Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
APU laptopta performansı nasıl arttırabilirim?. Lenovo v15 g2 laptopum. Bazı oyunlarda anlık droplar yiyorum. Sıcaklıklara baktığımda en fazla 65 dereceyi görüyorum. Ama yine de devam ediyor sorunlar.
Direkt ram takviyesi yapacaksın hocam fazladan 1 slot varsa. 8GB ram var diyelim sistemde. Bu tek slot olsun. O bile fark ettiriyor. 4+4 yaptığında FPS %10 artıyor. Eğer destekliyorsa 8+8 16GB yaparsan mükemmel olur. Ama o cihazda da yapılabilecekler ve oynanabilecekler belli.
Bir de denetim masasından güç seçeneklerine gelerek "yüksek performans" seçmelisin. Yaptın mı bu ayarı?
Arka plan uygulamalarını ve başlatma uygulamalarını kapatabilirsin.
Oyunun ayarlarını oynanabilir seviyeye çekerek deneyebilirsiniz.
Ve tabiki çift slot ram performansınızı yüksek oranda arttıracaktır.
İnternetten bulduğum bilgileri sana söyleyeceğim umarım işe yarar,
Bilgisayar sağ tık > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş > Performans bölümündeki ayarlar > en iyi performans için ayarlar > Uygula.
(Laptop kullanıcılarına özel) sağ altta pil simgesine sağ tıklayın ve güç seçeneklerine girin ve oradan yüksek performansı seçin.
Yüksek performans almak istediğiniz oyunu çalıştırıp görev yöneticisini açın programa sağ tıklayın ve varsa Öncelik Ata'nın üstüne gelip oradan "yüksek" seçeneğini seçin yoksa programa sağ tıklayın "ayrıntılara git" seçeneğine tıkladıktan sonra aynı işlemi yapın.
Bilgisayar sağ tık>özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarları>Gelişmiş>kullanıcı profillerindeki ayarlardan Java tabanlı oyunlara RAM verebilirsiniz.
Düşük FPS aldığınız oyunun minimum ayarlarına bakın ve uygulayın. (Oyunun orijinal olduğundan emin olun)
· Oyunun ayarlarında FPS sınırlayıcı varsa sınırlamanızı tavsiye ederim aksi taktirde ekran kartı daha çok yorulur ve ısınma, çalışmadan dolayı FPS kaybına yol açar.
Yandex ve Opera güncellemesini iptal etmeyi unutmayın.
Game Booster3 indirip oyununuzu oradan açın.
Eğer SSD'niz varsa işletim sisteminizin SSD'ye kurulu olduğundan emin olun.
İşletim sisteminizin arama bölümüne "çalıştır" yazın daha sonra çalıştırın arama bölümüne temp yazıp enterlayın çıkan yerdeki tüm dosyaları silin
Çalıştıra %temp% yazın ve çıkan yerde tüm dosyaları silin
Çalıştıra recent yazın ve tüm dosyaları silin
Bilgisayara tıklayıp içi birazda olsa dolu disklerinize (C: ve D: diskleri) sağ tıklayıp özelliklere girin daha sonra diski temizle diyin çıkan yerdeki tik yapabileceğiniz her yeri yapın ve tamama basın.
CCleaner indirip bilgisayarınızı temizleyin.
Bilgisayarınız çok kasıyorsa masaüstündeki Bilgisayar ve Geri dönüşüm kutusu hariç her şeyi bir dosyaya atın (PC hızı masaüstü programlarla ters orantılıdır)
Görev yöneticisini açın ve başlangıç bölümüne gelin buradan gereksiz programları devre dışı bırakın bu PC'nizin daha hızlı açılmasını sağlayacaktır. (Dikkat edin monitörü vb şeyleri devre dışı bırakmayın.)