Asus Monitör Ayarları

massiveRAIN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Selamlar,
Sistemi alalı bir ay oldu ilk defa ekranın bu ayarlar bölümüne geçtim :)
Burada görüntü modunu fps'e alınca baya canlı göstermeye başladı , bu mod iyimidir , başka mod tavsiye edermisiniz ?
bide sağ üste görünen 60hz anlayamadım ? 165hz monitör
hdr açık olmalımı ?

teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

• unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 470

Ziraeal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam bende asus monitör kullanıyorum, Manzara modu da bayağı iyi, 6 aydır felan o modda kullanıyorum gayet memnunum renkler vs çok iyi, fps modu birazcık sarartıyor görüntüyü gibi geldi bana, manzara moduna da alışmam bi kaç gün sürdü ilk başta yadırgıyorsunuz.
Ayrıca monitörü şuanda 60HZ de kullanıyorsunuz, masaüstünde sağ tık >görüntü ayarları > gelişmiş görüntü ayarları > bölümünden ekran hz sini ayarlayabilirsiniz.

KS

massiveRAIN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Hocam bende asus monitör kullanıyorum, Manzara modu da bayağı iyi, 6 aydır felan o modda kullanıyorum gayet memnunum renkler vs çok iyi, fps modu birazcık sarartıyor görüntüyü gibi geldi bana, manzara moduna da alışmam bi kaç gün sürdü ilk başta yadırgıyorsunuz.
Ayrıca monitörü şuanda 60HZ de kullanıyorsunuz, masaüstünde sağ tık >görüntü ayarları > gelişmiş görüntü ayarları > bölümünden ekran hz sini ayarlayabilirsiniz.

teşekkür ederim hocam. 10 senenin ardından bilgisayar alınca bazı konularda cahil kalıyoruz istemeden :) sağolun 🙏

ıron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
teşekkür ederim hocam. 10 senenin ardından bilgisayar alınca bazı konularda cahil kalıyoruz istemeden :) sağolun 🙏
Hocam hz düzenliyince 165 hz çıktımı ayar kısmında. Bende asusun 165 hz monitörü var ama ayarlar kısmında 144 hz var sadece.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Ben hikayeli oyunları sinema modunda oynuyorum bir dene istersen renkler ve canlılık beni gerçekten memnun etti

Ziraeal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam hz düzenliyince 165 hz çıktımı ayar kısmında. Bende asusun 165 hz monitörü var ama ayarlar kısmında 144 hz var sadece.
HDMI 2.1 den önceki bir hdmı kablosu kullanıyorsanız normal hocam direk display port kablosu takarsanız alabilirsiniz 165hz yi.

KS

massiveRAIN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
hocam kesinlikle bende 165 diye aldım ama ayarlarda 144 sebebini anlamadım. ve displayport kullanıyorum.

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Selamlar,
Sistemi alalı bir ay oldu ilk defa ekranın bu ayarlar bölümüne geçtim :)
Burada görüntü modunu fps'e alınca baya canlı göstermeye başladı , bu mod iyimidir , başka mod tavsiye edermisiniz ?
bide sağ üste görünen 60hz anlayamadım ? 165hz monitör
hdr açık olmalımı ?

teşekkürler şimdiden
hdr acık olunca hz değeri kısıtlanıyordu sanırsam yada hdmi ,le bağladıysanız 60 hz alıyor olabilirsiniz dp kablosu ile bağlayıp monitörün menüsünden hız aşırtmaya gelirseenizde 144 hzden 165 hz olmuş olucak ama modelden modele değişir

hocam kesinlikle bende 165 diye aldım ama ayarlarda 144 sebebini anlamadım. ve displayport kullanıyorum.
tamam dp kablosunu bağlayın monitörün menüsünde hız aşırtma veya overclock yazcak onu aktifleştirin ho 165 hz :)

monitörün kutusundan displayport kablo olcak onu bağlayın

bağladıktan sonra yazın

KS

massiveRAIN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
hdr acık olunca hz değeri kısıtlanıyordu sanırsam yada hdmi ,le bağladıysanız 60 hz alıyor olabilirsiniz dp kablosu ile bağlayıp monitörün menüsünden hız aşırtmaya gelirseenizde 144 hzden 165 hz olmuş olucak ama modelden modele değişir

tamam dp kablosunu bağlayın monitörün menüsünde hız aşırtma veya overclock yazcak onu aktifleştirin ho 165 hz :)

monitörün kutusundan displayport kablo olcak onu bağlayın

bağladıktan sonra yazın
Hoca haklı beyler. Overclock yaptım ve 165hz seçeneği geldi . teşekkürler.
Monitör tuşundan menüye girin > ımage bölümünde over clocking > yes yapın .
Aynı monitörden var gelişmeleri takip ediyorum
üstekini uygula kardeşim

oguzkral22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Fps modu , brig 70 cont 70 color vib 65 nvidia panelden color vib 60 hdr off devam edebilirsin oyun hayatına

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri