Yardım Anlamsız Anakart Hatası

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Sistemim Gayet iyi çalışıyordu kasanın altında 3 tane fan taktıktan sonra bir anda dram ve cpu hatası almaya başladım ekran gelmiyor ama sistemin her şeyi çalışıyor. Fanlar klavye vs her şey calışıyor ramlerin expo ayarlarını açmıştım biostan sadece bundan olabilir mi yardımınız için şimdiden teşekkürler
Anakart: MSSI B650M GAMING PLUS WIFI
RAM:VİPER VENOM 6000 MHZ CL30
EKRAN KARTI: SAPPHIRE PURE 7800 XT
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 7600
KASA: MSI MAG PANO 100R PZ

Ekli dosyalar

• 17388774864879143013011795510809.jpg
    17388774864879143013011795510809.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • 17388775044442032019585243681253.jpg
    17388775044442032019585243681253.jpg
    994 KB · Görüntüleme: 9

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Sistemim Gayet iyi çalışıyordu kasanın altında 3 tane fan taktıktan sonra bir anda dram ve cpu hatası almaya başladım ekran gelmiyor ama sistemin her şeyi çalışıyor. Fanlar klavye vs her şey calışıyor ramlerin expo ayarlarını açmıştım biostan sadece bundan olabilir mi yardımınız için şimdiden teşekkürler
Anakart: MSSI B650M GAMING PLUS WIFI
RAM:VİPER VENOM 6000 MHZ CL30
EKRAN KARTI: SAPPHIRE PURE 7800 XT
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 7600
KASA: MSI MAG PANO 100R PZ
Hocam selamlar, bios'tan memory context restore ayarını enabled yapıp denediniz mi? Expo açtıktan sonra reboot süresi 3-4 dakikayı bulabiliyor.

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Hocam selamlar, bios'tan memory context restore ayarını enabled yapıp denediniz mi? Expo açtıktan sonra reboot süresi 3-4 dakikayı bulabiliyor.
Hocam merhaba yorumunuz için teşekkür ederim ama ekranım gelmiyor direkt

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Fanları nereye taktınız hocam? Fanlar dönüyorsa doğru takmışsınızdır.

Yeterince beklediniz mi? Siz bios'u güncellemeden mi expo açtınız?

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Fanları nereye taktınız hocam? Fanlar dönüyorsa doğru takmışsınızdır.

Yeterince beklediniz mi? Siz bios'u güncellemeden mi expo açtınız?
Fanlar sys_fan girişinde takılı fanlar dönüyor sistemde her şey çalışır durumda.
Bios flashback ile 1 ay önceki bios yüklüydü bu hata 2.kere oluyor 1 kere de ekran kartını sökmek zorunda kalmıştım o zaman olmuştu bios pili çıkart tak düzelmişti. Ben denedim bios pil çıkartıp takmayı ama olmadı ya da ben beceremedim sistemde ramle ya da cpu ile alakalı bir şey yapmadım fanları takmadan 1 saat öncesinde oyun oynuyordum zaten teşekkürler.

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Fanlar sys_fan girişinde takılı fanlar dönüyor sistemde her şey çalışır durumda.
Bios flashback ile 1 ay önceki bios yüklüydü bu hata 2.kere oluyor 1 kere de ekran kartını sökmek zorunda kalmıştım o zaman olmuştu bios pili çıkart tak düzelmişti. Ben denedim bios pil çıkartıp takmayı ama olmadı ya da ben beceremedim sistemde ramle ya da cpu ile alakalı bir şey yapmadım fanları takmadan 1 saat öncesinde oyun oynuyordum

Ramleri 2 ve 4 e takarak çalıştırmayı deneyin derim.
Tam olarak öyleler şu anda maalsef ki

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Eğer bios güncellemeden expo açtıysanız bu durum normaldir. Ama bios pilini çıkarmanıza rağmen düzelmediyse başka bir çözümüm yok benim.

Ram'leri tek tek bağlayarak çalışmayı deneyebilirsiniz.

Ramleri 2 ve 4 e takarak çalıştırmayı deneyin derim.

Arkadaşın dediği gibi 2 ve 4'te olması gerekiyor.

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
1 ve 3 olarak dene olmaz ise tek ramle denediğinde tam 3 dk bekle kesin açılacaktır iyi forumlar.
1 ve 3 denediğimde de bekleyeceğim 3 dk tek ramle hangi slotta deneyim eğer olursa (geçen sefer bu hata olduğunda bu ram değiştirme taktigi ise yaramadi) olmazsa ne yapabilirim. çok garip bir hata görenler yardımcı olabilir mi

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ddr5 anakartlarda sürekli denk geldiğim problem sadece amd sistemlerde oluyor endişelenecek bir şey yok o kasa bugün kesin açılacak

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Eğer bios güncellemeden expo açtıysanız bu durum normaldir. Ama bios pilini çıkarmanıza rağmen düzelmediyse başka bir çözümüm yok benim.

Ram'leri tek tek bağlayarak çalışmayı deneyebilirsiniz.

Arkadaşın dediği gibi 2 ve 4'te olması gerekiyor.
Teşekkür ederim 2 ve 4 de dediğim gibi ramleri tek tek deneyeceğim geçen sefer işe yaşamamıştı.
Bios güncel değilken yaptim evet ama bios cok eski bios degil zaten 10 15 gündür kullandım.
Teşekkür ederim yorumlarınız için

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Evet 1 ve 3 te de tam 3 dk bekle çünkü amdli sistemler özellikle de anakartının ayarlarını değiştirdiğin baştan sistemi check ediyor 3 bilemedin 5 dk kadar o ışıklar yanar daha sonra 100% açılacaktır tekli çalıştırmak için de direk 2. Olana tak çalışmazsa diğer rami takıp bekle

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ddr5 anakartlarda sürekli denk geldiğim problem sadece amd sistemlerde oluyor endişelenecek bir şey yok o kasa bugün kesin açılacak

Evet 1 ve 3 te de tam 3 dk bekle çünkü amdli sistemler özellikle de anakartının ayarlarını değiştirdiğin baştan sistemi check ediyor 3 bilemedin 5 dk kadar o ışıklar yanar daha sonra 100% açılacaktır tekli çalıştırmak için de direk 2. Olana tak çalışmazsa diğer rami takıp bekle
Şu an umut verdiniz bana yatağımdan kalkıp önce 1 3 e takip 5 dk bekliyorum ardından olmazsa eğer 2 ye takıp bekleyecegim gelişmeleri size bildireceğim teşekkür ederim şimdiden

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hadi bu dediklerimiz de olmadı ramleri 2 ve 4e takın daha sonra o anakartın üstünde jbat1 pinleri vardır o pinleri kısa devre yaptır kasa çalışmazken bir tornavidanın ucunu ikisine değdirip 5-10 sn bekle sonra kasayı aç 5 dk kadar bekle bu da olmazsa konum at gelip yardım edeceğim 🙃

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
1 3 olmadi maalsef kapatıp teke takmayı deneyeceğim

Hadi bu dediklerimiz de olmadı ramleri 2 ve 4e takın daha sonra o anakartın üstünde jbat1 pinleri vardır o pinleri kısa devre yaptır kasa çalışmazken bir tornavidanın ucunu ikisine değdirip 5-10 sn bekle sonra kasayı aç 5 dk kadar bekle bu da olmazsa konum at gelip yardım edeceğim 🙃
Psu kablosunu söküp ramleri 2 ve 4 e takıyorum jbat1 ile tornavidayı degdirip bekliyorum psu kablosunu takıp 5 dk bekliyorum tek ram slotu olmazsa bunu yapacağım peki bu olmazsa ne yapacağım teşekkür ederim ilginiz için gecenin bu saatinde

Yetkisizadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
en son taktığınız fanları sys fan yerine cpu ya takıp pc yi açmayı deneyin sıvı soğutmanın soketi cpu pinine takılıysa aio pump'a takın

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
en son taktığınız fanları sys fan yerine cpu ya takıp pc yi açmayı deneyin sıvı soğutmanın soketi cpu pinine takılıysa aio pump'a takın
Sıvı soğutma kablosu pump fana takılı cpu fan boşta internetten baktığımda normal bir şey olduğunu gördüğüm için öyle biraktim herhangi bir ısınma duruma asla olmadı cpu fana takmak sys fanları deneyeceğim

Tek ram işe yaramadı maalsef ki

KS

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Maalsef olmadı sys fana taktığım fanları gpu fana takacağım şimdi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri