Soru Askerlik Ile Ilgili Bilgisi Olanlara Bir Sorum Var.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
210
Arkadaşlar bir akrabamız var. Uzun süre önce babası vefat etti. 72 yaşında, 13 yıldır haftada 3 gün 4 saat diyalize giren, %92 malûl raporu olan bir annesi var. Aynı zamanda kemik erimesi de mevcut. Kuzenim haricinde annesiyle ilgilenebilecek başka bir yakını yok. Annesi günlük işlerini (market, çöp atma, temizlik vb.) tek başına yapamıyor ve diyaliz sonrası günlerde daha fazla ilgiye muhtaç hale geliyor.

Kuzenimin de ayak bileğinde platin var, 10–15 dakika o ayağını zorlarsa topallama başlıyor. Yaşı 32. Annesine bakmak zorunda kaldığı için askerlik vazifesini yerine getiremedi. Bu durum için bir belge alması gerekiyor ancak askerlik durumu bu süreci engelliyor gibi görünüyor.

İnternetten araştırdık ama pek anlayamadık. Burada bilgili ve tecrübeli insanlar olduğunu bildiğimiz için sormak istedik. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Hocam ben yaklaşık 13 yıl önce askerlik yaptım, bunun benzeri bir olay bizim arkadaşımızın başına gelmişti. Yapılabilecek çok bir işlem aslında bulunmuyor ancak çürük raporu alınabilir. Ya da heyet raporu ile gidilirse bu da bir çözüm olabilir. Tabi şimdi ki sistemi bilemiyorum bir arkadaş var ona danışayım, size yazarım.

KS

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
210
Hocam ben yaklaşık 13 yıl önce askerlik yaptım, bunun benzeri bir olay bizim arkadaşımızın başına gelmişti. Yapılabilecek çok bir işlem aslında bulunmuyor ancak çürük raporu alınabilir. Ya da heyet raporu ile gidilirse bu da bir çözüm olabilir. Tabi şimdi ki sistemi bilemiyorum bir arkadaş var ona danışayım, size yazarım.
Biz araştırdık birşey hocam. Evde malûl ve bakacak kimsesi olmayan ( anne baba eş veya çocuk ) varsa süresiz tecil yada muafiyet verilir diyor madde de. Bide kendisinde 4 vidalı ayak platini var. O ayağına 10 15 dk yüklensin kronik ağrı mevcut topallama başlıyor ondan sonra.

Sizede zahmet olmazsa sorunca bana bilgi verirseniz minnettar olurum.

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Hocam konuştum kendisiyle, rütbesi omuzlarda gerisini siz anlayın.
2. seçenek sundu sadece malesef.
1. Askerlik yoklaması olurken ortopedi doktorunda yüreyemiyorum edemiyorum tarzı kısacası (çürük)alması gerek heyet karşısına çıkacaktır, evet hayırı onlar belirleyecektir.Ya çürük olmazsa eğer nasıl bir yol izleyebilir dedim.
2. Askerlik şubesine gidip annesinin raporlarını götürüp orada ki durumu onlara izah edecek başka seçenek bulunmuyor. Öyle bildirdi, gerisi siz ve şansınıza kalmış.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri