Asus K53Sv Sx582V Laptopumda Tüm Işıklar Yanıyor Ama Siyah Ekranda Kalıyor, Ne Yapmalıyım

jagan95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhaba 2011 yılında Asus k53sv sx582v laptopumu kullanıyordum. Laptopa 2.5” 480gb sata 3 ssd taktım. CD-rom yuvasını çıkarıp oraya da 2 li bir fan taktım. Laptopun ayrıca kendi fanı da var. 1333 MHz 8+8gb=16gb ddr3 ram taktım. Laptop bataryasını da değiştirirdim. Laptopta güç düğmesi ve diğer ışıklar yanıyor, ssd ışıgı da ilk başta yanıp sönüyor, Wi-Fi ışığı yanmıyor, bilgisayarda fanlar çalışıyor ama siyah ekranda kalıyor. Depremden dolayı yaklaşık 3 ay kadar eve giremedim. Eve gelince laptopta windows10 güncellemeleri birikmişti. Bilgisayarımda 1-2 senedir temizliğime vermemiştim. Araya deprem girince ben de Windows 10 un güncellemelerini yapıp bilgisayarı komple temizliğe ve termal macunlarını değiştiririm dedim. Açıkçası sıkışık bir zamanıma geldi. Windows güncellemeleri yaparken bilgisayar uzun süre açık kaldı. Güncelemeleri yaparken bir süre sonra laptop çok yavaş çalışmaya başladı hatta güncellemeyi yapmadığını durdurduğunu gördüm. Bilgisayarı kilitlendiğini düşündüm ve reset attım. Laptop şu anki durumda kaldı ve değişen birşey olmadı. Ekran kartına reset attım. RAM leri teker teker çıkarıp taktım. HD’mi kablosuyla harici bir mönitöre taktım görüntü gelmedi. Tüm USB ,hdmi, Ethernet, Wi-Fi,…çalışıyor ama siyah ekranda kalıyor. Ayrıca ssd yi başka bir laptopa takıp denedim. Ssd de program, dosya, video, fotoğraflar,… duruyor, görüyorum. Gaziantep'te bilgisayar tamircilerine götürdüm. Bana sorunu bilmiyoruz ama büyük ihtimal ekran kartından kaynaklanıyordur, ısıl işlem yapacagız, ya çalışır ya da çalışmaz diyorlar. Sorunun kaynağı ne diyorum. Bilmiyoruz diyorlar. Bir de garanti vermiyoruz deyip fahiş fiyatlar istiyorlar. Ben de yaptırmadım. Kaliteli ve uygun bir tamir yolu var mı? Yapılabilirse artic m4 termal macun, temizleme, Wi-Fi kartını değiştireceğim. Bunları aldım zaten, Wi-Fi kartını değiştirmeyi ve artic m4 termal macunu da sürmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Laptopu Günlük hayatımda, oyunlarda, işlerimde kullanmak istiyorum. Nasıl bir tamir yada yazılımsal işlemler yapmalıyım?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Windows + D tuşu + power tuşu basılı tutup power tuşundan parmağını ekran gelene kadar çekiyorsun bu yöntemi denedin mi ?

KS

jagan95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Windows + D tuşu + power tuşu basılı tutup power tuşundan parmağını ekran gelene kadar çekiyorsun bu yöntemi denedin mi ?
Ekran kartı resetleme işlemi değil mi bu? Laptopu normal güç düğmesine basıp düğmeler yandıktan sonra mı bunu denemeliyim? Nasıl yapılacağını adım adım anlatabilir misiniz?

KS

jagan95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşe yaramadı mı ?
Hayır olmadı, siyah ekranda kalıyor. Bir değişiklik yok hatta power düğmesinden elimi çekip Windows+ D düğmelerine basılı tutup uzun süre beklediğim halde açılmadı.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri