Aşırı Depolama Için HDD Önerisi

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
HDD'lerde yazma hızı da artmış görmekteyim ne kadar doğru bilmiyorum fakat dizi ve film depolaması yapmak için büyük bir hdd almayı düşünüyorum.
Tercihim 8 veya 10 tb olması yönünde. Taşınabilir alacaktım fakat bilemedim. Bu konuyu açarken öyle bir bakmak istedim bu 3 model gözüme iyi gözüktü.
Harici disk
WD Elements 8TB 6449 tl
WD Elements 6TB 5200 tl
Seagate One Touch Hub 6tb 6000 tl ( bunda type c ve fanlı soğutma var diye bir bilgi gördüm ama video bulamadım.)
dahili disk
Seagate Skyhawk 3.5 8TB 6270tl
Seagate Exos 8tb 6649 tl

Yani kısaca aşırı kararsızım. Dahili alıp sonra harici dönüştürücü alıp belki öyle kullanırım kafasına da girmiyor değilim, ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Şuan için taşınabilir ihtiyacım yok ama gelecekte olur diye düşündüğümden bakıyorum öyle yoksa 6tb harici vermektense 8tb dahiliye o fiyatı vermek daha iyi geliyor. Fakat bazı HDD ler daha hızlı okuma ve yazmaya sahip sanırsam fiyat farkları var bu konuda da pek bir şey bilmediğim için konu açıyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
Hız konusunda limitlere ulaşıldığı görülüyor.
Şu şekilde:

^^Bugüne kadarki en hızlı HDD, 524 MB/saniye hız sunan Seagate Exos'tur. Sürücü, dakikada 7.200 devir (RPM) hızında döner; bu, fiziksel bir nesnenin dönebileceği en hızlı hızdır. Daha hızlı hızlara ulaşmak, plakaların şu anda olduğundan daha hızlı dönme yeteneğiyle sınırlıdır,^^

HDD gigabayte başına fiyat olarak diğer tüm depolama seçeneklerinde faha avantjlı

Son çıkan modellerde dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:

Disk Modellerinde SMR / CMR Kullanımına Bir Bakış
Bazıları SMR üretimi, bazıları CMR.

Öncelikle taşınabilir mi olsun, yoksa dahili mi olsun buna karar vermeniz gerekecek.

-------------------------------------------------

Şahsi tavsiyem:
CMR özellikli modellerden,
Bunları resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Alınacak yer konusunda son derece seçici davranın.
Amazon.com.tr, veya belli başlı güvenilir mağazalar dışında kesinlikle tercih etmeyin.
,,,,bilişim, ,,,, güvenlik türü satıcıları tercih etmeyin.

Hatta güvenilir mağazalardan birebir gidip alma imkanı olursa, bulabilirseniz ilk seçeneğiniz bu olsun.
Kargo taşıma, darbeler vb durumlarda zarar görebiliyorlar.

Son düzenleme:
KS

RSTUDIOS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ya kafam çok karıştı şimdi.

Seagate SkyHawk​

Seagate SkyHawk​

SEAGATE SkyHawk​

Seagate Skyhawk