Asus Tuf RTX 3080 Yüksek Hotspot Sıcaklığı

Zela

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Selamlar, bir süredir RTX 3080 kullanmaktayım TUF modeli, kışın 68 derece %75 civarı fan hızlarında seyreden sıcaklıklarda hotspot 85 civarındayken, yaz aylarına girdiğimizde ekran kartı tam yükte Furmark testinde 73 derecede, hotspot ise 100'e yaklaşmakta ve fan hızları da %90'lara ulaşmakta test esnasında, kartın ikinci sahibiyim termal macun yenilemek hotspot sıcaklığına doğrudan etki eder mi acaba? Yardımlarınıza açığım.

KS

Zela

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
termal macunu kurumuştur eğer garantisi devam ediyor ise asus a gönderin onlar garantiyi bozmadan kartın macununu değiştirirler
Garantisi bitti maalesef, kendim değiştirebilirim sanırım ya da güvenilir işinin ehli birini bulmak lazım. Sağ olun bilgilendirme için.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Garantisi bitti maalesef, kendim değiştirebilirim sanırım ya da güvenilir işinin ehli birini bulmak lazım. Sağ olun bilgilendirme için.
kartın içini açmak zorundasınız o zaman eğer 2.elden satmayı düşünüyorsanız baya fiyatı düşürür

Selamlar, bir süredir RTX 3080 kullanmaktayım TUF modeli, kışın 68 derece %75 civarı fan hızlarında seyreden sıcaklıklarda hotspot 85 civarındayken, yaz aylarına girdiğimizde ekran kartı tam yükte Furmark testinde 73 derecede, hotspot ise 100'e yaklaşmakta ve fan hızları da %90'lara ulaşmakta test esnasında, kartın ikinci sahibiyim termal macun yenilemek hotspot sıcaklığına doğrudan etki eder mi acaba? Yardımlarınıza açığım.
aslında şimdi inceledimde amd bu değeri 120 olarak göstermiş ortalama hotspot sıcaklığını ekran kartınız o kadar sıcak sayılmaz

KS

Zela

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
kartın içini açmak zorundasınız o zaman eğer 2.elden satmayı düşünüyorsanız baya fiyatı düşürür

aslında şimdi inceledimde amd bu değeri 120 olarak göstermiş ortalama hotspot sıcaklığını ekran kartınız o kadar sıcak sayılmaz
Değeri düşecekse kalsın o zaman hocam ancak kafamı şöyle bir şey kurcalıyor, hadi hotspot o derecede ideal diyelim ama fanlar da aşırı yüksek devirde çalışıyor. Youtube'dan baktığım videolarda da gerçi bu serinin fanları yüksek devirde dönüyordu ama bilemedim. Yazın %90 oranlarında dönüyor hatta %95. Aslında satıp 4000 serisine geçme planımda vardı ancak çok ısınıyor diye alıcı çıkar mı çıkmaz mı bilemedim.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Değeri düşecekse kalsın o zaman hocam ancak kafamı şöyle bir şey kurcalıyor, hadi hotspot o derecede ideal diyelim ama fanlar da aşırı yüksek devirde çalışıyor. Youtube'dan baktığım videolarda da gerçi bu serinin fanları yüksek devirde dönüyordu ama bilemedim. Yazın %90 oranlarında dönüyor hatta %95.
amaç kartı soğutmak kart 80 derece üstünü görmüyorsa sorun yok hotspot en sıcak yer anlamına geliyor

KS

Zela

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
amaç kartı soğutmak kart 80 derece üstünü görmüyorsa sorun yok hotspot en sıcak yer anlamına geliyor
Tamamdır üstadım, o zaman hiç kurcalamayayım ben en iyisi zaten alıcı da bulmayı düşünüyordum 4000 serisine geçiş yapmak için, bu şekilde kullanayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri