Arkadaşlar Bütçemi Biraz Daha Artırdım 50-60K Arası Sistem Tavsiyesi Istesem..

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba arkadaşlar daha öncede bir konu açmıştım 40k lık bir sistem tavsiyesi diye fakat o zamandan beri araştırıyorum kah hazır sistemler kah toplama sistemler ile alakalı ve kendimce azami bütçem çerçevesinde en F/P bir kasa almayı kafaya koydum dediğim gibi çıtayı biraz yükselttim hemde kampanya indirim v.s zamanını bekliyeyim dedim. Benim istemiş olduğum sistemde anakartta olmazsa olmazım ses için optik giriş olması. Hazır sistemlerde tek tük genelde maalesef bu çıkış ekseriyetle anakartlarda yok. Toplama sistemlerde malumunuz hem hazıra göre daha uygun olup daha bol seçeneğimiz oluyor ama sıkıntım ve korkum şu ki ben bu konuda baya bi bilgisiz sayılırım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama yaklaşık bi 10-15 gündür sürekli araştırıyorum ki en iyi parçalarla en ideal F/P sistemi bulabileyim diye. Şimdi kendimce şöyle bi gpu suz sistem dizdim hem buna bir bakıp hem de bana varsa eksiği fazlası ve hatta sizlerin de sunacağı daha iyi sistemler neler önerilerinizi bekliyorum.

Yazmayı unuttum gpu olarak da Rtx 4080 bir ekran kartı almayı düşünüyorum..

Ekli dosyalar

• sistem kurma 01.png
    sistem kurma 01.png
    81.9 KB · Görüntüleme: 24

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
Tabi ki de isterim de yalnız sıkıntım bu konuda hiç bir bilgim olmaması ve bu bütçedeki bir sistemde Allah muhafaza bir yanlış işlem falan yapılıp sistemi çöp etmem
Bir güvenilir bilgisayarcıya götürebilirsiniz toplatmak için monitör dahilmi bütçeye

KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bir güvenilir bilgisayarcıya götürebilirsiniz toplatmak için monitör dahilmi bütçeye
Yok 2k Acer bi monitörüm var bütçe sadece kasa için yakınımda yada oturduğum muhitte tanıdığım bi bilgisayarcı yok

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
Yok 2k Acer bi monitörüm var bütçe sadece kasa için yakınımda yada oturduğum muhitte tanıdığım bi bilgisayarcı yok
O zaman bir rehber videosu izleyip yapabilirsiniz toplama olarak çok çok daha iyi sistemler toplanır

KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
O zaman bir rehber videosu izleyip yapabilirsiniz toplama olarak çok çok daha iyi sistemler toplanır
Yani dediğiniz gibi cesaretimi toplayıp youtubedan falan bir video eşliğinde o şekilde düşünmüyor da değilim

KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yada en kötü baktım işin içinden çıkamıyacam o zamanda alır burada mamak nata vegada ki vatan bilgisayara götürürüm

Bencede öyle yapın isterseniz toplayayım sistemi
çok iyi olur hocam

Benim attığım sistem özelinde ne düşünürsünüz ben özellikle anakartı çok beğendim hem yeni nesil gen 5, wifi li falan hem de optik çıkışlı

Hazır pc olarak şunu da nette gördüm ama işte rami düşük anakart ta optik yok ayriyeten psu PCIe5 değil

Son düzenleme:

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
Yada en kötü baktım işin içinden çıkamıyacam o zamanda alır burada mamak nata vegada ki vatan bilgisayara götürürüm

çok iyi olur hocam

Benim attığım sistem özelinde ne düşünürsünüz ben özellikle anakartı çok beğendim hem yeni nesil gen 5, wifi li falan hem de optik çıkışlı

Hazır pc olarak şunu da nette gördüm ama işte rami düşük anakart ta optik yok ayriyeten psu PCIe5 değil
61.447 Tl tutuyor hocam azcık daha çıkamazmısınız

çok iyi olur hocam

Kötü alınmaz ben şimdi 61 kya 7900x3d li sistem topladım

Son düzenleme:
KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Eyv hocam da senin bu attığın gigabayt anakartta 1.si optik çıkış yok 2.si de bu gigabayt anakartların sorunlu olduğu falanmı ne yazıyordu nette

Psu da yeni jenerasyon PCIe 5 değil galiba

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ben şahsen şuan için diğer bileşenlerden kısıp işlemciyi bu kadar pahalı almak taraftarı değilim dediğim gibi sizin galiba gözünüzden kaçıyor ama anakartta optik çıkış benim için önemli ayriyeten psu ta bu son çıkan yeni nesil pcıe5 olanlardan düşünüyorum ileriye dönük

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
Ben şahsen şuan için diğer bileşenlerden kısıp işlemciyi bu kadar pahalı almak taraftarı değilim dediğim gibi sizin galiba gözünüzden kaçıyor ama anakartta optik çıkış benim için önemli ayriyeten psu ta bu son çıkan yeni nesil pcıe5 olanlardan düşünüyorum ileriye dönük
işlemciyi bilerek baya yüksek aldım oyunlarda daha iyi olsun diye
Psu yu bu alabilirsiniz msi geri ödemesiyle 3400 tlye geliyor https://www.incehesap.com/msi-mpg-a...ower-supply-fiyati-60694/?ref=akakce&v=1.95.1

bunda var optik çıkış heralde

KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
KS

serdoan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yeni jenerasyon olmasına gerek yok 4000 serisine takmak için

Asus rog 4080 yap
Asus tuf anakart yap
Ram i 4x8 yap
Ben psu yeni jenerasyon olmadan da 4080 lere takıldığını biliyorum da işte almışken de özellikle ileriye dönük son teknoloji ürünlerden almak istiyorum o yüzden bu Elite 4080 li sistem yazdığın parçaları da ekleme falan yapınca psu la beraber 64,5 k yı buluyor maalesef

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri