ARGB fan çoklayıcı önerisi

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Selamlar herkese
Öncelikle konuyu hangi başlık altına açacağımı tam seçemedim kusura bakmayın
Probleme gelince elimde 3x3 +1 şeklinde Cooler Master MF120 Halo fanlar mevcut (3 argb fanda soğutucu üzerinde var lakin kendi markası) totalde 13 adet fan yapıyor sanırım bütün sistemi sipariş ettim fakat çoklayıcı almak aklımın ucundan bile geçmedi acil öneri verebilirmisiniz sistemi kuramıyorum:D
Ürünler:
https://ty.gl/gbxklu73ri
x3 ve +1 tekli
3 lü paketlerin içerisinden çıkanlar sadece onları tek çıkış haline getiriyor sanırım

Son düzenleme:
KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Eyvallah hocam teşekkürler 13 adet ama totalde 5 çıkış yapmıyor mu hocam kafam karıştı biraz

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87

Bunun kendi kasamda güç beslemesiz 4pinlisini kullandım, bu güç beslemeli işinizi görecektir bence. Fanların kendi çoklayıcılarıda var demişsiniz bence yeter bu size bir bakın.
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Bütçenizi belirtmemişsiniz ama kaliteli bir ürün olarak şunu önerebilirim.

8 port fan ve 8 port ARGB çoğaltıcıdır. toplam 16 port mevcut.
ID-Cooling Ha-02 8 Port ARGB Fan Hub Kontrolü - 305 TL

Tercih edermisiniz bilmiyorum ama Aynı ürünün kumandalısıdır. Yukarıdaki ürün sadece anakart bağlantısı ile kontrol edilebiliyor. Bu ürün ekstra olarak kumanda ile de kontrol edilebiliyor.
ID-Cooling HA-02C 8 Port Uzaktan Kumandalı Argb Pwm Fan Kontrolcü - 534 TL
Eyvallah hocam kumandalıya gerek yok sanırım anakart üzerindeki yazılımla kontrol edicem

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ben tüm ARGB fanları Y tipi çoğaltıcı kablolarla bağladım. Tek sorun gücün yetmemesi olabilir. Bu durum genelde tüm fanlar beyaz yanınca gerçekleşiyor ve kontrolcü hata verebiliyor. Buna dikkat etmek gerek.

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Ben tüm ARGB fanları Y tipi çoğaltıcı kablolarla bağladım. Tek sorun gücün yetmemesi olabilir. Bu durum genelde tüm fanlar beyaz yanınca gerçekleşiyor ve kontrolcü hata verebiliyor. Buna dikkat etmek gerek.
Tercihimi sata power destekli modül yönünde yapıcam bencede o kadar fan illaki güç yönünden problem yaratacaktır diye düşünüyorum

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Tercihimi sata power destekli modül yönünde yapıcam bencede o kadar fan illaki güç yönünden problem yaratacaktır diye düşünüyorum
Ben de zaten Sata'dan güç alan kontrolcü kullanıyorum. Ama monitör arkası ve kasa içine de döşediğim şerit Ledlere yetmediği için sadece fanları kontrolcüye bağladım. belki yarım metre kadar Ledi de ona bağlamış olabilirim. Geri kalan tüm şeritleri ana kart üzerindeki ikinci ARGB girişine taktım. Yani gücü bölüştürmeme rağmen yine de kontrolcünün kapasitesini aşıyorum tüm fanları beyaz yaptığımda.

Ben de sendeki Halo fanların 3'lü setini kullanıyorum ve sıradan fanlara nazaran çift Loop Led olduğu için normal fanlardan 2.5 kat daha fazla led var. Yani daha fazla güç tüketiyor.

20220507_221243.jpg

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Selamlar herkese
Öncelikle konuyu hangi başlık altına açacağımı tam seçemedim kusura bakmayın
Probleme gelince elimde 3x3 +1 şeklinde Cooler Master MF120 Halo fanlar mevcut (3 argb fanda soğutucu üzerinde var lakin kendi markası) totalde 13 adet fan yapıyor sanırım bütün sistemi sipariş ettim fakat çoklayıcı almak aklımın ucundan bile geçmedi acil öneri verebilirmisiniz sistemi kuramıyorum:D
Ürünler:
https://ty.gl/gbxklu73ri
x3 ve +1 tekli
3 lü paketlerin içerisinden çıkanlar sadece onları tek çıkış haline getiriyor sanırım
bunu al reis

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Ben de zaten Sata'dan güç alan kontrolcü kullanıyorum. Ama monitör arkası ve kasa içine de döşediğim şerit Ledlere yetmediği için sadece fanları kontrolcüye bağladım. belki yarım metre kadar Ledi de ona bağlamış olabilirim. Geri kalan tüm şeritleri ana kart üzerindeki ikinci ARGB girişine taktım. Yani gücü bölüştürmeme rağmen yine de kontrolcünün kapasitesini aşıyorum tüm fanları beyaz yaptığımda.

Ben de sendeki Halo fanların 3'lü setini kullanıyorum ve sıradan fanlara nazaran çift Loop Led olduğu için normal fanlardan 2.5 kat daha fazla led var. Yani daha fazla güç tüketiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8497
Birebir aynı kullanıcıya denk gelmek çok iyi oldu şerit led kullanmıcam lakin dediğim gibi soğutucu dahil 13 adet fan olacak kasa içinde kaldırmaması büyük sıkıntı olur

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
o zaman 13 adet destekleyen alman lazım
Şu şekilde 3 lü olan fanları kontrolcüye girdiği için tek olarak çıkıyor ayrıca soğutucunun da kendine ait kontrolcüsü var yani 10 adet olan yeterde artar bile zaten diye düşünüyorum kontrolcüye bağlasam bile aura sync çalışır diye düşünüyorum

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Şu şekilde 3 lü olan fanları kontrolcüye girdiği için tek olarak çıkıyor ayrıca soğutucunun da kendine ait kontrolcüsü var yani 10 adet olan yeterde artar bile zaten diye düşünüyorum kontrolcüye bağlasam bile aura sync çalışır diye düşünüyorum
tamam o zaman

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Yani mantıken aldığın sadece çoğaltıcı zaten. En güzel yanı da ek güç kaynağıyla desteklenmesi. Ana kartına bağladığında otomatik olarak masaüstü yazılımıyla gereken şekilde kontrole edebilecğeini düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri