Asus TUF A15 2022 İnceleme

Raziel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba,
Asus TUF Gaming A15 Fa507rc-hn050 modelini 19k'ya 1 hafta önce satın aldım ve 1 haftadır kullanıyorum. Bu yazı da bilgisayar hakkındaki görüşlerimi belirtmek istedim. Alacak olan arkadaşlarımıza yardımcı olmak için yazıyorum kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz. İlk önce bilgisayarın sistem özellikleri şöyledir :
Ryzen 7 6800H
16 GB DDR5 4800MHz
512 GB M2 SSD
RTX 3050 4GB

Siparişi verdikten 2 gün içinde elime ulaştı bilgisayarı hava kabarcıklarına sarılı şekilde baya güvenli şekilde gönderdiler o yüzden kargo'dan korkmanıza gerek yok arkadaşlar. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi.

Bilgisayarın bir çok farklı modeli vardır örnek olarak HN084, HN048 gibi benim ki HN050 modelidir. Dikkat edilmesi gerek bir husustur çünkü her modelde farklı sistem özellikleri veya farklı tasarımlar mevcuttur. Bu seri Asus TUF A15 2022 olarak geçiyor yani TUF A15 serisinin yeniden tasarlanmış halidir. Bazı arkadaşlar ısınma sorunları olduğunu belirtmiş, arkadaşlar bu adı üstünde gaming laptop tabiki de ısınacak ısınmayan gaming laptop istiyorsanız gidip MSI'ın 35-40K lık laptoplarını alabilirsiniz. Keza Asus TUF mühendisleri 2022 serisinde bu sorunu çözmüşler 4'lü fan teknolojisi ile soğutma kalitesi gayet yeterlidir. Asus'un yazılımı sayesinde fanları istediğimiz gibi kontrol edebiliyoruz, fan çalışma hızlarını görebiliyoruz. Bilgisayarı 1 haftada ne kadar çok zorladıysam da en fazla 88 dereceyi görebildim. En sevdiğim özelliklerinde birisi de bu bilgisayar'da MUX Switch mevcut.

GTA 5 Ultra ayarlarda 65-75 FPS, Rocket League Ultra ayarlarda 80-100 FPS, Warzone Ultra ayarlarda 70-85 FPS arasında değerler aldım. Zaten çok test yapmaya gerek yok özellikler ortada her türlü oyunu rahatlıkla açabilir. Isınma konusunda sistemi en çok yoran oyun olan Warzone'da 2 saatlik oyun sonucunda 88 dereceyi gördüm.
Klavyesi çok güzel çok yumuşak kaliteli dokunuş hissiyatı kötü değil. Keza ses sitemini pek beğenmedim çok tiz ses çıkıyor ama laptopa göre idare eder gayet yeterli.
Şuan ki piyasaya göre almaya değer bir bilgisayar bana göre, sorusu olan arkadaşlar yazabilir elimden geldiğince bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-09-21 at 11.22.18.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-21 at 11.22.18.jpeg
    849.6 KB · Görüntüleme: 7

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hayırlı olsun. Daha düşük bütçede önerdiğimiz kasalardan. Alacak olan arkadaşlar için iyi bir referans olur. Sistemin çalışırken fotoğrafını eklerseniz görüntü olarak da inceleyebilir alıcılar.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Fiyat ne kadar ?

krtlseray1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Aynı Ürünün Kullanıcısıyım tavsiye ederim ama suan stoklarda bulunmuyor ve ben bunu 2 hafta once 17.600 civarına aldım suan 21 k larda seyir ediyor bi farklı modeli

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri