Yardım Asus Monitör, "Bu Ürün Zaten Kayıtlı" Hatası Ve Garanti Başlangıcı Sorunu

RockNRogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Daha önce hiç karşılaşmadığım ve aklıma bile gelmeyecek bir durumla karşı karşıyayım. Hemen basit bir şekilde anlatayım.
Asus Monitör aldım. Hepsiburada - Vatan Bilgisayar
Kapalı kutu ve sıfır ürün. Öyle de geldi. Herhangi bir gariplik farketmedim.

Ürünü Asus sitesine kayıt ettirmeye çalıştığım zaman seri numarasını girince "bu ürün zaten kayıtlı" hatası alıyorum ve ürünü kaydedemiyorum.
Yine aynı Asus sitesinden garanti durumu kontrol ettiğimde garantinin 08/10/2028 tarihinde bittiğini görüyorum. Satış sayfasında belirtildiği üzere garanti süresi 36 ay / 3 yıl. Benim satın alma tarihimden 4 aydan daha fazla öncesinde kaydedilmiş ya da garantisi başlamış.

Satıcıyla iletişime geçtiğimde Bu ürün zaten kayıtlı hatası için servisle iletişime geçmemi söyledi. Garanti ile ilgili kısım için ise ürünün kendilerine gönderildiği gibi garantisinin başlayabildiği gibi ilginç bir şey söyledi. Garantinin fatura olduğunu ve başlangıcınında fatura tarihi olduğunu söyledi. Bu doğru olabilir ama bu aklımdaki şüpheleri gidermiyor.

Önemli bir kısım şu ki ekranda 1 adet ölü piksel var. Ben önemsemedim ve kullanmaya devam edecektim, bu yüzden kayıt etmeye çalıştım. Buradan şuraya varıyorum.

Bu ürün daha önce satılmış, birisi onu kayıt etmiş. Muhtemelen sonrasında ölü piksel çıkmış ya da sonra farketmiş veya kullanacakmış fikir değiştirmiş ve iade etmiş. Ölü piksel olmasa niye iade etmiş diyeceğim ama bu da fikrimi destekliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ne olmuş olabilir? Bu hafta sonu bir fikre varıp hafta içi bir monitör daha alacağım ve o gelince bunu göndereceğim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
ASUS siteisnde bu tür karşışklıklar olabilir de şu 1 adet ölü piksel çıkması...
Satıcı ile iletişime geçtim demişsiniz. Bu ölü pikselden bahsettiniz mi* Ne diyorlar. Değiştirmeye yanaşma durumu var mı olmadı para iadesi?

Garantiyi kapsayan bir sıkıntı çıkması durumunda (ileriki zamanlar) Bu durumda ilk olarak kiminle muhatab olacağınız önemli. Sanıyorum önce alınana yer ile görüşülüyordu. Burada VATAN. Satıcı da servise yönlendiriyordu. Durum bu şekilde ilerliyorsa, servis VATAN ın yönlendirmesine, bilgisine göre işlem yapacaktır.

VATAN da size şu açılmada bulunmuş

Satıcıyla iletişime geçtiğimde Bu ürün zaten kayıtlı hatası için servisle iletişime geçmemi söyledi. Garanti ile ilgili kısım için ise ürünün kendilerine gönderildiği gibi garantisinin başlayabildiği gibi ilginç bir şey söyledi. Garantinin fatura olduğunu ve başlangıcınında fatura tarihi olduğunu söyledi. Bu doğru olabilir ama bu aklımdaki şüpheleri gidermiyor.
Tam olarak modeli nedir ASUS monitörün?

Bu hafta sonu bir fikre varıp hafta içi bir monitör daha alacağım ve o gelince bunu göndereceğim.

Eğer geri gönderme özellikle para iadesi kabul ediyorlarsa, hiç beklemeyin, vakit kaybetmeyin hemen gönderin. Araya zaman girmesin. iade bedelini alın.

Hatta kendiniz mağazaya gidip iade edebilirseniz çok daha iyi olur.

KS

RockNRogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ASUS siteisnde bu tür karşışklıklar olabilir de şu 1 adet ölü piksel çıkması...
Satıcı ile iletişime geçtim demişsiniz. Bu ölü pikselden bahsettiniz mi* Ne diyorlar. Değiştirmeye yanaşma durumu var mı olmadı para iadesi?

Garantiyi kapsayan bir sıkıntı çıkması durumunda (ileriki zamanlar) Bu durumda ilk olarak kiminle muhatab olacağınız önemli. Sanıyorum önce alınana yer ile görüşülüyordu. Burada VATAN. Satıcı da servise yönlendiriyordu. Durum bu şekilde ilerliyorsa, servis VATAN ın yönlendirmesine, bilgisine göre işlem yapacaktır.

VATAN da size şu açılmada bulunmuş

Tam olarak modeli nedir ASUS monitörün?

Bu hafta sonu bir fikre varıp hafta içi bir monitör daha alacağım ve o gelince bunu göndereceğim.

Eğer geri gönderme özellikle para iadesi kabul ediyorlarsa, hiç beklemeyin, vakit kaybetmeyin hemen gönderin. Araya zaman girmesin. iade bedelini alın.

Hatta kendiniz mağazaya gidip iade edebilirseniz çok daha iyi olur.
Şimdi sitede karışıklık çıkması olabilir ve kabul edilebilirdi. Garantinin 4 ay önce başlama durumu olmasaydı. Bu açıkça birinin bunu iade ettiğini gösteriyor diye düşünüyorum.

Ölü piksel önemli değildi benim için, fakat bu durum kafamı karıştırdı. Monitörü alalı 4 gün oldu. İade kabul etmeme ihtimalleri yok diye düşünüyorum.

Süreç en fazla 2 ay sürer. Tüketici mahkemesiyle.

KS

RockNRogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şuan Hepsiburada üzerinden satıcı ile görüşüyorum. İade edeceğimi söyledim o da bana servis karar verir dedi. Ben de bir arıza nedeniyle olmadığını söyledim.

Sonra bir fikir almak için Gemini ye sordum.
Durumu yorumlamasını istedim. Aynı fikirde.

Bunu kanıtlamak için ilginç bir şey söyledi. Monitörlerin servis menüsü varmış. Modeli söyledim oraya nasıl gireceğimi tarif etti. Orda ekran kullanım süresine bakabilirsin, eğer 5 saatten fazlaysa kullanılmış üründür dedi.

5 saate kadar fabrikada test edilebiliyormuş. Hiç kullanılmamışsa maksimum 5 saattir dedi.

Her ne olursa olsun, bu Asus tan aldığım 2. Ve son ürün olacak. Durumu burdan yazacağım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Servis menüsünden bakın monitör kaç saat açık kalmış. Kullanım kılavuzunda da yazabilir nasıl ulaşaılacağı.

Ölü pikselde durum şu oluyor.
Üreticinin ölü piksel politikasına bağlı. ASUS Global bunu belirtmiş olabilir sayfaların birinde..
Markadan markaya değişebilir.,
DELL maksimun, yanlış hatırlamıyorsam 4 veya 5 e kadar değişime gönderiyordu.
DELL Ultrasharp modelleri %100 ölü piksel garantisinde. Bir tane bile olsa değişime gidiyor.

KS

RockNRogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Servis menüsü konusunda oldukça uzun bir araştırma yaptım ama maalesef hiç bir öneri işe yaramadı.

KS

RockNRogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İnsanların da bilgilenmesi için aldığım cevabı yazıyorum.

İlgili seri numarası üzerinden yapılan kontrollerde, cihazın daha önce farklı bir kullanıcı tarafından kullanıldığına dair bir kayıt görüntülenmemektedir. Bazı durumlarda satıcı firmalar stok veya kontrol amaçlı ürünü kendi hesaplarına kaydedebilmektedir; bu durum ürünün kullanılmış olduğu anlamına gelmemektedir

Bana diyor ki satıcı firma Asus hesabı oluşturmuş örneğin bu durumda vatanbilgisayar şeklinde, eeeee, sonra bu ürünü kaydetmiş. heeeeee, öyleyse tamam. Ben fesat olduğumdan başka şey geldi aklıma.

Bu kadar amatör bir iş yapılmaz. Bana göre dedikleri gibi olması mümkün değil. Biri ne düşünür yukarıda yazdığımı mı düşünür yoksa birinin bu ürünü kaydettiğini yani bir süre kullanmış olabileceğini mi düşünür?

Ben de kim kayıt etmiş diye sordum. Muhtemelen söylemez. 2 Asus ürünüm var, 1 klavye 1 de bu monitör. Başka bir Asus ürünüm asla olmayacak Bu şekilde yazdım.

Aslında para iadesi alabileceğimi biliyorum ama zerre içimden uğraşmak gelmiyor. 1 tane ölü piksel var demiştim. Muhtemelen bir önceki ve ürünü kayıt eden kullanıcının iade etme nedeni bu dedim. Onları 1 ölü pikseli iade edilebilir saymıyor. Monster gibi bir marka 1 ölü pikseli 15 mi 30 gün mü ne iade sebebi sayarken bunlardan memnun olmak mümkün değil. Onların ölü piksel konusunda iade politikası ise şu şekildeymiş

Asus Ölü Piksel İade Politikası

Ölü piksel konusuna ilişkin olarak ise; bu durum cihazın genel performansını veya kullanım işlevselliğini etkilememektedir. ASUS ürünlerinde kullanılan TFT LCD paneller yüksek kalite standartlarında üretilmekle birlikte, üretim sürecinin doğası gereği nadiren küçük görsel kusurlar oluşabilmektedir ve bu durum sektör toleransları kapsamında değerlendirilmektedir.

ASUS LCD panel garanti politikası kapsamında işlem sağlanabilmesi için aşağıdaki koşullardan en az birinin sağlanması gerekmektedir:

Toplamda 3 adet parlak piksel veya 5 adet karanlık piksel ya da toplam 8 adet parlak ve/veya karanlık piksel bulunması,

Yan yana bulunan 2 adet parlak piksel veya 2 adet karanlık piksel tespit edilmesi,

Çapı 15 mm olan bir alan içerisinde 3 adet parlak ve/veya karanlık piksel bulunması.

Ölü pikselin bir kusur olduğunu kabul ediyor ama yanına "küçük" ekliyor. Bu da kusuru önemsizleştiriyor sanırım. Tolere edilebilir bir kusur. Çünkü "küçük"! e zaten 2k ürün pikseller de küçük öğle değil mi? 4k olsa mesela daha da küçülecek, bu kusuru büyütür mü küçültür mü Asus? :)

Bir de bana teklif ettikleri şey de bağlanmış hesaptan kaldırılması... İsterseniz kaldırırız diyor, sonra ben kaydedebileceğim ve gönül rahatlığıyla bu ürün benim diyeceğim. Evet bu doğru...

Cihazınızın bağlı olduğu hesaptan kaldırılmasını isterseniz faturasını iletmeniz halinde ilgili ekibimize talep oluşturabiliriz.

KS

RockNRogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tahmin ettiğim gibi kimin kaydettiğini paylaşamam diyor.

KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) gereği, daha önce ürününüzü kimin kaydettiği bilgisi tarafınızla paylaşılamamaktadır. Bu nedenle, bu talebinizi maalesef yerine getiremiyoruz.

Asus iki kuruş fazla kar edeceğim diye, herhangi bir açıklama yapmadan zaten kullanılmış ürünü yeniden paketleyip sıfır gibi satıyor.

İlk mesajlarında

İlgili seri numarası üzerinden yapılan kontrollerde, cihazın daha önce farklı bir kullanıcı tarafından kullanıldığına dair bir kayıt görüntülenmemektedir.

Demişlerdi.

Benzersiz olması gereken bir seri numarası senin sitene kaydediliyor ve sen diyorsun ki;

Bazı durumlarda satıcı firmalar stok veya kontrol amaçlı ürünü kendi hesaplarına kaydedebilmektedir; bu durum ürünün kullanılmış olduğu anlamına gelmemektedir.

Zerre inandırıcı bir açıklama değil. Bu mümkün değil. Sorunca da KVKK diyorsun.

Açıkça belli ki birisi benim aldığım monitörü almış kullanmış, kaydetmiş, iade etmiş ve Asus bu ürünü tekrar piyasaya sürmüş. Bu işte en iyimser fikrim ise şudur. İki ya da üç farklı modeli birleştirip sıfır ürün gibi satmışlar. Kasa seri numarası olan benim aldığım ürün, ve içini yenilemişlerdir. En iyimser durum budur ve bu da yanlıştır.

Benim Asus ile işim bitmiştir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri