Asus Vg27Vq Ekranda İz ve Ölü Pixel

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 3 ay önce bu monitörü satın aldım. aldığımda 1/2 ölü pixel farketmiştim. fakat servis ve kargo ile uğraşmak istemedim. Her neyse konuya gireyim. Ben bazen pc ve monitörü açık bırakıp evden çıkabiliyorum haliyle bilgisayar masaüstünde kalıyor. Geçen gün oyuna girerken yükleme ekranında farkettim windows görev çubuğu başlat menüsü ikonu ve diğer görev çubuğu ikonları ekranda gözüküyor. VA panelde amoled gibi ekran yanığı oluyor mu ? garantiye giriyor mu bilgisi olan var mı ?

Ekli dosyalar

• photo_2023-01-16_13-10-11 (2).jpg
    photo_2023-01-16_13-10-11 (2).jpg
    69.8 KB · Görüntüleme: 14
  • photo_2023-01-16_13-10-11 (3).jpg
    photo_2023-01-16_13-10-11 (3).jpg
    105.6 KB · Görüntüleme: 13
  • photo_2023-01-16_13-10-11 (4).jpg
    photo_2023-01-16_13-10-11 (4).jpg
    112.5 KB · Görüntüleme: 14
  • photo_2023-01-16_13-10-11.jpg
    photo_2023-01-16_13-10-11.jpg
    207.4 KB · Görüntüleme: 14

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Kullanıcın direkt hatası olmayanların hepsinin garanti kapsamına girmesi lazım. Önden servisle görüşüp durumu anlatın onlar size süreci söyler. Uğraştıracaklar gibiyse thh ile görüşün, süreç uzasa bile muhtemelen sizi haklı bulacaklarıdır. Tabii bunlara gerek kalmadan servis kısmında çözüleceğini düşünüyorum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,458
Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 3 ay önce bu monitörü satın aldım. aldığımda 1/2 ölü pixel farketmiştim. fakat servis ve kargo ile uğraşmak istemedim. Her neyse konuya gireyim. Ben bazen pc ve monitörü açık bırakıp evden çıkabiliyorum haliyle bilgisayar masaüstünde kalıyor. Geçen gün oyuna girerken yükleme ekranında farkettim windows görev çubuğu başlat menüsü ikonu ve diğer görev çubuğu ikonları ekranda gözüküyor. VA panelde amoled gibi ekran yanığı oluyor mu ? garantiye giriyor mu bilgisi olan var mı ?
Ghosting oluyor VA panelde meşhurdur.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Kullanıcın direkt hatası olmayanların hepsinin garanti kapsamına girmesi lazım. Önden servisle görüşüp durumu anlatın onlar size süreci söyler. Uğraştıracaklar gibiyse thh ile görüşün, süreç uzasa bile muhtemelen sizi haklı bulacaklarıdır. Tabii bunlara gerek kalmadan servis kısmında çözüleceğini düşünüyorum.
Asus Mh ile görüştüm. fotoğraf istedi ve maile şöyle bir ekte bulundu.

Beyaz Ekranda 5 tane siyah nokta görebiliyorum.

Ghosting oluyor VA panelde meşhurdur.
Ghosting dediğiniz Ekran yanığı gibi ekranda farklı bir iz kalması mıdır ?

Ekli dosyalar

• abc.png
    abc.png
    82.3 KB · Görüntüleme: 10

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,458
Asus Mh ile görüştüm. fotoğraf istedi ve maile şöyle bir ekte bulundu.

Beyaz Ekranda 5 tane siyah nokta görebiliyorum.

Ghosting dediğiniz Ekran yanığı gibi ekranda farklı bir iz kalması mıdır ?
Evet. Mesela uygulamayı kapattığın zaman arkada iz gibi kalıyormu yoksa sadece Windows işaretimi o şekilde kalıyor

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Formu doldurup gönderin hocam.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Evet. Mesela uygulamayı kapattığın zaman arkada iz gibi kalıyormu yoksa sadece Windows işaretimi o şekilde kalıyor
Windows logosunu ve belli belirsin görev çubuğunda ki diğer uygulama ikonlarını görebiliyorum ve bu geçmiyor. sürekli ekranda duruyor. kırmızı yeşil beyaz ekranda denediğimde neredeyse belli belirsiz gözüküyor ama oyuna girdiğimde bazı sahnelerde orda olduğunu görebiliyorum

Formu doldurup gönderin hocam.
Teşekkürler hocam

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,458
Windows logosunu ve belli belirsin görev çubuğunda ki diğer uygulama ikonlarını görebiliyorum ve bu geçmiyor. sürekli ekranda duruyor. kırmızı yeşil beyaz ekranda denediğimde neredeyse belli belirsiz gözüküyor ama oyuna girdiğimde bazı sahnelerde orda olduğunu görebiliyorum

Teşekkürler hocam
Ghost screen oluyor garantiye gönderirsen iyi olur.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Teşekkürler hocam. şehrimde servis yok. ileride müsait olduğum biraz aman kargo ile servise yollayım en iyisi.
Ups kargo evinizden alıyor olması lazım. Firma ile görüşün, bulunduğunuz bölgede direkt şube varsa alıyorlar. Bulunduğunuz bölgeye bakan yoksa o zaman sizin götürmeniz lazım. Şahsen birkaç defa ups kullandım ve diğerleri gibi gelemeyiz demiyorlardı.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Rica ederim umarım sorunun en kısa zaman çözülür.
çok teşekkürler hocam.

Ups kargo evinizden alıyor olması lazım. Firma ile görüşün, bulunduğunuz bölgede direkt şube varsa alıyorlar. Bulunduğunuz bölgeye bakan yoksa o zaman sizin götürmeniz lazım. Şahsen birkaç defa ups kullandım ve diğerleri gibi gelemeyiz demiyorlardı.
Şehrimde ups yok ama yan ilçeden gelip burada dağıtım yapıyorlar. müsait bir zamanda duruma bakacağım hocam teşekkürler

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
çok teşekkürler hocam.

Şehrimde ups yok ama yan ilçeden gelip burada dağıtım yapıyorlar. müsait bir zamanda duruma bakacağım hocam teşekkürler
Rica ederim. Umarım süreç uzamadan çözerler. Ups geliş tarihine göre de sizden ürünü alabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri