Asus Dragon B450M Anakarta İşlemci Yükseltmesi

UmutDoganKoc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar selam,

Elimde yaklaşık iki senedir kullandığım Asus B450M-Dragon Anakart üzerinde Radeon RX580 8GB ekran kartı ve Ryzen5 3600 işlemcili sistemim var. İşlemciyi yükseltmek niyetine girdim, hedefimde Ryzen7 5800X var ancak elimdeki giriş seviye anakart bu işlemciyi güzel besler mi bilemedim. B450M Prime ile kullanan var.

Daha sonra madem anakart değiştireceğim AM5 e geçiş yapayım 7000 serisi de işlemci ile sistemi upgrade ederim dedim ama kararsızım. Sürekli oyun oynayan yayın vs. açan biri değilim keyfekeder oyun oynuyorum, ama yazılımcı oldğum için PC devamlı açık ve aktif. Sizce anakarta dokunmadan Ryzen7 5800X e mi geçmeli, ufak bir anakart yükseltmesi ile(belki AM4 soketli bir TUF anakart) Ryzen7 5800X mi yoksa yazılımcı tabiri ile Major update yapıp AM5 soketli bir anakarta geçmek mi daha mantıklı? Bütçem var bu arada. Şimdiden teşekkürler

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Arkadaşlar selam,

Elimde yaklaşık iki senedir kullandığım Asus B450M-Dragon Anakart üzerinde Radeon RX580 8GB ekran kartı ve Ryzen5 3600 işlemcili sistemim var. İşlemciyi yükseltmek niyetine girdim, hedefimde Ryzen7 5800X var ancak elimdeki giriş seviye anakart bu işlemciyi güzel besler mi bilemedim. B450M Prime ile kullanan var.

Daha sonra madem anakart değiştireceğim AM5 e geçiş yapayım 7000 serisi de işlemci ile sistemi upgrade ederim dedim ama kararsızım. Sürekli oyun oynayan yayın vs. açan biri değilim keyfekeder oyun oynuyorum, ama yazılımcı oldğum için PC devamlı açık ve aktif. Sizce ufak bir anakarta dokunmadan Ryzen7 5800X e mi geçmeli, ufak bir anakart yükseltmesi ile(belki AM4 soketli bir TUF anakart) Ryzen7 5800X mi yoksa yazılımcı tabiri ile Major update yapıp AM5 soketli bir anakarta geçmek mi daha mantıklı? Bütçem var bu arada. Şimdiden teşekkürler
Eğer Major UPG düşünüyorsanız en iyisi İntele geçmek Hem 13. nesil şuanda AMD'den daha F/P.

KS

UmutDoganKoc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Açıkçası ekran kartım da AMD olduğu için AMD işlemciden devam edeyim diye düşündüm. Ama yine de intel işlemcilere bakacağım, teşekkürler. Major UPD düşünüyorum ama dediğim gibi kararsızım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri