Ankart Anti surge Hatası

Mehmet Can Aygül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar oyun oynarken bilgisayarıma yük binince kapanıp bu ekrana atıyor.ama bilgisayara yük bindirmezsem gayet stabil şekilde çalışıyor.

Güç kaynağını değiştirdim ve yine bu hatayı yapıyor

6oPhsB.jpg
[/url][/img]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0

• Sorunda voltaj problemi yaşadığınız ve dalgalanmaların mevcut olduğu yazılmış. Genel olarak bu sorunun kaynakları bu şekilde;PSU arızalanmış olabilirPSU anakart kabloları oynamış olabilirAnakart ya da bileşenlerinde bir kısa devre söz konusu olabilir.

Ancak Asus'un Forumunda okuduğum kadarıyla birden fazla kurulu olan ısı voltaj takip eden uygulamaların bu soruna yol açtığını gördüm. Bu tarz programları kaldırır mısınız? Geri dönüşünüzü bekliyorum

KS

Mehmet Can Aygül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:

• Sorunda voltaj problemi yaşadığınız ve dalgalanmaların mevcut olduğu yazılmış. Genel olarak bu sorunun kaynakları bu şekilde;PSU arızalanmış olabilirPSU anakart kabloları oynamış olabilirAnakart ya da bileşenlerinde bir kısa devre söz konusu olabilir.

Ancak Asus'un Forumunda okuduğum kadarıyla birden fazla kurulu olan ısı voltaj takip eden uygulamaların bu soruna yol açtığını gördüm. Bu tarz programları kaldırır mısınız? Geri dönüşünüzü bekliyorum

Psu değiştirdim (eskiden thermaltake litepower 650w kullanıyordum şimdi AeroCool 750 w 80 plus güç kaynağı kullanıyorum) aynı hatayı veriyor

kabloları kontrol ettim 

bilgisayarda tek yüklü olan (AMD EKRAN KARTI DRIVERI) yani başka bir uygulama,yazılım yok,kullanmıyorum.

Kule tipi işlemci soğutucu kullanıyorum kuzey yongasını takarken biraz oynatmıştı ondan şüpheleniyorum.
bios pilimin bitme ihtimali var mıdır ?
kullandığım hdd biraz eski bazen ses çıkartıyor ondan olma ihtimalim var mı?
anakartımı 2. el almıştım oyun oynarken kapanmasının sonucu; anakartın kapanmasının sebebi kısa devre olduğunu düşünüyorum. bazı oyunlarda (Lol,witcher 3, darksiders 2 ) bu tür oyunları oynarken kapanmıyor.
(cod warzone, cs go, raft, crysis 3, crysis 2 ) gibi oyun oynarken kapanıyor.

Not:
Bios Güncellemesi yaptım en son sürümü denedim aynı hata, bir önceki sürümü yükleyip güncelledim aynı hatayı aldım.

Sistem Özellikleri

İ7 4790 1150 Pin
RX 470 4 GB 256 Bit Strix
Asus H81 Gamer
8 GB Kingston 1600 Mhz Ddr3
8 GB Gskill 1333 Mhz Ddr3
1 TB HDD
250 GB HDD
750W AeroCool 80 plus Gold

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri