Banka Kartım Kopyalandı

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
Herkese merhaba, Arkadaşlar 1 hafta önce bilmediğim bir siteden sırf ucuz diye bir ürün aldım. Lakin aldığım bu ürün bana baya bir pahalıya mal oldu yabancı bir ülke tarafından '' Banka Kartım Kopyalanarak Bir Miktar Alış Veriş Yapıldı '' Allah dan durumu erken öğrenip hemen müşteri hizmetlerini aradım '' Harcama İtirazı Dilekçesi '' Oluşturuldu dün yeni bir kartı geldi eve bir miktar paranın yeni açılan kartıma yatırıldı şuan konuyu açma sebebim de şu arkadaşlar çoğu kardeşlerim '' Bu Site Güvenilir Mi? veya Bu Siteden Sıkıntı Çıkar Mi? '' Forumda yazılar görüyüm Konuyu açma sebebimde bu asıl..

KAMU SPOTU
Bilmediğiniz Ve Güvenmediğiniz İnternet Sitelerinden Lütfen Uzak Durun Arkadaşlar, İleride Allah Korusun Daha Büyük Sorunlar Yol Açabilir.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Etrafımdaki herkese online alışverişte sanal kredi kartı oluşturmasını tavsiye ediyorum. Kopyalansa dahil belirlediğiniz limit dışında harcama yapamaz, anında da iptal edip yenisini çıkartabilirsiniz. Kart iptal yenisini bekleme süreci de olmuyor.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Herkese merhaba, Arkadaşlar 1 hafta önce bilmediğim bir siteden sırf ucuz diye bir ürün aldım. Lakin aldığım bu ürün bana baya bir pahalıya mal oldu yabancı bir ülke tarafından '' Banka Kartım Kopyalanarak Bir Miktar Alış Veriş Yapıldı '' Allah dan durumu erken öğrenip hemen müşteri hizmetlerini aradım '' Harcama İtirazı Dilekçesi '' Oluşturuldu dün yeni bir kartı geldi eve bir miktar paranın yeni açılan kartıma yatırıldı şuan konuyu açma sebebim de şu arkadaşlar çoğu kardeşlerim '' Bu Site Güvenilir Mi? veya Bu Siteden Sıkıntı Çıkar Mi? '' Forumda yazılar görüyüm Konuyu açma sebebimde bu asıl..

KAMU SPOTU
Bilmediğiniz Ve Güvenmediğiniz İnternet Sitelerinden Lütfen Uzak Durun Arkadaşlar, İleride Allah Korusun Daha Büyük Sorunlar Yol Açabilir.
dostum istediğin sitede istediğin şekilde alışveriş yapabilirsin fakat sanal kart oluşturmalısın sanal kartı istesede içinde belli bakiye olduğu için fazlasını alamaz

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Yaşadığınız duruma üzüldüm hocam :(

İnternet alışverişlerinde @lckyvg ve @Hüsom 'un da dediği gibi sanal kartlar kullanmalısınız. Ancak yinede, dediğiniz gibi güvenmediğiniz sitelerden alışveriş yapmamak gerekli. Eğer gördüğünüz şey sizi çok cezbedecek bir şeyse ve siteye de pek güvenemediyseniz hem o an ki paranızı gözden çıkarmalısınız (dolandırıcılık olarak sonradan şikâyet edilebilir fakat günlerce bekleyebilirsiniz ve önerilmez!) hemde alışverişiniz için kesinlikle bir sanal kart kullanmalısınız.

Sanal Kart nedir?
Sanal kart, sadece internet ortamında kullanabileceğiniz bir kart türüdür. Sanal kartlar, fiziksel kartınlarınıza kıyasla internet alışverişleriniz için oldukça önemli bir araçtır. Sanal kartları bu konuda fiziksel kartlardan ayıran en büyük özellik ise, dilediğiniz an kurye ve teslimat süresi beklemeden yeni bir sanal kart oluşturma ve kapatabilme imkânı sunmasıdır. Sanal kartlar ile alışveriş yaparken "Acaba bu site güvenilir mi? Kart bilgilerim çalınır mı veya başkalarıyla paylaşılır mı? Fazladan ücretlendirmeye maruz kalırmıyım?" gibi soruları tarihe katmakta.

Sanal kartlar, günümüzde hemen hemen her bankacılık uygulamasında mevcut olan bir özellik halinde. Bazı bankalar ücretli açım ve kullanım ücretli sanal kartlar oluşturmaya izin verirken, Papara gibi bazı dijital bankalar ise bunu ücretsiz olarak yapmakta. (Papara'da her ay 1 sanal kart açımı ücretsiz ve kullanım ücreti yok)

Sanal kartın avantajları;
• Dilediğin zaman kurye bekleme ve imza derdi olmadan anında yeni bir sanal kart açabilir ve eskisini kapatabilirsiniz.
• Alışveriş sonrası kartı limitleyebilir veya bir sonraki alışverişinize kadar kullanıma kapatabilirsiniz.

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
2017'den beri kredi kartıma limit artırmıyorum. Bunu bilinçli şekilde yaptım. Aslında iptal ettirmeyi de düşünmüştüm ama fatura öderken, oyun satın alırken veya internetten ucuz şeyler alırken kolaylık oluyor. Demem o ki enflasyonun zirve yapmasıyla oldukça düşük limitli kredi kartına dönüştürmüş gibi oldum :)

Sanal kart olayı mükemmel bir nimet. Zaten bahsedilmiş. Ancak tek hırsız online alışverişte değil dikkatli olun alışveriş yaparken.

Kafe, restorant veya farklı bir alışveriş yerinde çalışıp da kart kopyalama cihazına el çabukluğu ile okutup sonradan çoğaltanlar da oluyor. Kartınızın görünür yerde post cihazına okutulduğuna emin olun. Farklı cihaza okutulmamasına dikkat edin. Kredi veya banka kartı fark etmiyor bu noktada. Kredi kartı limiti veya banka hesabında ne kadar varsa onu çekiyorlar.

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Arkadaşların da dediği gibi sanal kart oldukça güvenli bir yöntem. Fakat kredi kartı genel olarak oldukça güvenli bir yöntemdir. Benim henüz başıma gelmedi fakat yaşadığınız duruma benzer olay yaşayan tüm tanıdıklarım harcama itirazı ile parasını geri alabildi. Türkiye gibi bir ülkede ise kredi kartı limitini olabildiğince arttırmanız mantıklı olacaktır. Kartınızı yurtdışı alışverişine yada online alışverişte limit koyarsanız fazla olan limitinizin bir zararını görmezsiniz. Şu anda ülkede en ucuz ulaşabileceğiniz para nakit avanstır. Nakit avansı yüksek tutarda alabilmeniz için ise kredi kartı limitinizin yüksek olması gerekir. Şöyle örnek vereyim daha önce çektiğim ve 12 ay ödemesi ve 75k ödemesi kalan krediyi nakit avans çekerek yine 12 ayda ödemeniz durumunda bende toplam borçta 20k ya yakın azalma oldu. Bu şekilde borçlarınızı yapılandırarak gerekli koşullar sağlandığında borcunuzu bedavadan azaltabilirsiniz.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
...Şöyle örnek vereyim daha önce çektiğim ve 12 ay ödemesi ve 75k ödemesi kalan krediyi nakit avans çekerek yine 12 ayda ödemeniz durumunda bende toplam borçta 20k ya yakın azalma oldu. Bu şekilde borçlarınızı yapılandırarak gerekli koşullar sağlandığında borcunuzu bedavadan azaltabilirsiniz.
Evet. Borç alma durumu varken kesinlikle kredi kartları büyük nimet oluyor. Kredi çekmeye ihtiyacım artık olmadığı için şahsen kredi kartına da ihtiyaç duymuyorum. Ama bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. İhtiyacı olanın kredi kartının limitinin yüksek olmasında fayda var. Tabii gerekli tedbirleri de ona göre almalı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri