Öyle bir sorun çıkar mı ya bazıları öyle olmaz falan demişler mbr olduğu için uefi desteklemiyor ya farklı kurulum gerekebilir falan demişlerYapmanız gereken şey, bir Windows 10 iso dosyasını rufusla yazdırmadan önce GPT yerine MBR seçip yazdırmak.
Şu an Windows 8.1 pro yüklü şeyde fakat hani uefi şeklinde yükleyeyim demiştim fakat galiba bilmiyorum olmayabilir şu an rufus ve Windows 10 iOS dosyaları da yüklü rufus uygulaması ayarladı her şeyi oradan mbr'yi seçip devam etsem her şey olur muEski 12 Yıllık Asus Laptop, çok fazla umutlu olunmamalı. UEFI BIOS desteğnin olduğunu sanmıyorum.
Yine de bir denemeden sonucun ne olacağını tahmin etmek güç.
Şu an laptopta bir işletim sistemi yüklü mü?
RUFUS ESKİ sürümler:
rufus-2.6.exe 2015-12-22 20:19 847K Rufus 2.6
Önceden WİN10 indirmeniz ve USB yi takmanız lazım.
RUFUS açılan pencere MBR bölüm düzeni BIOS yada UEFI için
diğer seçenekler aynen kalsın.
LAPTOP üzerinden Win10 U indirip Yine LAPtop üzerinden RUFUS ile yazdırma imkanı varsa bu şekilde yapın.
Sıkıntı çıkaracak WİN10 sistem gereksinimleri için, bunları atlamada RUFUS ta yazdırma öncesi çıkacak küçük pop op penceresinin açılıp açılmaması.
WİN 10 için sistem gereksinimlerini atlayacak şekilde yazdırma önemli olacak
OlurWindows 8.1 pro yüklü şeyde fakat hani uefi şeklinde yükleyeyim demiştim fakat galiba bilmiyorum olmayabilir şu an rufus ve Windows 10 iOS dosyaları da yüklü rufus uygulaması ayarladı her şeyi oradan mbr'yi seçip devam etsem her şey olur mu
Hocam olmuyor ya biostan başlamıyorŞu an Windows 8.1 pro yüklü
tamam bu laptop üzerinden RUFUS ile yazdırın.
Yalnız şu şekilde:
MBR bölüm düzeni BIOS yada UEFI için
yeni sürüm RUFUS İLE
Hocam her şeyi yaptım hatta bıos'ta usb'yi görmüyordu USB yi fat32 olarak biçimlendirdim şimdi görüyor fakat sonra ne yapacağım biostwn yardım eder misinizEski 12 Yıllık Asus Laptop, çok fazla umutlu olunmamalı. UEFI BIOS desteğnin olduğunu sanmıyorum.
Yine de bir denemeden sonucun ne olacağını tahmin etmek güç.
Şu an laptopta bir işletim sistemi yüklü mü?
RUFUS ESKİ sürümler:
Önceden WİN10 indirmeniz ve USB yi takmanız lazım.
RUFUS açılan pencere MBR bölüm düzeni BIOS yada UEFI için
diğer seçenekler aynen kalsın.
LAPTOP üzerinden Win10 U indirip Yine LAPtop üzerinden RUFUS ile yazdırma imkanı varsa bu şekilde yapın.
Sıkıntı çıkaracak WİN10 sistem gereksinimleri için, bunları atlamada RUFUS ta yazdırma öncesi çıkacak küçük pop op penceresinin açılıp açılmaması.
WİN 10 için sistem gereksinimlerini atlayacak şekilde yazdırma önemli olacak
Hocam orada3.fotoda sadece ilk baştakini mi işaretleyip devam edeyim Bir de devam ettim gene aynı sorun oldu ya sürüm mü değiştireyim rufusunÜçüncü fotodaki o beyaz pencere sıkıntıya işaret değil soruyor size,
isminiz ile yerel hesap oluşturacak şekilde mi yazalım diye, isterseniz bunu tikleyip ok. deyip devam edersiniz.
Dördüncü son foto:
Tamam dediğinizde yazdırmaya geçmiyor mu?
Sıkıntı devam ederse bir de şu sürüm ile deneyin fotodaki gibi
Ekli dosyayı görüntüle 38972
Oradan sonra iptale basıyorum aşağıdaki gibi yazıyor yine bir daha deniyorum başlat diye yine aynı süreç oluyor yani bir şey değişmiyor3. fotoda tamama ilk baştakini tiki işaretleyin. yerel hesp devam etsin. Microft hesabı ile uğraşmazsınız bu sayede...
4. fotodaki uyarı penceresi önce bir İPTAL deseçin bakalım ne tepki verecek SADECE UYARI penceresi kapanıp rufus açık kalıp yazdırma için beklerse yazdırmaya geçin.
Sıkıntı çıkarırsa verdiğim o RUFUS
rufus-2.6.exe 2015-12-22 20:19 847K Rufus 2.6 eski versiyonu indirip fotoda verdiğim şekilde ayarlı halde yazdırmayı deneyin.
EvetTAMAM a basıp denediğnizde de yine başa mı sarıyor
Hocam ayarlar mbr ile fat32 mi olsun mbr ile ntfs mi olsun ama şöyle bir şey var ntfs olunca benim usb'yi görmüyordu ben o yüzden usb'yi fat32 olarak değiştirdim hangisi yapayım burdanTAMAM a basıp denediğnizde de yine başa mı sarıyor
Fakat usb'yi şeyden biçimlendir deyip fat 32 olarak değiştirdim cmd'den falan değiştirmedimEvet
Hocam ayarlar mbr ile fat32 mi olsun mbr ile ntfs mi olsun ama şöyle bir şey var ntfs olunca benim usb'yi görmüyordu ben o yüzden usb'yi fat32 olarak değiştirdim hangisi yapayım burdan
TAMAM a basıp denediğnizde de yine başa mı sarıyor
Mbr ve NTFS okarak ayarladı fat 32 ile değiştireyim mi böyle devam mı edeyimşu freedos yazısının yanındaki -sağındaki dosya ikonu tıklayıp açıni win10 iso kalıbını seçin. bundn sonrasını rufus kendisi ayarlar.