Aşırı ekran parlaklığı ve bulanıklık

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar. 2 gün önce üst düzey bir oyuncu sistemi topladım. Msı rx580 8 gb 256 bit ekran kartını dahil ettim sisteme. fakat ekran aşırı parlak yani beyaz renkleri özellikle çok parlıyor. monitör ayarlarından parlaklığı sıfıra indirmeme rağmen beyaz görünen yerler çok parlak butonlar ve yazılar görünmüyor. HDMI TO VGA çevirici kullanıyorum. ondan kaynaklı olabilir mi yoksa korsan win 7 yi win 10 a çevirdim fakat win 10 u microsoftun kendi sitesinden indirdim. Tüm driverlar güncel. Ekran akrtının driverını kaldırıp tekrar kurdum fakat fayda etmedi yardımcı olur musunuz?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz gibi çeviriciden olabilir farklı bir monitörde test etmelisiniz.

Birde aygıt yöneticisinden ekran kartınızı kaldırıp tekrar aktif etmeyi deneyin.

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Valla hocam birebir hepsini test ettim fakat elimde başka çevirici yok.

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Çevirici değil direkt HDMI destekleyen bir monitörde denemelisiniz.

malesef elimde imkan yok hocam. hani nasıl desem yazıların kenarından beyaz bir yansıma çıkıyor sağa doğru. başka monitör buldum arkadaşın bilgisayarında test ettim önce. Öyle bir sıkıntı olmadığını gördüm. benim kasaya bağlayınca yine aynı sıkıntı meydana geldi. Ayrıca sadece windows ve chrome ekranında var. oyunlarda falan görünmüyor.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Görüntüsünü atma şansın varsa gönderir misin bir de sorun dönüştürücüde de olabilir yazılımla da alakalı yazılımı tamamen kaldırıp denediniz mi

Ekran kartını başka bilgisayarda deneyin.

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Amd nin ayarlar kısmında ekran parlaklık ayarları ve mod seçenekleri de mevcut onları kontrol ettiniz mi? Monitör parlaklığı değil sürücü yazılımında olan bir ayar.

bu videoda ki ayarlara bakınız

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZuBv9k06OPo[/video]

yazılımı güncelliyorum hocam monitörü değiştim eskişi gibi değil fakat yine var. Biraz elime para geçince orta yollu bir monitör alacağım öneride bulunur musunuz? 400 lira bütçe

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Suphi Kart' Alıntı:
onur.firatt' Alıntı:
Amd nin ayarlar kısmında ekran parlaklık ayarları ve mod seçenekleri de mevcut onları kontrol ettiniz mi? Monitör parlaklığı değil sürücü yazılımında olan bir ayar.

bu videoda ki ayarlara bakınız

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZuBv9k06OPo[/video]

yazılımı güncelliyorum hocam monitörü değiştim eskişi gibi değil fakat yine var. Biraz elime para geçince orta yollu bir monitör alacağım öneride bulunur musunuz? 400 lira bütçe

Biraz daha artırabilirsen bunu al ekran kartının freesync özelliği aktifleşmiş olur : http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-21-5-g2260vwq6-genis-ekran-lcd-monitor.html

KS

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Suphi Kart' Alıntı:

Biraz daha artırabilirsen bunu al ekran kartının freesync özelliği aktifleşmiş olur : http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-21-5-g2260vwq6-genis-ekran-lcd-monitor.html

Teşekkür ederim hocam. Benim sistemin özellikleri ;

Msı tomahawk b350 am4 soket 3200 mhz 
ryzen 5 1600x 
Msı rx580 gaming x 8gb
Corsair vegance 16 gb dual kit 3200 mhz
Cooler master master liquid 120 mm sıvı soğutma
600 w +80 bronze psu 
ocz toshiba 240 gb ss
wd 1 tb hdd 7200 rpm 

Sence kaliteli mi hocam? Ben bütçeme göre özenle seçtim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri