Yardım Aoc 23,8" 24G2Zu Ekranda Çizgiler Sorunu :(

LoneRanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aoc 23,8" 24G2ZU model monitörümde (Satın alma tarihi: 1 Aralık 2023) ekranda bugün birden bire oyun oynarken yatay çizgiler renk solması gibi problemler yaşadım anlık düzeldi ve tekrar yaptı bunun üzerine DP kablosunu değiştirdim hdmı denedim farklı monitör denedim acaba bu tam olarak nedir daha önce de başıma samsung model monitörde geldi değişim olmuştu sorunu anlayamıyorum bu kadar sık olan şeyler mi beni mi buluyor 4 ayda 2 farklı üründe yoksa :( bırakın oyun oynarkeni tamamen bağlantıları söktüm daha sonra açılışta aoc yazısı yukarı kaymış şekilde görünüyor o derece.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-05-07-18-24-12-581_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2024-05-07-18-24-12-581_com.miui.videoplayer.jpg
    34.8 KB · Görüntüleme: 116
  • Screenshot_2024-05-07-18-24-29-118_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2024-05-07-18-24-29-118_com.miui.videoplayer.jpg
    166.8 KB · Görüntüleme: 113

EnesAkmn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Aoc ile alakalı oldugunu düşünmüyorum böyle problemler ekran kartıyla alakalı oluyor,
önce endişelenme driverlerin güncel mi?

KS

LoneRanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aoc ile alakalı oldugunu düşünmüyorum böyle problemler ekran kartıyla alakalı oluyor,
Merhaba tüm driverlarım güncel lakin şuanda o attığım resim hdmi yada dp kablosu takılı değilken oluşan ekran sadece güç bağlantısı takılı durumda yani şuanda ekran kartıyla alakalı nasıl olabilir ki ?

EnesAkmn1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
bu tür görüntüler genelde ekran kartından kaynaklı oluyor hatta çip ısıtma yaparak geçici çözümler üretiliyor belki de monitörünüz artık emekli olma vakti gelmistir?

bcreiz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorununuz düzeldi mi acaba aynı şekilde benimde başıma geldi ne yapacağımı bilmiyorum

anon35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Uzun zaman geçmiş ama yazma gereği duydum kendimde. Fikrin ve bilgin yoksa emin bir şekilde zikrinde olmasın! Adam sana monitörüm diyor Sen hala Ekran kartı diyorsun. Adam güç on/off ekranını bile atmış AOC yazısı kayık DP, HDMI takılı değil diyor. HalaEkran kartı diyorsun. Ekran Kartı olayını aç kapa yaptığında göremezsin. Sadece masaüstünde görebilirsin. Ve genelde bu arızalar ekran kartından olmaz. Çoğunluk Monitör panellerinden kaynaklı olur. Ekran kartı gümler o şekilde ekran kartı reballing durumunu yaparsın. Hiç anlamayan bir kişi de monitörün sıkıntılı olduğunu anlar. Aynı model 1 gün önce oyun oynarken ekran gitti geldi pat kaydı görüntü panel arızaya düştü. Götürdüm garantiye. Bu model de kronik bir sorun var diye düşünüyorum forumlarda ciddi anlamda arttı.

KS

LoneRanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uzun zaman geçmiş ama yazma gereği duydum kendimde. Fikrin ve bilgin yoksa emin bir şekilde zikrinde olmasın! Adam sana monitörüm diyor Sen hala Ekran kartı diyorsun. Adam güç on/off ekranını bile atmış AOC yazısı kayık DP, HDMI takılı değil diyor. HalaEkran kartı diyorsun. Ekran Kartı olayını aç kapa yaptığında göremezsin. Sadece masaüstünde görebilirsin. Ve genelde bu arızalar ekran kartından olmaz. Çoğunluk Monitör panellerinden kaynaklı olur. Ekran kartı gümler o şekilde ekran kartı reballing durumunu yaparsın. Hiç anlamayan bir kişi de monitörün sıkıntılı olduğunu anlar. Aynı model 1 gün önce oyun oynarken ekran gitti geldi pat kaydı görüntü panel arızaya düştü. Götürdüm garantiye. Bu model de kronik bir sorun var diye düşünüyorum forumlarda ciddi anlamda arttı.
kronik sanırım hocam bende bir şekilde yenisini alabildim firmadan iade değişim felan sonunda da kapalı kutu sıfır sattım arkadaşa kendisi şuan memnun birazda şans meselesi maalesef cevabınız için teşekkür ediyorum sizlere de çok geçmiş olsun.

anon35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
kronik sanırım hocam bende bir şekilde yenisini alabildim firmadan iade değişim felan sonunda da kapalı kutu sıfır sattım arkadaşa kendisi şuan memnun birazda şans meselesi maalesef cevabınız için teşekkür ediyorum sizlere de çok geçmiş olsun.
Bu serinin komple partisi arızalıymış bi satıcı toplamış hepsini satıyor işte. kimisinde 1, 2, 3, 4 Ay da çıkmış sıkıntı. Bende de 1 yıl sonra çıktı. Sıkıntı çıkmasaydı çok memnundum aslında cihazdan güzel bir cihazdı. Ama durup dururken bir anda böyle olması can sıkıyor. Sıkıntı değil cihazı yapmasalar bile mahke yoluyla her türlü hallederim. Ama geçen zaman kaybı ve mağduriyet arada.. Artık karar sonucu ya cihazdan devam edicez yada farklı bir modellere bakıcaz aynı özelliklerde bulmak ta çok zor piyasada onun gibi... Sana' da geçmiş olsun.

KS

LoneRanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı özellikte bulmak çok zor harbiden fiyatına göre verdiği performans bana görede aşırı iyiydi. Memnundum da cs valorant performansından oldukça ama dediğin gibi bir anda şak diye gidince aşırı moralim bozulmuştu neyseki aoc diretmedi 2 3 video inceleme sonucu direkt sıfırını yolladılar ama hocam samsungda çok sorun yaşamıştım nuxuf serisi 24 inç modelinde servis yapmadı hata sende dedi tüketici heyetine kadar gitmişti inşallah sende öyle olmaz :(

anon35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Aynı özellikte bulmak çok zor harbiden fiyatına göre verdiği performans bana görede aşırı iyiydi. Memnundum da cs valorant performansından oldukça ama dediğin gibi bir anda şak diye gidince aşırı moralim bozulmuştu neyseki aoc diretmedi 2 3 video inceleme sonucu direkt sıfırını yolladılar ama hocam samsungda çok sorun yaşamıştım nuxuf serisi 24 inç modelinde servis yapmadı hata sende dedi tüketici heyetine kadar gitmişti inşallah sende öyle olmaz :(
Canlı gözle görmeden monitör almak cidden şans işi. Kimisi Diyor Asus al bazı serileri düzgün bazıları renkler soluk. Kimisi MSI al diyor. Valla Nice bilinmiş isimlerin binlerce lira fiyatına koydukları özelliklere bakıyorum, birde Gamepower vs gibi diğer markaların altında olan markalara bakıyorum. Abi bu adam koyabiliyorsa bu fiyatlara bu özellikleri sen neden koymuyorsun ?

KS

LoneRanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen hocam valla sorma markadır ayağına bi kazıkta geliyor :D sorulunca böyle firmalara birkaç yerde izledim bizim malzememiz aşırı kaliteli diyorlar ama hepsi bir marka başlığı altında gereksiz pahalılık gamepower aoc vs candır gözle görüp alabilme imkanımız olsa çok daha iyi olurdu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri