bekliyorum öyle aciliyor.

İ3 530 cpu
Radeon HD vapor-x 4800 GPU
4 gb corsair vegance sogutuculu ram
İntel dp55w anakart
550 W huntkey psu

Ahmet Kemal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci ver ekran kartının termal macunları yenileyebilirsin ısınma problemine çözüm olarak ısınma gibi gözüküyor sorunun ısındığı için sistem korumaya alıyor kendini kapatıyor youtube de videolar var onlara bakarak yapabilirsin

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam termal macunlar daha yeni yani o yönden sıkıntı yok ama yenilemekte fayda var

Ahmet Kemal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ozaman soğutma kısmında bi sorun var soğutucular tam yerine oturdu mu çünkü benim sistem 3 gündür açık işlemci 40 derecede ekran kartı 39 derecede torrent açık sadece

CPUID HWMonitor bu programla anlık sıcaklıklara bakabilirsin biostanda sıcaklık değerlerine bak hangi sıcaklıkda kapanacağı ayarlıdır zaten imkanın varsa cpuid açık olarak kullan pcyi sıcaklıkları takip et biosdaki ayarlı değere geldiğinde kapanıyorsa sıcaklıkdandır yoksa başka problemler olabilir

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam şu an bilgisayar tepki vermiyor ne yaptıysam açılmıyor

Ahmet Kemal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
power kablosunu çek biraz bekle bu sırada kasanın yan kapağı aç elini içine sok sıcak geliyor mu ?

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Termal macunu yenileyip soğutmasını ayarladım şu an çalışıyor ve 10 dereceye yakın fark ediyor fazla ısınmıyor. Ama sorun yine aynı bazen uzun sürede bazende kısa sürede birden gücü kesiyor. Geri çalışmıyor. Sanırım Psu veya anakartta sorun. Anakart baya yıpranmış. Isınma izleri var. Psu ya da dokununca elektrik hissediyorum. Bekledikten sonra psu on tuşunu açtığımda pc aniden açılıyor. Muhtemelen bi kaçak var.

Ahmet Kemal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
topraklama yok mu sistemde ? kaçak varsa kasadan da elektrik çarpması lazım topraklamanı kontrol et önce bir elektrik tesisatının ondanda yapar

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen hocam kasada da kaçak var taktığım prizle toprak hattı yok. Bu yüzden mi kaynaklanıyor sorun?

Ahmet Kemal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yüzde 90 bu yüzden psu bile arıza yapmış olabilir çünkü kasada direk elektrik oldugundan kasaya bağlı tüm bileşenlere elektrik yükü gelir buda sistemi etkiler topraklı bi prizde deneme yapmanı öneririm eğer anakartda hasar gördüysen psu + anakart ve buna bağlı diğer bileşenlerinde arızalı olma riski var imkanın varsa tek tek bileşenleri test etmen ama yoksa güvendiğin bir bilgisayarcıya götürüp test etmeni öneririm İzmir de isen bazı bileşenlerini test etmene yardımcı olurum

Masaki Kaku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci Fanının tam olarak oturduğundan emin olmak gerekiyor. Şayet terman macun yenileme esnasından sonra takılan fan büsbütün yerleşmez ise bilgisayar açılmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri